PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > soft do 3330


soft do 3330

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » soft do 3330
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
m3m
Nowicjusz


Telefon: siemensc55
Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-04-11, 15:05   soft do 3330

Witam szukalem na tym forum jakiegos softu do noki 3330 ale niegdzie nie moglem znalesc gdzie wy je pochowaliscie mozna prosic o jakis link
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-11, 15:21   

http://suportgsm.info/ftp...0/3330_4.50.rar
wersja 4.50
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-11, 15:28   

Reich, patrzyłem na to ;p tym nic nie zrobi :mrgreen:

Oto normalny link do 3330 v4.50 :arrow: http://www.blue-nokia.com...Bu3330_0450.rar
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-11, 15:34   

seba123 napisał/a:
Reich, patrzyłem na to ;p tym nic nie zrobi :mrgreen:

tzn? Ja go wgrywałem i telefon chodzi, nie wiem o co ci chodzi, a jak próbuje wejść na twój link to mi błąd wywala :neutral:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
m3m
Nowicjusz


Telefon: siemensc55
Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-04-11, 15:39   

to jest chyba oryginalny tak? A mi chodzilo o bardziej zmodyfikowany przepraszam ze wczesniej nie napisalem

A mam dodatkowe pytanie co sie stanie z 3330 jak wgram do niej soft 3315
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-11, 15:46   

m3m, http://forum.pasjagsm.pl/tematy12/9883.htm Masz soft modowany by (c) Domi :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-04-11, 16:28   

m3m napisał/a:
co sie stanie z 3330 jak wgram do niej soft 3315

nie odpali... chyba, ze go wgrasz dwa razy. tzn. najpierw normalnie od adresu 0x200000, a drugi raz od adresu 0x400000. wtedy bedzie smigac, az milo ;)
sa tez modowane softy od 3310/3315 powiekszone do rozmiaru pod 3330, ktore wykorzysuja dodatkowe miejsce np. na file_system. wiecej w info skryptu extend_3310.nrx
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
m3m
Nowicjusz


Telefon: siemensc55
Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-04-11, 17:18   

@seba123 no nie wiem ja tam tego softu znalesc nie moge

@sander18 znalazlem rozzerzony full flash z 3310 do 3330 + ;)



A teraz kolejna zagadka podczas liczenia sum itp wyskoczyl mi komunikat ze nie moze sie komp z tel. polaczyc..... sie nieprzecietnie zdenerwowalem po pewnym czasie doszedlem do wniosku ze rozkrece kabel ten mbus/fbus okazalo sie ze kabelki na 'podkladce' sa urwane... na pytanie Jak nie odpowiem to technicznie nie mozliwe bylo :p.....


Tak wiec potrzebuje schematu tego kabla zebym wiedzial jak to spowrotem polutowac mam:
*bialy kabel podlaczony do przelacznika
*dwa czarne odchodzace od przelacznika do pinow
*i kabelek czarny i niebieski ktore 'sie urwaly'

potrzebuje info gdzie je przylutowac
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-11, 18:05   

m3m, ehh... tu masz link: http://forum.pasjagsm.pl/download.htm?id=2578
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-11, 18:23   

przeczytaj ten temat:
http://forum.pasjagsm.pl/...ighlight=#92882
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
m3m
Nowicjusz


Telefon: siemensc55
Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-04-11, 22:24   

Hmmm... ok to sprawa softu zalatwiona teraz kolejna 'awantura' :D :D


Czy da sie zmodyfikowac soft wgrany juz w telefon np zmienic napisy w menu itp czy trzeba to zrobic w programi zapicaj jako fls i wgrac go na nowo? Chodzi mi o gry grafike dzwieki itp
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-11, 22:34   

m3m napisał/a:
Czy da sie zmodyfikowac soft wgrany juz w telefon np zmienic napisy w menu itp czy trzeba to zrobic w programi zapicaj jako fls i wgrac go na nowo? Chodzi mi o gry grafike dzwieki itp


Prawdopodobnie sie da. Tak, musisz to zapisać jako fls. Ale jeszcze inna sprawa - czy autor tego softu zgodzi sięna dalszą jego modyfikacje...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-04-12, 10:18   

m3m napisał/a:
Czy da sie zmodyfikowac soft wgrany juz w telefon

rozumiem, ze chodzi Ci o zmiane niektorych rzeczy bez koniecznosci wgrywania calego softu na nowo... zasadniczo sie nie da. jednak dysponujac plikiem z flashem, ktory siedzi w telefonie mozesz zrobic cos posredniego. tzn. zmieniasz to co Ci sie w sofcie nie podoba i zapisujesz nowy soft na dysku. nastepnie musisz uzyc programu, ktory sie nazywa PartialFlasher (do pobrania w paczce razem z SDK ze strony nokixa, bezposredni link do pliku tutaj), ktory wgrywa do telefonu tylko te fragmenty flasha, ktore sie roznia wzgledem tego, co siedzi w telefonie...

seba123 napisał/a:
Ale jeszcze inna sprawa - czy autor tego softu zgodzi się na dalszą jego modyfikacje...

a jakie to ma znaczenie? jesli kolega robi soft dla siebie i nie zamierza go rozprowadzac (a wydaje mi sie, ze tak jest), to nie ma chyba z tym problemu... z reszta sama nokia nie zgodzila sie na modyfikowanie jej softow, a co my wszyscy robimy??? eee, tzn. tylko w celach edukacyjnych ;)
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów PMM do 3330 z dodatkami do gier (Spac... Mef82 DCT-3 0 2015-06-28, 23:03
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39