PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > skąd wziąść śrubki :/ ?


skąd wziąść śrubki :/ ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » skąd wziąść śrubki :/ ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kamisqp
Nowicjusz


Telefon: 5510,T722i
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-03-18, 10:22   skąd wziąść śrubki :/ ?

Witam, ostatnio pochłonął mnie tuning nokii, postanowiłem że przylutuję sobie nowe diody, tapete pod lcd i wszystko fajnie wygląda, bylo ok gdyby nie to, że gdy chciałem wymienić przycisk on/off pod płytą gł. w jednej śrubce urwał się gwint :( to taka złota srubka. niestety byłem zmuszony przykręcić wszystko na 3 a nie 4 śrubki... Co ma też swoje gorsze strony.
Nieraz telefon po prostu 'wyłącza się' :(
Postanowiłem naprawić ten błąd, ale nie mogę nigdzie takich śrubek dostać, w całym miescie ani serwisie w okolicy... Moze znacie miejsca na terenie wawy lub w necie gdzie takowe dostanę? pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-18, 10:52   

kamisqp, no to jestes zdolny jak taką mocną śrubke objechałes :D, zawsze uwazałem te złote śrubki za jedne z najmocniejszych :D, a tak pozatym to niemozesz tam wkręcić zwyklych czarnych ??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
kamisqp
Nowicjusz


Telefon: 5510,T722i
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-03-18, 10:57   

To musze sie w takie czarne śrubki najpierw zaopatrzyć, bo nie wykręce z jednego miejsca zeby wsadzic w drugie. ;)
PS. ta śrubka była wkręcona na chama chya i mysle ze przez poprzedniego właściciela :D... Trzeba było trochę mocniej kręcić, a ta w pewnym momencie puściła no i się stało :P
_________________
Fenk juł.
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-18, 13:08   

kamisqp, popytaj w jakichś sklepach z częściami, albo w komisie może mają. Najlepiej z jakiegoś trupa wykręć.
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-18, 13:46   

http://www.allegro.pl/ite...50_promocj.html
http://www.allegro.pl/ite...7210_6100_.html
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
kamisqp
Nowicjusz


Telefon: 5510,T722i
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-03-18, 15:50   

Fajnie, dzieki wntl - ale czy one są takiej samej dł. co te złote od pł.gł? :D

[ Dodano: 2006-03-18, 19:12 ]
mam nadzieje że będą pasowały bo juz zamawiam hehehe, przyda się kilka sztuk więcej wiec zamowie :D, ahle i tak bede mial zlota taką śrubkę, kolega mi ze swoją nokie 3310 daje do przylutowania diód, to mu wykrece jedna a wkrece jakąś starą :D :D
_________________
Fenk juł.
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-18, 20:31   

kamisqp, a tak przy okazji to nie doczytalem sie o jaki telefon chodzi! bo zlote to sa glownie w 5210, 8210, 8850 itp i sa to srubki z normalnym gwintem takim jak w 6210, 5110, 6310 itp (tylko tu sa czarne i troche dluzsze)
natomiast w 3210, 33X0, 3410, 5510 sa wkrety (wkrecaja sie nie w gwint tylko w plastik) i sa czarne roznej dlugosci (3210 - krotkie; 33X0, 3410 - srednie, 5510 - srednie i dlugie)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów UFS3 skąd zassać pakiet oprogramowania Elzbieta122 SW 6 2008-07-28, 21:34
Brak nowych postów Skąd pobrać PPM oraz MCU file do noki... domel777 BB5 4 2008-08-03, 20:31
Brak nowych postów Skąd takie słuchawki??? Uczeń PasjaPUB 2 2008-09-10, 06:18
Brak nowych postów Jaki internet i skąd? korpi Sieci stacjonarne 48 2009-06-28, 14:43
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02