PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problemy z DCT-3


Problemy z DCT-3

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problemy z DCT-3
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-06, 18:44   Problemy z DCT-3

Witam. Mam kilka problemów ze starszymi nokiami. Jestem początkujący więc zaczynam na starszych modelach żeby się trochę wprawić. Mam 3 nokie 3410 i 1 nokie 3310.

Ponumerowałem je aby było bardziej czytelnie:
1.3410
2.3410
3.3310
4.3410

Więc tak telefony nie reagują. Podpinając je pod ufs-3 otrzymuję następujące wyniki:

1.
check

1st Boot Ok, 2
2nd Boot Ok, DCT3, MAD: A1 G-01, ROM: 6, BUS: 16
FLID: FFFFFFFF,, u_intel.fia
Software:
Rebooting Mobile

start

Detected:
1st Boot Ok, 2
2nd Boot Ok, DCT3, MAD: A1 G-01, ROM: 6, BUS: 16
FLID: FFFFFFFF,, u_intel.fia
Software:
Algorithm Boot Error: [1121]
Process Failed, Repowering Mobile

lub

start

Detected:
1st Boot Ok, 2
2nd Boot Ok, DCT3, MAD: A1 G-01, ROM: 6, BUS: 16
FLID: FFFFFFFF,, Iw28f008.tia
Software:
Algorithm Ok, [C734]
Erasing: 0x00200000-0x004CFFFF
Erasing Error: 10,at: 0x00200000-0020FFFF, 910201
Write Error: Not Rdy
Process Failed, Repowering Mobile

2.

chcek

1st Boot Err: Bad Resp DCT3, 00 D3 5
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
Rebooting Mobile

start

1st Boot Err: Bad Resp DCT3, 00 D3 5

lub

start:

Detected:
1st Boot Ok, 2
2nd Boot Ok, DCT3, MAD: A1 G-01, ROM: 6, BUS: 16
FLID: 00200090,St M28W160T, Iw28f008.tia
Software:
Algorithm Ok, [C734]
Area: 0x00200000-0x004CFFFF Erased, Time: 00:31
MCU Flashing Completed, Time: 00:22
Area: 0x004D0000-0x0056FFFF Erased, Time: 00:06
PPM Flashing Completed, Time: 00:04
Flashing Completed, Rebooting Mobile
Power Up / Init Local Mode Failed !
Flash Id Failed esId

Przy flash id wyskakuje mi:


po kliknięciu ok wyskakuje



3.

check

1st Boot Ok, 1
1st Boot Err: FF FF
1st Boot Err: Bad Resp UPP, FF FF FF 72
Rebooting Mobile

start

1st Boot Err: FF FF


4.

1st Boot Err: Bad Resp DCT3, 00 93 5
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
Rebooting Mobile

start

1st Boot Err: Bad Resp DCT3, 00 93 5

Jak sądzicie czego to może być wina ? Telefony były sprawdzane na 2 kablach i jest to samo.

Osobiście sądzę że w 3 może być do wymiany flash ale w reszcie nie bardzo się orientuję. Pozdrawiam i liczę na wypowiedzi.
^
 
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-06, 20:17   

w 3 to wywala blad proca(upp) jego wina
2 4 to samo tylko w innym ze tak powiem miejscu bodajze tutaj daje odpowiedz ale bledna... i jak cos nie zyje rob bez autodetected!
^
 
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-06, 20:42   

Czyli 3 2 i 4 jest to wina upp ? Tak interpretowałem twoją wypowiedz. Tylko że nie widzę go na schemacie. Mogli byście mi go pokazać ? Da się go przelutować ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-06, 20:54   

Kolin91, przekulkowac sie da, napisane jest upp, lekko sciete rogi ma.

[ Dodano: 2008-08-06, 22:37 ]
aha, 1 to cos z komunikacja z flashem jest nie tak badz sam flash.
^
 
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-07, 10:42   



Chodzi ci o D200 CPU ? Tak na tym schemacie jest podpisane. To nie jest przypadkiem układ klejony ?
_________________
Zamęczę was kiedyś tymi moimi pytaniami :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-07, 15:15   

3410 ma upp?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-07, 20:29   

Kolin91, tak o to chodzilo. Wyglada na jego wine choc moze to byc wina cobby tez.
^
 
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-07, 23:56   

A czy to czasem nie jest klejone ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-07, 23:58   

cobba? raczej nie..
^
 
     
Kolin91 
Nowicjusz



Telefon: Sams. E250
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-08, 12:22   

Chodziło mi o to czy D200 CPU (upp) jest klejony ? Cobba jest na tym moim schemacie podpisane jako N100 tak ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-08, 16:55   

tak
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów K810i - problemy po wgraniu dodatków xkamilx05 Sony Ericsson 5 2010-01-15, 19:59
Brak nowych postów SPV m3000 problemy kuba4485 Inni Producenci 0 2010-01-31, 21:42
Brak nowych postów N95- Poważne problemy przy odzyskaniu... b4ndzior BB5 4 2010-10-25, 10:26
Brak nowych postów Świeżo Kupiona Nokia i od razu proble... abduls BB5 4 2011-03-04, 21:22
Brak nowych postów Poważne problemy z nokią 6280 NokiaOwner25 BB5 2 2011-03-12, 13:39