PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z fonem czy softem?


problem z fonem czy softem?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » problem z fonem czy softem?
Przesunięty przez: EMEK
2007-11-16, 17:35
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Br0k3R 
Nowicjusz


Telefon: w800;n73;
Operator: Plus
Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 31
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2007-11-15, 18:47   problem z fonem czy softem?

3310#1: -nie działa negatyw LCD w sofcie mdawidm, nie działa kontrast (lcd oryginał) reszta OK
3310#2: -nie działa negatyw LCD w sofcie mdawidm, nie działa rytmiczne podświetlenie(klawisze gasną i zapalają się tak jak LCD a nie naprzemian)-każdy soft, nie działa kontrast - każdy soft, lcd oryginał
^
 
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-11-15, 19:12   

po pierwsze temat powinien byc w dziale DCT3.

po drugie:
co do negatywu, to mozliwe, ze w tej wersji softu mdawidm'a nie dziala (o ile dobrze pamietam, to byl z tym swego czasu jakis problem po zmianie makr czy cos takiego - osobiscie nie uzywalem tego). ale na 100% nie ma to zwiazku z wyswietlaczem - ot wina softu. kontrast tez nie dziala na wszystkich oryginalnych wyswietlaczach - mialem wiele takich przypadkow... co do migania diod nie naprzemian a razem, to starsze wersje plyt 3310 mialy jedna wspolna linie na diody pod klawiature i LCD i w nich wlasnie tak wyglada rytmiczne podswietlenie.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Br0k3R 
Nowicjusz


Telefon: w800;n73;
Operator: Plus
Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 31
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2007-11-15, 20:32   

mam jeszczę płytkę od innej 3310, ale bez włącznika. jak ją bez niego odpalić?
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-11-15, 20:47   

mozesz probowac zewrzec szpilka punkty lutownicze od wlacznika (o ile sa). ale tylko jesli wiesz co robisz.

ewentualnie wgraj ten soft:
http://www.4shared.com/fi..._power_key.html
jest to oryginalny soft 3310 w wersji 6.33 z mala modyfikacja. mianowicie przycisk # dziala w nim jak przycisk power. wiec zeby wlaczyc musisz przytrzymac #. ale dziala to tylko pod ladowarka! wada tego rozwiazania to to, ze nie masz wtedy przycisku #, ktory jednak czasem sie przydaje...
zrobilem to kiedys wlasnie do przetestowania 3310, w ktorej cos bylo pochrzanione z przejsciami od power_key'a.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Br0k3R 
Nowicjusz


Telefon: w800;n73;
Operator: Plus
Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 31
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2007-11-15, 20:58   

są punkty lutownicze, ale powiedź mi jak mam zewrzeć jak mam fona podpiętego pod box'a :P i czeka aż odpale go, żeby zupdate'ować eeprom :D


edit: pupa... nie ma szans na ładowarkę + box'a - nie odpala ;/
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-11-15, 23:33   

Br0k3R napisał/a:
jak mam zewrzeć jak mam fona podpiętego pod box'a

wywalasz te gume co oslania przycisk i wsuwasz szpilke tam gdzie powinien byc on przylutowany. zwierasz te punkty i gotowe... pod warunkiem, ze to tylko przycisk.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-16, 17:36   

Spotkałem sie z oryginalnym LCD na którym kontrast nie działał. nawet z poziomu pc.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-11-16, 18:04   

EMEK napisał/a:
Spotkałem sie z oryginalnym LCD na którym kontrast nie działał. nawet z poziomu pc.

to jest mozliwe, ze kontrast nie dziala ze skryptu nokix'a, a przez mbusa dziala??
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-17, 12:50   

sander18, jak skrypt nie działał, to przez pc ustawialem i zwykle działało.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52