PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z dzwonkami w Nokii 3310.


Problem z dzwonkami w Nokii 3310.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z dzwonkami w Nokii 3310.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
laureno 
Nowicjusz


Telefon: 3310, 5110
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączył: 21 Mar 2006
Posty: 2
Skąd: Księstwo CIESZYŃSKIE
Wysłany: 2006-03-21, 18:35   Problem z dzwonkami w Nokii 3310.

Mam Nokię 3310, jestem z niej very zadowolony i w ogóle, mam z nią jednak pewien problem.

A mianowicie: nie słychać dzwonków. Słychać rozmówcę, więc da się rozmawiać, wibra działa, działają też dzwięki klawiszy, ostrzeżeń i gier!
Jedynym problemem jest to, że nie chcą grać dzwonki. Ani te od przychodzącego połaczenia, ani te od SMSów (poza dzwiękiem "1 sygnał", który działa).

Myślałem, że głośniczek padł, ale jednak ostrzeżeń i goer dzwięki działają.
Możecie pomóc?

/\/\/\

Skoro już piszę, to jeszcze jedno.

Witam!

Chcciałbym zmienić soft w mojej 3310, wgrać dzwonki czy też loga, przede wszystkim spróbować naprawić wyżej przedstawiony problem (jeśli jest z poziomu oprogramowania.

Nie wiem jednak, co mi będzie do tego potrzebne, czy kabel FBUS/MBUS wystarczy?
http://allegro.pl/item920...bus_krakow.html

Czy dobry soft można skądś za darmo ściągnąć?

Czy kabel USB (jak w ofercie niżej) może zastąpić kabel FBUS/MBUS?
http://allegro.pl/item927...nokia_3310.html

Czy jest wymagane jakieś dodatkowe oprogramowanie?

Dzięki, jeśli komuś się chciało odpowiedzieć, albo odesłać mnie do jakis miejsc, gdzie odpowiedź mogę znaleźć.
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-03-21, 21:03, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-21, 19:15   

do zmiany oprogramowania potrzebujesz flashera dejana (na allegro kupisz za kilkanascie zl, chyba 16-18) i mbusa. na pewno nie kupuj kabla pod USB! potrzebujesz tez oczywiscie jakiegos progsa. do tego jest mnostwo darmowych programow, dostepnych w downloadzie pasji.

chyba najlepszy darmowy soft do 3310, to soft autorstwa mdawidm, ktory jest dostepny tutaj.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-21, 21:23   

laureno, na początek spróbuj ze zmianą softu i wymianą głośniczka. jeśli nie pomorze zajrzyj tutaj
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-21, 21:49   

laureno, jesli buzzer jest sprawny to na 100% bedzie to co podal bartek2109 - musisz polaczyc cienkim drucikiem!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
laureno 
Nowicjusz


Telefon: 3310, 5110
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączył: 21 Mar 2006
Posty: 2
Skąd: Księstwo CIESZYŃSKIE
Wysłany: 2006-03-22, 02:51   

Dzięki wszystkim za pomoc. Na razie nie mam srubokretow, wiec proba naprawy bedzie musiala poczekac do przyszlego tygodnia. Pozdrawiam i dziekuje.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52