PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z 3410 po flashu;(


Problem z 3410 po flashu;(

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z 3410 po flashu;(
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
  Wysłany: 2006-04-10, 19:19   Problem z 3410 po flashu;(

Kupilem niedawno jakas dziwna nokie na auckji. Jest to nokia 3410.Niewlaczala sie wiec pomyslalem ze czas ja sflashowac.A jeszcze podczas podlaczania pod ladowarke ekranik byl troche berdziej szry a jak sie wylaczalo to byl normalny.Wiec patrze pod bateryjke a tam pisze "Type:NHM-2NX(?)(enter)Model:3410"... O co chodzi mysle? No nic wlaczam pod flasherke nie lapie,mowi ze jais tam algorytm nie jest taki jak trzeba.To wyjalem bateryjke poczekalem i sprubowalem znowu.Poszlo.To sobie mysle bede mial nokie....i....GOWNO(za przeproszeniem)!!Koma dalej jak sie niewlaczala tak sie nie wlacza.Mysle sobie zly flash.Sciagnelem chyba 5 i zaden nie pomogl.A i teraz podczas ladowania jak sie odlaczy ladoware to dalej troche bardziej szary jest ten monitorek.Szkoda ze niemam zdjec to bym wam pokazal.... Ludzie pomozcie bo oszaleje...Moze ktos mial jush taki przypadek?Niewiem ja niemoge do tego dojsc...Moze cos z ekranikiem.

PS:Podczas Flashowania koma sie podswietla a jak w ladowarce to nie..
^
 
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-10, 19:57   

Oj, coś mi się widzi, że to nie wina softu. Może to być np. hw flash, albo mad. Jeśli masz możliwość, to wygrzej płytę główną.

Coś mi się wydaje, że kolega nie umie naprawiać telefoników i przecenił swe siły, bo myśli, że to takie łatwe ;) a tak na poważnie, to najpierw przegrzej i wykąp tel.
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-10, 22:10   

hmmm... ostatnio tez kupilem na allegro uszkodzona 3410. okazalo sie, ze w srodku byla plytka od 3330. sprobuj wgrac softa od 3330 a jak to nie pojdzie to od 3310. mala szansa, ale moze ruszy...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-04-10, 23:02   

sander18, ale gdyby to byla plytka od 3310 to w polowie wgrywania nie wywalilo by bledu? Przeciez wystarczy wyjac plytke glowna i po ilosci klawiszy zobaczyc od jakiego modelu ona jest - 34 ma wiadomo 2 navi, wiec za dlugo namyslac sie nie bedzie potrzeba (no chyba ze miedzy 3310 a 3330, ale wystarczy wgrac soft by sprawdzic)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-10, 23:10   

*****
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:10, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-04-11, 06:12   

Wiem ze to niejest takie proste. Ale jak ja mam:
1.Wygrzac ta kome?
2.Wykapac ja?
3.Wykasowac CALY soft?
Jestem troche pocztakujacy ale wiem co nie co... Niezdziwila Was nazwa typu"NHM-2NX"?Mnie bardzo. A tak wogole to co moze z nia byc bo niezabardzo zalapalem.A no i niemam srubokrecikow aby rozkrecic i wyczyscic itp zrobic.


Dzieki za wszystko i PROSZE O POMOC nastepnych

EDIT:

Tak pozatym to na tej z tylu na szarym pod bateria ;P to pisze wlasnie ze to jest 3410 tak moze byc plytka glowna inna?
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-11, 07:58   

no ja mam zarowno 3410, 3330 i 3310 i wszystkie maja po tyle samo klawiszy... tzn. tyle samo na plytce, ale maja pozakladane rozne klawiaturki. jedyne roznice jakie widze po plytkach to obecnosc kilku malutenckich elementow, ale to musze sie wpatrywac zeby dostrzec... dla testu wgrywalem do 3310 softa od 3410 i bledu nie wywalilo... wywala blad jesli chce zaczac zgrywanie od adresu 0x400000 lub wyzszego, ale jesli zacznie zgrywac czteromegowy soft od samego poczatku to leci do konca... pozniej oczywiscie fon sie nie wlacza... wydaje mi sie ze to nie to ale skoro juz tyle razy wgrywales rozne softy to jeszcze dwa razy nie zaszkodzi...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-11, 10:25   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:11, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-04-11, 11:11   

Wiec sprubuje zgrac te softy od 3310 3330... Ale watpie zeby cos pomoglo.On czasem reaguje na ladowarke.Ale ten typ mnie interesuje(NHM-2NX ???) czy tak powinno byc bo w rolisie jest inaczej. i dlaczego podswietla sie ten ekranik na troche bardziej szaro? To tak jakby sie ladowal ale cos bylo jednak z softem... A jak sie zgrywa flashem to podswietla sie jak powinno byc normalnie a jak chcialbym go normalnie to tylko szary ekranik i nic wiecej.....



Pozdro Szmatrix15 mam nadzieje ze zdolacie mi pomoc jezeli ktos na to wpadnie wrzuce pkt...
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-11, 14:04   

Najlepiej, to zacznij od sprawdzenia telefonu z innym wyświetlaczem. NA płytce są obok wyświetlacza takie dwa małe kondensatory (chyba), ale nie pamiętam jak się nazywają, sprawdź je także.
^
 
  Skype
     
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-04-11, 15:11   

Wiec tak.... wgralem sobie sofcik z 3310 tak jak mi radziliscie ale po tym zabiegu wogole na nic niereagowal. Wiec postanowilem ze wrzuce mu stary sofcik ktory mial i zaniose do serwisu.Ale jak chcialem to zrobic to jakies cyrki sie dzieja.Mam pare screenow co sie dzieje z programami mianowicie z knokiem no i rolisem.Nierozkrecalem go bo niemam jak.Niemam srubokrecikow a nozem czy czym innym niedalo rady.Teraz jak prubuje wlaczyc to nawet mi sie ten ekrenik sie nierobi bardziej szary.Ale podaczas wrzucania flasha z 3310 zauwazylem ze on sie nieswiecil a gdy prubuje od 3410 to ledy sie swieca.Aha i jeszcze jedno pubowalem wgrac eeprom virgin...Ale po kolei:
1.Screen jest to pruba wgrania flasha od 3410: http://www.meatrix.cba.pl/1.bmp
2.Screen gdzie prubuje wyjebac calego softa: http://www.meatrix.cba.pl/2.bmp
3.Screen jest pruba wgrania virgina: http://www.meatrix.cba.pl/4.bmp
4.Jak prubuje wrzucic na kompa ten soft ktory jest w komie http://www.meatrix.cba.pl/3.bmp

Prosze o pomoc niech ktos doradzi niewiem co mam robic...Czy jest sens zanosic ja do serwisu w takim stanie czy prubowac sprzedac? Bo mam kome a ta byla kupina bo myslalem ze ja da sie sprzedac...A moze ktos z was ja chce? ;P


PROSZE O SZYBKIE POSTY!!!


Pozdro
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-11, 16:19   

te screeny to na pierwszy rzut oka jakby cos z kablem... a probowales softa od 3330?
jesli to jednak HW to ja nie pomoge, bo na tym sie nie znam...

[ Dodano: 2006-04-11, 17:34 ]
PS. moglbys te screeny chociaz przerobic na jpg, w bmp strasznie dlugo sie laduja...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-11, 18:28   

Spróbuj jeszcze rollisem 4.78 jako 3330 ale wgrywając soft od 3410 z "czerwonego guzika"
Przydało by się jeszcze wygrać flasha, ram, ccont lub ewentualnie wymienić ccont bo lubi nawalać w tym modelu.
Jeśli dalej nie będzie postępu to pewnie będzie coś z Madem :(
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-11, 21:59   

_Brutus napisał/a:
to zacznij od sprawdzenia telefonu z innym wyświetlaczem

wyswietlacz jest ok! jesli caly robi sie szary to normalne... jest reakcja na ladowarke
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-04-12, 13:24   

Dobra prubowalem prubowalem.....I niewyszlo;(
Cytat:
Spróbuj jeszcze rollisem 4.78 jako 3330 ale wgrywając soft od 3410 z "czerwonego guzika"
Przydało by się jeszcze wygrać flasha, ram, ccont lub ewentualnie wymienić ccont bo lubi nawalać w tym modelu.
Jeśli dalej nie będzie postępu to pewnie będzie coś z Madem :(
Dobra wiem o co chodzi w tym pierwszym zdaniu do slow "czerwonego guzika"...ale dalej...Moglby ktos to wyjasnic?Teraz to jak chcem wgrac soft do 3410 to mowi ze to nie ten model a wszystko sie zrobilo czyli niewgrywanie flasha po wgraniu flasha od 3310...Teraz nawet niechce mi sie on wykasowac.Co to jest ten conn,ram,Mad i t p?Nic bede prubowal do upadlemgo.aha i mysle tak samo jak Domi ze to nie wina wyswietlacza.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52