PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z podłączeniem Flashera do telefonu 3310


Problem z podłączeniem Flashera do telefonu 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z podłączeniem Flashera do telefonu 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pawel020
Nowicjusz


Telefon: SE K700i
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-13, 21:31   Problem z podłączeniem Flashera do telefonu 3310

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i w sumie to jestem mało obeznany w tych sprawach, ale do rzeczy. Co może być przyczyną nie łączenia baterii i styków podczas gdy flasher i na nim bateria, są wsadzone do komórki? Jak coś to bateria jest dobrze wsadzona, bez przesady, az takim laikiem to nie jestem. :mrgreen: Mysle, ze kąt jest za duży i nie chce łapać ale co mam zrobic? Mam tez drugą baterie i tak samo nie chce łączyć i mi nie działa przez to ten flasher, wiec nie moge softa zmienic, a ta druga bateria jest troche chudsza od tej pierwszej. Robię coś źle? Bo juz sam nie wiem. Jak włącze program "Nokia Flasher 4.79 By Rolis" to po wciśnięciu "Read default flash size" zawiesza się program. Proszę o pomoc w tej w sumie banalnej sprawie. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-13, 21:41   

Kabel sprawny? Sprawdzałeś na innym telefonie i z inną baterią?

pawel020 napisał/a:
po wciśnięciu "Read default flash size" zawiesza się program


Program czeka, aż wciśniesz krótko przycisk "power on" w telefonie.

A tak w ogóle, to polecam pozbyć się wersji 4.79 i zaopatrzyć w troszeczkę starszą - 4.78. Jest dużo lepsza.
^
 
  Skype
     
pawel020
Nowicjusz


Telefon: SE K700i
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-13, 22:07   

_Brutus napisał/a:
Kabel sprawny? Sprawdzałeś na innym telefonie i z inną baterią?

Kabel jest nowy, a jeżeli chodzi o baterie to jak mówiłem mam dwie, jedna firmy "Forever" a druga "maXpower".

_Brutus napisał/a:
Program czeka, aż wciśniesz krótko przycisk "power on" w telefonie.

Ponad godzine czeka? Chyba raczej nie. Wciskałem i to nawet nie raz, najpierw krótko jak zalecali a potem na rózne sposoby. Żeby działało to chyba można robić taki test, że nakłada sie baterie na tą samą końcówke i wkłada do telefonu i trzymać włącznik telefonu i sprawdzic czy działa, prawda? No mi akurat to sie nie sprawdza ale tak mysle, że można bo czytałem na innym forum że z tym "power ON" trzeba miec wyczucie bo jak sie dluzej przytrzyma to moze sie telefon właczyc i nie bedzie mozna flashowac, a mi bateria nie łapie i się telefon w ogole nie włacza...
Bateria na full jest naładowana i jak jest normalnie wsadzona do telefonu to działa idealnie.

_Brutus napisał/a:
A tak w ogóle, to polecam pozbyć się wersji 4.79 i zaopatrzyć w troszeczkę starszą - 4.78. Jest dużo lepsza.

Najpierw chyba musi zadziałać ten flasher, żeby to zrobić, co nie? :cool:
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-13, 22:47   

pawel020, wydaje mi sie ze to wina baterii... nieoryginalne maja to do siebie ze czesto styki sa glebiej, czyli po wlozeniu pod katem nie dochodza do stykow w telefonie, polecam sprobowac na oryginalnej baterii z 3310 lub 3410
aha jeszcze sprobuj z wsadzonym kablem od flashera (nie podpietym do kompa) i bateria wlaczyc tel, powinien sie normalnie wlaczyc i dzialac, jak nie to na pewno nie ma styku
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-14, 12:26   

pawel020, a userport masz ??
bez tego program nie ruszy...
^
 
  Skype
     
pawel020
Nowicjusz


Telefon: SE K700i
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-14, 13:36   

Domi napisał/a:
pawel020, wydaje mi sie ze to wina baterii... nieoryginalne maja to do siebie ze czesto styki sa glebiej, czyli po wlozeniu pod katem nie dochodza do stykow w telefonie, polecam sprobowac na oryginalnej baterii z 3310 lub 3410

No właśnie też tak myślałem bo to nie mozliwe żeby z nowym kablem i komórką na chodzie nie działało. Pójdę jutro kupię nową oryginalną baterie i jak będzie działało to napisze.

Domi napisał/a:
aha jeszcze sprobuj z wsadzonym kablem od flashera (nie podpietym do kompa) i bateria wlaczyc tel, powinien sie normalnie wlaczyc i dzialac, jak nie to na pewno nie ma styku

Wiem, wiem. Właśnie o tym pisałem wyżej :)

GSMservice napisał/a:
pawel020, a userport masz ??
bez tego program nie ruszy...

Hmmm... a co to jest? :o
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-14, 14:00   

pawel020 napisał/a:
GSMservice napisał/a:
pawel020, a userport masz ??
bez tego program nie ruszy...

Hmmm... a co to jest? :o

nie kupuj jeszcze nowej baterii.... najpierw sprawdź userport na portalu poszukaj o tym lub forum... bo bez tego program nie ruszy i dlatego fona nie chce Ci załapać...

http://artykuly.pasjagsm....talowac-25.html
tam masz wszystko..
Ostatnio zmieniony przez GSMservice 2008-04-14, 17:57, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-14, 17:53   

sprobuj jeszxcze jak masz podlaczyc przez konwerter(com)i zobacz w jakims programie czy ci widzi info o telefonie.
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2008-04-14, 21:35   

a jak ma jakikolwiek program czytac info o telefonie jak telefon sie nie wlacza?
na 99% to wina baterii. ale nie wiem czy oplaca Ci sie kupowac od razu nowa oryginalna. moze gdzies masz jakas stara - nie musi byc w swietnym stanie. albo moze jakis znajomy ma. ja mam nieoryginalna baterie, bo swietnie trzyma, ale jak podpinam fona to przekladam stara oryginalna.

userport to specjalny program potrzebny do flashownia telefonu pod WinXP. na forum powinny byc dokladniejsze informacje.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-14, 22:15   

sander18 napisał/a:

userport to specjalny program potrzebny do flashownia telefonu pod WinXP. na forum powinny byc dokladniejsze informacje.

ktory konfiguruje port LPT w Windowsie. Nalezy tez dobrze miec skonfigurowany ten port w biosie.
^
 
     
pawel020
Nowicjusz


Telefon: SE K700i
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-15, 15:00   

Ok, jeszcze spróbuje z tym UserPort pomajstrować a jak to tez nie zadziała to poszukam baterii jakiejś :) Jak coś się ruszy to napisze. Pozdro

[ Dodano: 2008-05-10, 17:48 ]
Witam ponownie, przepraszam że nie odpisywałem dłuższy czas, ale nie miałem czasu, aż ostatnio chwilkę znalazłem i zacząłem się bawić w to. Niestety dalej coś nie działa i nie chce mi się ruszyć to flashowanie. Nawet baterię kupiłem nową (oryginalną) i z nią nie ma problemu tylko mam problem z tym zainstalowaniem UserPortu, bo ściągnąłem to i robiłem wszystko wedle tej instrukcji którą GSMservice dał w poprzednim poście i po ponownym uruchomieniu komputera wywalało mnie do takiego menu gdzie do wyboru było włączenie komputera normalnie, włączenie w trybie awaryjnym, oraz włączenie w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Gdy wybrałem to pierwsze to w tym momencie kiedy powinien się ukazać ten napis "Zapraszamy" wyskakiwał takie niebieski ekran na całą rozdzielczość monitora i niestety nie mogłem się doczytać o co tam chodziło bo trwało to jakieś 5 sekund i wtedy się restartował system. Musiałem wejsc w tryb awaryjny i usunąć te wszystkie pliki dotyczące UserPortu i po tym już normalnie system działał.
Co w tej sytuacji mam zrobić żeby mi ten program zadziałał i żebym wreszcie zmienił sobie tego softa w moim fonie? Gdy telefon jest podłączony do tego flashera i wybieram w programie opcję robienia backup'u i pisze żeby krótko przycisnąć włącznik telefonu, więc tak robiłem i później już się zawieszał ten program. Aha i jeszcze przed włączeniem programu właśnie wyskakuje jakaś informacja o UserPorcie, niestety nie znam angielskiego tak dobrze żeby rozszyfrować o co tam chodzi. POMOCY!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52