PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z flashowaniem noki 6210 nie chce zaczac


problem z flashowaniem noki 6210 nie chce zaczac

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » problem z flashowaniem noki 6210 nie chce zaczac
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-01-24, 11:13   problem z flashowaniem noki 6210 nie chce zaczac

kiedy ustawie pliki i zaczynam flashować nokie 6210 tornado to wyskakuje kom. 1st boot err bad resp dct3 cannot detect mobile brand 1st boot err bad resp UFSx process failed , repowring mobile Aktualizowałem pliki fia i nic nie pomogło . A jesli trzeba boxa przeinstalowac prosze o pomoc . Kable
^
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-01-24, 11:54   

normalne... z odrobiną szczęścia uda Ci się ja przefleshować bez przeinstalowywania systemu ;)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-01-24, 17:13   

Sprawdz, czy masz brydne styki na telefonie... czesto jeden gdzieś zasniedzieje i tak wałsnie się dzieje... Podrap cyrklem..Potem posprawdzaj przejscia.
Napisz jaki efekt... Jak co to bedziemy myśleć dalej
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-01-24, 21:38   

czyścilem i nic nie pomogło
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-01-25, 11:18   

damtel21, sprawdz styki na plycie od zlacza bo moze jakis zimny lut, przelutuj,
mialem juz 2 takie oporne 6210 w jednej styki nie laczyly a w drugiej mialem zepsute elemnty V171 i V170

Pozdrawiam
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-01-25, 13:41   6210 kod blokady telefonu

nie wiem jak zdjać kod telefony NAWET FLASH nie pokógł
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-25, 17:38   

damtel21, zrób full resety w noktoolby rolis (pod kablem mbus), a kod zabezpieczający wróci do 12345.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-25, 19:45   

mdawidm, Niestety nie wróci w tej nokii. Nawet flash + eprom nie pomoże bo kod siedzi w pmm. Jak znajdę ten pliczek to go wrzucę.

Już znalazlem
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-25, 21:20   

xury, ale jakby wgrac FuBu z Nokii ktora miala standardowe 12345 to powinno dzialac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-25, 22:23   

Być moze tak się da, ja mam flash i eprom w fls i po wgraniu ich, nadal kod pozostawał. Dopiero jak twisterem wrzuciłem ten pliczek z supportu to się zresetował. Można jeszcze spróbować na zwisienkowanej wintesli.
^
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
  Wysłany: 2006-01-26, 10:14   6210 kod telefonu

xury a mógłbyś mi blizej namieżyć ten pliczek
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-26, 12:52   

Jest 2 posty wyżej tylko musisz być zalogowany. Niestety nie wiem jak go wgrać dejanem, jak masz dostęp do boxa to napewno się da.
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-01-27, 09:54   

Chłopaki raz ze PMM i EEPROM to jest to samo... Xury ma racje w PMM (eepromie) siedzi własnie kod... Własnie dzisaj miałem ten sam problem...

Ja przeflashowaniełem wszystko i poszło... jak bedzie ktoś flashował ją tornadem to niech dobrze sprawdz jaki ma adres eepromu... tornado standardowo wgrywa od 0x002F0000, a w necie EEpromy są od 005fa000 więc trzeba na to zwrócić uwage...

Ja nie wiem tornado uważa się za sprzęt serwisowy... a jak dla mnie to jest jakieś pośmiewisko... Tak poza temetem to sam mam tornado i uważam, ze to jest jeden wielki shit,.. Ja tornada używam tylko do walenia loków z samsungów, i SE... ten box nie nadaje się do niczego... hehehe no co innego J.A.F... no ewentualnie orginalny NOKIA BOX orginal (madem in finland) :P ale kogo stać na takie cacko :P.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-27, 11:29   

mavelius napisał/a:
PMM i EEPROM to jest to samo
jak jest jak nie jest? moze podbne ale nie to samo
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mcwaski 
Nowicjusz


Telefon: sony j-70
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2006
Posty: 19
Wysłany: 2007-05-19, 00:22   

witam mam wrazenie ze kupilem nokie damtel21 na allegro bo kupilem ja jako 6210 z kodem aparatu okazalo sie ze nie chce sie laczyc z boxem wymienilem element m12(tak jest na nim napisane) łaczy sie po wgraniu PMM nie ma kodu ale za to po wpisaniu pinu wywala "Sim card not accepted" dalej sie nic nie dzieje. raczej nie jest kradziona bo probowalem odpalic na innym imeiu dzieje sie to samo.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52