PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Soft 3310 do 3330 po wgraniu tel sie nie wlacza


Soft 3310 do 3330 po wgraniu tel sie nie wlacza

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Soft 3310 do 3330 po wgraniu tel sie nie wlacza
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
  Wysłany: 2006-05-03, 10:14   Soft 3310 do 3330 po wgraniu tel sie nie wlacza

Wgralem sobie modyfikowany sofcik od 3310 do 3330 wedlug instrukcji http://elektro255.webpark.pl/3330.html telefonik sie nie wlaczyl. Postanowilem wgrac oprogramowanie z buckup'u i do tego jeszcze eeprom i cisza...Moze ktos wie jak sobie z tym poradzic ??
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-05-03, 10:27   

Scoper napisał/a:
Postanowilem wgrac oprogramowanie z buckup'u i do tego jeszcze eeprom

Jak wgrywasz backup to nie wgrywaj juz eepromu.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-03, 12:30   

wgralem najpierw sam buckup a jak nie poszlo to walnalem jeszcze eeprom ;/
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-03, 14:27   

Tylko ten eeprom ma byc oczywiscie od 3310...
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-03, 17:57   

riger napisał/a:
Tylko ten eeprom ma byc oczywiscie od 3310...


jak wgrywał backup od 3330, to eeprom od 3330 ;]
^
 
  Skype
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-04, 10:29   

nom za 1 razem jak wgrywalem od 3310 do 3330 to wgralem i eeprom od 3310 a jak chcialem pozniej wrocic do oprogramowania 3330 to wgralem eeprom od 3330 oczywiscie.
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-04, 19:20   

na backupie musi wstać, chyba że źle go zrobiłeś.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-04, 23:09   

Scoper, jak wgrywasz soft od 3310 to pierwszy raz od adresu 0x200000 musisz wgrywac na ustawieniu modelu na 3310 (drugi tak nie pojdzie wiec dajesz 3330)
jak wgrywasz backupa 3330 to musisz na ustawieniu 3330, jesli dasz zle ustawienia to mimo dobrego softu nie wlaczy sie!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-05, 08:24   

juz smiga :) sciagnalem czystego sofcika od 3330 i eeproma i pobawilem sie troche naprawami w knok`u. Po wgraniu tego wszystkiego i odpaleniu telefonu, dla ciekawosci wgralem znowu backup i nie chodzila :| wiec znowu ogrinal i lata Teraz musze aby jakas ciekawa modyfikacje sciagnac bo mnie siostra zakatuje ;)
Thx 4 @all
pozdro
-=PicE=-
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów PMM do 3330 z dodatkami do gier (Spac... Mef82 DCT-3 0 2015-06-28, 23:03
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39