PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z wyświetlaczem 5110


problem z wyświetlaczem 5110

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » problem z wyświetlaczem 5110
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 11:49   problem z wyświetlaczem 5110

Mam problem z wyświetlaczem gdyż wyświetla on normalnie piksele (wyraźnie) oraz wyświetlane są wszystkie inne piksele lecz nieco słabiej. W miejscu gdzie jest jakiś napis lub wyświetlany znak tworzy się pionowy pas słabiej wyświetlanych tych zepsutych pikseli. Wyświetlacz jest na 100% sprawny gumka łącząca też, oraz plyta główna i płya pomocnicza. Przeflashowanie, kąpiel w wanience oraz czyszczenie złącza spirytusem nie pomogło

Jakies sugestie co to może być??
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-27, 12:17   

angelofdarknes, ustaw kontrast (np rolisem lub bodajrze knokiem)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 14:10   

nic to nie dało :/

p.s. przed chwilą spadł mi na podlogę z ok 1m i na chwile wyświetlacz zgasł i jak się zaświecił bylo ok, a po chwili znowu to samo
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-27, 14:13   

angelofdarknes, gumka (i nie mow ze nie bo tak!) wymien na troszke grubsza albo jak nie masz to docisnij czyms
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 14:22   

dociśnięty on już jest od dawna. wymieniłem na gumke od 3210 i kompletnie zgasł, ale jak się go troche poruszało to było ok ale na strasznie krótko.

zauważyłem też że na złączu przy wyświetlaczu są odbarwienia czy to może być przyczyną??
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-27, 14:46   

a może te styki są czymś ubrudzone? spróbój je porządnie wyczyścić.
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 15:21   

no pisałem że czyściłem spirytusem,(z 10 razy) raz było gorzej raz lepiej
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-27, 15:34   

a może spróbuj czymś innym? ja właściwie też zawsze czyszczę spirytem, ale ktoś mi mówił że spiryt nie odtłuszcza dobrze. A co do tych przebarwień to nic poważnego ja ostatnio rozebrałem lcd-ka od swojej nokii 3310 (orginał) i też tam miałem przebarwienia, a lcd chodzi znakomicie.
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 15:58   

Może płyn do mycia naczyń?? Też powinien odtłuścić. Wymieniałem jeszcze 4 gumki od innych nokii i tak samo chodził wyświetlacz. Może trzeba by było wygrzać jakis układ??

edit: jutro jade kupić nową gumkę jak wymienię na nową to zobacze co będzie
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-27, 17:04   

A może prościej? nie możesz kupić nowego LCD tylko się męczysz tak z nim?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-27, 17:19   

no ale orginalka to troche kosztuje, a badziewie made in china to ja bym tylko naprawde w ostatecznoście kupywał
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-27, 18:40   

w znajomym sklepie z elektronicznym mają części do telefonów oryginalne za grosze. jestem gotów poświęcić te 50 gr
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-27, 21:20   

Ale mi chodziło o wyświetlacz.
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 28
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-28, 16:15   

kupiłem sam wyświetlacz,nie był drogi 5 zł, śmiga aż miło, aczkolwiek jak długo poleży to kompletnie gaśnie, ale jak się go ruszy to znowu jest ok
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-28, 17:28   

heh może może ma funkcję oszczędzania energii.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52