PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z wyswietlaczem 3310


Problem z wyswietlaczem 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z wyswietlaczem 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dr.falcor 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-04-23, 08:51   Problem z wyswietlaczem 3310

Witam mam pewien problem :(
Chciałem zrobić sobie tapetke pod wyświetlaczem i zerwałem o jedna folie za dużo to znaczy zerwałem tą srebrna ale podnią była jeszcze jedna taka przezroczysta i grubsza jz tez zerwałem i teraz nic nie widac :( da sie to jakoś naprawic czy trzeba wymienić lcd ??
^
 
     
AdSense


fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-23, 09:21   

znaczy obraz na LCD jest tylko nieczytelny?? Wtedy podłuż pod LCD kartkę widocznośćpowinna się poprawić. Jeśli nie ma obrazu wogóle, to docisnią lcd w okolicach elastomera, bo słaby kontakt jest i dlatego obrazu nie ma. Na przyszłość precyzuj bardziej pytania.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-23, 09:30   

fijar, a gdzie masz w 3310 elastometr?? Masz wyświetlacz do wymiany niestety.
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-04-23, 10:06   

Z wyświetlaczem raczej już nic nie zrobisz. Polecam kupno nowego, tym bardziej, że teraz są już bardzo tanie. Na Allegro około 15 zł.
Jak boisz się odrywać tą folię to możesz wstawić obrazek pod wyświetlacz taki, jaki jest. Niestety efekt będzie gorszy.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-04-23, 13:11   

zorbilem to samo w 6110 tyle ze ja kawalek oderwałme :wink: ale jakby nie patzrzec podluz to co oderwałes i mozesz podsmarowac jakims klejem i powinno działac :wink:
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-23, 13:13   

Działać może i będzie ale jak to będzie wyglądało?? Będzie widać okropne ślady, że było odklejane i przyklejone, chociaż jak całe zerwał to wątpie żeby działało.
^
 
  Skype
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-23, 13:16   

boss_53, nie masz elastomera... ciekawe jak ci wyświetlacz działa...
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-23, 13:25   

fijar, przecież nie jest to tak do końca normalny elastometr i w 330 jest przymocowany do wyświetlacza, tylko czasem osobno. Pozatym co tu ma wspólnego ten "elastometr" jak załatwiony jest wyświetlacz??
^
 
  Skype
     
dr.falcor 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-04-23, 14:06   Dzieki za pomoc

Nieda sie tej foli przykleic z powrotem bo sie powyginała z kartką tez nie wypaliło nawet podklejałem folie transparentna.
A co do tych wyświetlaczy do widziałem gdzies lcd niebieskie lub czerwony czy tapetka bedzie widoczna z pod tego wyswietlacza czy lepiej kupic standardowy ?
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-23, 14:10   

Jak chcesz tapetke to kup lepiej standardowy.
^
 
  Skype
     
dr.falcor 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-04-23, 14:40   

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc :)
Zamowie wyswietlacz tak to jest jak sie dokladnie niewie i grzebie w telefonie ale zaplace za swoje bledy :)
Mozna zamknac temat :)
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-08-07, 00:58   

mam pytanko? do czego służy elastometr? jaką on pełni funkcje?? dziękuję za odpowiedż.
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-08-07, 07:36   

elastometr to taka gumka w ktorej są druciki i ona siedzi między stykami od lcd a płytą główną telefonu. No niezbyt to dokładnie opisałem to poprostu łącznik miedzy płytą a lcd. Jak już wyżej ktoś napisał w 33xx siedzi ona w obudowie od lcd.
^
 
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-08-07, 13:17   

no dobra ale jaką funcje on pełni?? kiedy wiadomo żę trzeba właśnie go wymienić??
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-08-07, 13:20   

no on przewodzi miedzy lcd a płyta, najczęściej obraz sie krzaczy na lcd i różne takie jaja są to można próbować elastometr wymieniać
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52