PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z diodami w Nokii 3310


Problem z diodami w Nokii 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z diodami w Nokii 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
7seven 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 23
Dołączył: 11 Sty 2006
Posty: 7
Skąd: Jaworzno
  Wysłany: 2006-03-26, 12:34   Problem z diodami w Nokii 3310

Od jakiegos czasu przy wylaczonym telefonie swieca mi sie diody od wyswietlacza i nie wiem co robi napiecie diodom?Jak wyciagam baterie to juz nie swieca i wlasnienie wiem dlaczego tak sie dzieje, na wlaczonym telefonie tez sie swieca jak diody zgasna.To tak leciutko swieci.Z gory dzieki !
Ostatnio zmieniony przez 7seven 2006-03-26, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-26, 13:00   

7seven, a co to za Nokia 3341? bo cos mi sie zdaje ze nie ma takiej...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
7seven 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 23
Dołączył: 11 Sty 2006
Posty: 7
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2006-03-26, 13:00   

musialo mi sie pomylic chodzi mi o 3310
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-26, 13:52   

7seven, wystarczylo poszukac bo bylo kilka razy na forum...
musisz wywali 2 rezystory - szczegoly tutaj: http://forum.pasjagsm.pl/...-lcd-vt5220.htm
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
7seven 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 23
Dołączył: 11 Sty 2006
Posty: 7
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2006-03-27, 16:59   

A dlaczego tak sie stalo ze tak swieci moze to przez soft ??
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-27, 17:15   

7seven, na pewno nie jest to wina softu , tylko jakaś usterka HW
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-28, 00:01   

7seven, nie pytaj dlaczego tylko wywal te rezystory! jak nie pomoze to sie bedzie dalej kombinowac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
orb 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Orange
Dołączył: 29 Kwi 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-29, 10:24   

witam,

tez mam ten problem, wywalilem obydwa ale i niechcacy ten rezystor ponizej tego ktory jest odpowiedzialny za diody pod wyswietlaczem, i nadal kicha, wyswietlacz caly czas jest podswietlony, nie mam miernika i nie jestem obeznany za bardzo w tym temacie, ma ktos jakies propozycje?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52