PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problemy z modyfikacjia 3410 przez tornado wylacza sie


problemy z modyfikacjia 3410 przez tornado wylacza sie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » problemy z modyfikacjia 3410 przez tornado wylacza sie
Otwarty przez: EMEK
2008-02-02, 19:17
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
  Wysłany: 2008-02-02, 10:17   problemy z modyfikacjia 3410 przez tornado wylacza sie

mam 3410 i wgrywałem już rożne modifikacjie :/ niestety tornado nie obsługuje ,,.fls" wiec znalazłem jakiś konwerter i zrobiłem plik mcu i pmm udało sie zainstalować przeliczyłem sumy i wszystko :) ale telefon nie łapie zasięgu i sie restartuje :/ macie jakiś pomysł jak to naprawić ?? nie mam zwykłego kabla tylko tornado :/
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-02, 11:06   

ssulekk, resetuje się i nie łapie zasięgu bo zawsze po wgraniu modyfikowanego softu trzeba policzyć sumy kontrolne (Quick set FAID). I reset full factory trzeba zrobić.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-02, 11:16   Re: problemy z modyfikacjia 3410 przez tornado wylacza sie

ssulekk napisał/a:
mam 3410 i wgrywałem już rożne modifikacjie :/ niestety tornado nie obsługuje ,,.fls" wiec znalazłem jakiś konwerter i zrobiłem plik mcu i pmm udało sie zainstalować przeliczyłem sumy i wszystko :) ale telefon nie łapie zasięgu i sie restartuje :/ macie jakiś pomysł jak to naprawić ?? nie mam zwykłego kabla tylko tornado :/


a myslałem ze z rana tylko ja jestem zaspany :)
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-02, 11:17   

ssulekk, ale po wgraniu softa liczyłeś sumy ?? a reset zrobiłeś??
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-02, 11:20   

tak wgrałem soft policzyłem i zrestartowałem odpiąłem i włączyłem nie ma zasięgu i co jakieś 30 sekund sie restartuje :/
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-02, 11:22   

no to policz jeszcze raz sumy kontrolnę w wielu "trzy czwórkach " musialem to kilka razy robić....;/
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-02, 14:39   

ssulekk napisał/a:
niestety tornado nie obsługuje ,,.fls" wiec znalazłem jakiś konwerter i zrobiłem plik mcu i pmm


A po co mnie pytales na PW?
Przeczytaj to http://forum.pasjagsm.pl/...ghlight=#106946
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-02, 16:48   

EMEK napisał/a:


A po co mnie pytałeś na PW?
Przeczytaj to http://forum.pasjagsm.pl/...ghlight=#106946


pytałem ponieważ nie wiedziałem jak zrobić aby plik był podzielony na dwie części z fls na mcu i pmm a w tym temacie napisałem chyba dobrze. Moje zapytanie w tym temacie jest całkiem inne wiec o co ci chodzi EMEK??????


a wracając do tematu liczę sumy przywracam nic to nie daje już z 10 razy probowałem, :/ macie jeszcze jakieś pomysły ??
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-02-02, 17:03   

wgraj jeszcze pmm + rebuild imei + init simlock + faid (:P) . Na 99% pomoże
^
 
 
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-02, 17:15   

no wiec dla ciekawości sprobowałem zamiast Heniex wgrać inny i zobaczyć :) okazało sie ze moja 3410 nie lubi tego softu wgrałem BY ASGAARDRO i przeliczyłem i śmiga ;) wielkie dzięki za pomysły :)
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-02, 18:31   

Cytat:
pytałem ponieważ nie wiedziałem jak zrobić aby plik był podzielony na dwie części z fls na mcu i pmm a w tym temacie napisałem chyba dobrze. Moje zapytanie w tym temacie jest całkiem inne wiec o co ci chodzi EMEK??????
Chodzi o to, ze nie dzielimy modyfikowanych flashy.

[ Dodano: 2008-02-02, 18:38 ]
ssulekk napisał/a:
na dwie części z fls na mcu i pmm
Nie myl ppm i pmm, to 2 rozne rzeczy
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-02, 18:49   

[ Dodano: 2008-02-02, 18:38 ]
ssulekk napisał/a:
na dwie części z fls na mcu i pmm
Nie myl ppm i pmm, to 2 rozne rzeczy[/quote]

no przepraszam jestem początkujący każdy popełnia błędy :/


Mam znowu problem szukałem softu w pl i znalazłem soft
,,3410 6.15, 23.09.03 by SZA Grafika menu asgardo(edited By Stuku)" ale mi sie restartuje i nie ma zasięgu :( jaki jest dobry sprawdzony sposób żeby tornadem śmigało ?? sumy liczyłem już ze 100 razy :(
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-04, 20:19   

ssulekk, Nie rozumiem, dalem ci link do sprawdzonego sposobu jak wgrywac. Ja nim zrobilem dziesiatki dct-3
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-04, 20:38   

no to dziwne bo ja wgralem sam PMM i liczyłem sumy i wgrywałem 2 razy telefon nadal ma te same ojawy :/
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-02-04, 20:52   

z 3410 czasami tak może być, spróbój po wgraniu softu w formacie pmm dograć eprom w tym samym formacie podając prawidłowy adres , potem naprawić imei i porobić resety.
Przed wgrywaniem wymaż cały flash.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: