PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z fleszowaniem


Problem z fleszowaniem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z fleszowaniem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2006-11-12, 22:36   Problem z fleszowaniem

Witam!
Ostatnio zakupiłem na allegro kabelek flasher dejana http://allegro.pl/item138...tc_3_nokia.html i jeszcze do tego zrobiłem sam kabelek mbus.Problem jest taki że w każdym programie do fleszowania nie reaguje na przycisk On ale kabelek mbus działa bezproblemowo.
Posiadam na swoim kompie win xp z wgranymi sterownikami userport.
Jak dotąd nie udało mi sie wgrać ani zgrać flesza z noki 3310 i 3410.
^
 
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-11-15, 14:57   

moze uszkodzony dejan? a moze wina telefonow? a moze wtyczka dobrze nie dochodzi do plyt? sprawdz to na poczatek
^
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-11-16, 15:05   

jesli nie reaguje na przycisk to winna stoi po stronie kabelka. Zobacz czy dobrze go wlozyles do telefonu i docisnij go.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-11-16, 16:26   

Jimmyl napisał/a:
jesli nie reaguje na przycisk to winna stoi po stronie kabelka. Zobacz czy dobrze go wlozyles do telefonu i docisnij go.

nie koniecznie moze byc wina wlacznika i wielu jeszcze czynnikow
^
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-11-16, 16:51   

kowalkarol1 napisał/a:
Jimmyl napisał/a:
jesli nie reaguje na przycisk to winna stoi po stronie kabelka. Zobacz czy dobrze go wlozyles do telefonu i docisnij go.

nie koniecznie moze byc wina wlacznika i wielu jeszcze czynnikow


tak zgadzam sie z tobą ale użytkownik napisał że probował wgrywać soft do innego jescze modelu i tez bez pozytywnego skutku. Tak wiec skupiłem sie na jego pytaniu :)
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-11-16, 17:15   

to moze za slabo dociska wtyczke do telefonu(czest sie tak zdarza ze trzeba docisnac) albo ktorys z pinow jest wcisniety.
^
 
     
spieszko 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Era
Wiek: 41
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 3
Skąd: stargard szczec
Wysłany: 2006-11-22, 18:01   

spróbuj na win98 przy xp sa krzaki sam to przerabiałem
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-11-22, 21:01   

nie ma zadnych problemow na xp. duzo osob uzytkuje i nie ma problemow, tylko trzeba jescze by tak umiec uzywac tego co sie ma:P
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52