PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z fleszowaniem nokii 3310 M-bus error


Problem z fleszowaniem nokii 3310 M-bus error

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z fleszowaniem nokii 3310 M-bus error
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-26, 22:33   Problem z fleszowaniem nokii 3310 M-bus error

Witam mam problem z nokia 3310. Dostałem ją i nie akceptowała karty nieraz sie nie chciała włączyć. Postanowiłem ją fleszować. Wszystko dobrze lecz przy flash id wyskakuje mi:

[IMG=http://img388.images...0/b1au1.th.jpg]

a po naciśnięciu ok:

[IMG=http://img183.images...4/b2ct0.th.jpg]

Po naciśnięciu ok wszystko się kończy failed. Czego może być to wina ? Sprawdzałem na 2 kablach :/

Ps. SS-y są zrobione na noki 3410 na której mam ten sam problem :/
^
 
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-26, 22:50   

Czy ja dobrze widzę, że ty chcesz przeflashować nokię m-busem? :P

Spróbuj (:P ) dejanem i jakimś innym softem, np rolisem.
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-08-26, 23:02   

_Brutus, wiesz jak działa tornado ?
on próbuje liczyć sumy .. wtedy mu error wywala
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-26, 23:03   

Brudne styki, lub maly kontakt z plyta
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-26, 23:05   

lala166 napisał/a:
on próbuje liczyć sumy .. wtedy mu error wywala


A to przepraszam bardzo! Nie zrozumiałem postu dokładnie!
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-26, 23:35   

EMEK napisał/a:
Brudne styki, lub maly kontakt z plyta


Ściskanie telefonu nic nie daje. Styki jutro przeczyszczę ale wątpię żeby to coś dało. Bo tamta nokia 3410 była kompana i nic to nie dało.

[ Dodano: 2008-08-27, 10:45 ]
Przeczyściłem styki izopropanolem lecz nic to nie dało :/ Może spróbować zalać je cyną ?

[ Dodano: 2008-08-27, 12:53 ]
Cyna również nic nie dała :/ Wiecie czego to może być wina ?
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-27, 15:26   

Ogolnie dct-3 sa bardzo czule pod mbusem, mozna przeinstalowac ufs'a czasem dziala
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-27, 16:58   

Tylko że jak fleszuje inna nokie 3310 to wszystko przebiega ok :/ Ale jednak mówisz że mimo to mogło by pomóc przeinstalowanie ?
^
 
 
     
mimor555 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3200
Operator: Plus
Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 9
Skąd: :) wioseczka mała
Wysłany: 2008-10-30, 00:22   identiko

mam taki sam problem... nie wiem co robić... :(
_________________
jeśli proszę... to pomóż mi jeśli ty będziesz prosił ja pomogę Ci
^
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-30, 01:11   

Cytat:
Tylko że jak fleszuje inna nokie 3310 to wszystko przebiega ok :/ Ale jednak mówisz że mimo to mogło by pomóc przeinstalowanie ?
moga miec rozne flashe. Inaczej je soft traktuje.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52