PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z wgraniem softu do noki :/


Problem z wgraniem softu do noki :/

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z wgraniem softu do noki :/
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 22:11   Problem z wgraniem softu do noki :/

Więc tak posiadam nokie 3310 i 3410 u których pojawia się :

1st Boot Err: FF FF
Cannot Detect Mobile Brand
1st Boot Ok, 1
1st Boot Err: FF FF
Process Failed, Repowering Mobile

Czego to jest wina i jak to naprawić ?

I Nokie 3410 u której pojawia się:

Jak znowu temu zaradzić ??

Prosił bym o odpowiedz i wytłumaczenie jak człowiekowi który dopiero zaczyna :) . Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-22, 22:19   

A posiadasz zwykły flasher dejana ? To najlepsze urządzenie do serwisowana DCT-3


A te nokie są sprawne ?
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 22:23   

Hehe :) Kupiłem sobie tornado aby nie używać dejana ponieważ odmawiał posłuszeństwa na moim komputerze :/ Niestety nie są sprawne :/ Wiecie może co jest grane ??
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-22, 22:26   

Ja nie narzekam na ten flasher :razz: :razz:

A wtedy to może być uszkodzenie HW.
Wygrzej płyty główne telefonów.
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 22:34   

HW ? Co to jest ?? :) Hymmm suszarką raczej nie wygrzeje zbytnio tych płyt :/ Bo niestety HA jeszcze nie posiadam :/
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-22, 22:39   

HW - hardware
no to ciężko będzie jak nie masz HA suszarką nie dasz rady.... chyba że masz taką co daję temp. 300 stopni :razz: :razz:
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 22:45   

Wiesz jak rękę podłoże pod nią to parzy :P Ktoś mi gdzieś napisał że "brakiem komunikacji z układem flasha - może być oderwany i trzeba go ponownie przylutować lub wymienić" co sądzicie o takim rozwiązaniu ??
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-22, 22:50   

Kolin91 napisał/a:
"brakiem komunikacji z układem flasha - może być oderwany i trzeba go ponownie przylutować lub wymienić" co sądzicie o takim rozwiązaniu ??

Tak zgadza się.
Powstają zimne luty (pod flashem) i dlatego trzeba je wygrzać.
A jak to nic nie pomaga to trzeba wymienić flash.

Zwykle grzanie najczęściej pomaga, Jeśli telefon upadł itp. to często powstają zimne luty.
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 22:55   

Da sie to zrobić normalna lutownicą z cienkim grotem ?? A mógłbyś pokazać gdzie sie on znajduje ?? :wink:
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-02-22, 23:01   

nie da się .. największy kwadrat to MAD nad nim jest FLASH (ten ciemniejszy)
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-22, 23:02   

Zwykła kolbówką nic nie zrobisz :neutral:
Ten układ CONNT zazwyczaj ma winę ale jak grzejesz to najlepiej wygrzej wszystkie układy (z wyjątkiem klejonych)
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-22, 23:57   

Powiem tak panowie :) W ziołem rozkręciłem nokie potraktowałem ją suszarką :) Podłączyłem pod tornado kliknąłem żeby wgrało soft... I o dziwo wgrało, telefon uruchomił sie podpięty pod tornado i poprosił o kartę... Odpiąłem od tornado włożyłem baterie nie mogłem włączyć "rozładowana bateria" popiołem pod tornado włączył sie ładnie zalogował sie do sieci lecz chyba po chwili ja stracił. Ponownie odpiąłem włożyłem inna baterie włączył sie pokazało sie menu i zgasł... Po podpięciu pod tornado nadal pokazują sie te nieszczęsne FF FF :/ Ale już jakiś postęp przez sekundę był :D
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-23, 09:50   

hmmm.. może suszarka pomogła :razz: :razz: ale pewnie za słabo :???:
A pod ładowarka też nic nie reaguje?
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-02-23, 10:28   

Kolin91, Tak ja mówił przedmówca masz zimne luty pod układami. Suszarka dała tylko efekt chwilowy ponieważ daje zbyt małą temperaturę. Gdy płyta ostygła problem powrócił. Musisz użyć HA lub zwykłej opalarki do wygrzania
^
 
  Skype
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-02-23, 13:04   

Dobrze więc z braku innego wyjścia zakupiłem HA :) Zobaczymy w następnym tygodniu jak to będzie jak dojdzie :)

Ps. Moglibyście mi dać mały opis jak wygrzać płytę ?? I co dokładnie ?? Bo wiem ze klejonych nie wolno ale jak je odróżnić ??
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52