PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Pytanie dotyczące flashowania 5510


Pytanie dotyczące flashowania 5510

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Pytanie dotyczące flashowania 5510
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
Wysłany: 2006-03-23, 16:13   Pytanie dotyczące flashowania 5510

Przeczytałem wszystkie posty na temat flashowania 5510 i mam jedno pytanie.
Czy po normalnym flashowaniu 5510 może sie uwalić moduł muzyczny?

Bo mam 5510 (nie moje :D) i chciałem wgrać zmodyfikowanego softa, ale boje sie że uwale moduł muzyczny . Za wszelką cenę chce uniknąć fleshowania modułu bo mam nowiutką wtyczkę i nie chce jej lutować niepotrzebnie :/.
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-03-23, 16:20   

Wladimir, skoro przeczytales to musiales zauwazyc wielokrotne opisy na ten temtat.
Mozna uwalic, aczkolwiek nie zdaza sie to zbyt czesto.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
  Wysłany: 2006-03-23, 19:21   

Próbował ktoś zrobić przełącznik w końcówce flashowanie zwykłe \ flaskowanie modułu ?

Bo ja myśle że to do zrobienia jest. Wbudować przełącznik co zamienia TX z RX i po sprawie bedzie. I nie trzeba będzie co chwile przelutowywać.

Wypali?
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-23, 20:03   

Wladimir, ale do modulu uzywa sie przerobionego FBusa a nie flashera!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-23, 20:18   

Wladimir napisał/a:
Bo ja myśle że to do zrobienia jest. Wbudować przełącznik co zamienia TX z RX i po sprawie bedzie. I nie trzeba będzie co chwile przelutowywać.


Po co się zadręczasz pytaniami jeśli jeszcze nie sflashowałeś? Najpierw prrzeflash*j, jak coś będzie nie tak później będziemy myśleć...

Jakby co to turtorial przerabiania kabla masz na portalu :p
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
Wysłany: 2006-03-24, 10:34   

OKa !
Spróbuje sflashować.

DOMI spoko luz. Nie wiem czemu ale na FBUSa mówie flasher. Chyba przyzwyczajenie jakieś :)
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-24, 11:05   

A co do tego przelacznika flashowanie modulu/fbus to raczej nie mozliwe. Jak to sobie wyobrazasz? Aby zflashowac modul trzeba zamieniec miejscami kable Tx z Rx. A takim przelacznikiem to co najwyzej mozesz sobie polaczyc 2 piny.
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-24, 12:00   

riger, to mozna wpakowac dwa proste przelaczniki i przelaczac oba, albo dac jakiegos scalaka... pomysl calkiem niezly... gdybym mial 5510, to pewnie juz bym zrobil ;)
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
Wysłany: 2006-03-24, 12:08   

są takie małe przełączniki z 6 nóżkami (tak jakby 2 obok siebie przełączane jedną dźwignią) Takiego wpakować i podłączyć. Chyba tak zrobie. Tylko dopiero w następnym tygodniu bo teraz nie mam czasu za bardzo. Zapodam posty ze zdjęciami jak to zrobiłem, no chyba że ktoś mnie wyprzedzi :)
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-24, 17:22   

Wladimir napisał/a:
są takie małe przełączniki z 6 nóżkami

...i sie nazywaja dwu-obiegowe ;)
dokladnie to jest najlepszy, najprostszy i najtanszy sposob... jesli tylko sie umie lutowac i wiec co z czym ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-24, 18:39   

a ja bym to zrobił używając takich pinow, jak do zworek na płycie głównej. Piny łatwo dostepne, wtyczka malutka, tylko obrócić i bedzie działac.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kyso1989
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 22
Wysłany: 2006-03-26, 13:04   

ja wygrywałem softa do mojej 6 razy zwykłym flasherem z 3310 i wszystko działa jak należy... Tylko mam problem bo od początku jak go kupiłem nie dziłają mi gry:/
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-03-26, 15:06   

Cytat:
ja wygrywałem softa do mojej 6 razy zwykłym flasherem z 3310 i wszystko działa jak należy...

bo innego flashera nie ma :D jest jeden do 33xx/5510/3410 i cos tam jeszcze może : )
Cytat:
i wszystko działa jak należy...

ja jeśli cos tam sobie pisze i potem to testuje to flashuje 5510 srednio 20-30 razy na dzień :D
a tak było w pazdzierniku/listopadzie/grudniu/styczniu i teraz w tym tygodniu czyli licząc będzie z 1500x :rotfl:

[ Dodano: 2006-03-26, 15:08 ]
BTW a jedyny prog co mi fona prawie uwalił to był Oxygen Phone Manager II w dodatku pod mbusem :D
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-03-26, 19:05   

a ja jestem najlepszy poniewaz wzil;em sobie po 2 jacki in i out i jak mam flashowac modul przelanczam tylko wtyczki i dziala jak nalezy :D
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
Wysłany: 2006-03-26, 20:23   

No udało sie wgrywanie softu do 5510. Tel dziala jak nalezy :D
Co do kabla to sie jeszcze zastanowie jak go przerobić.
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pytanie o ultrabook Acer Aspire S7-39... Misiork Hardware 0 2014-06-05, 17:15
Brak nowych postów Pytanie o program Kaspersky Lab Misiork Sieci Komórkowe 3 2014-08-20, 13:10
Brak nowych postów Pytanie o TomTom Bandit Proximo Hardware 0 2015-05-11, 14:30
Brak nowych postów Pytanie o tablet Lenovo Proximo Inne 1 2015-05-14, 16:54
Brak nowych postów Pytanie o słuchawki Misiork Co wybrać? 4 2015-08-12, 15:50