PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Stare dzwonki w modyfikowanym sofcie 3310


Stare dzwonki w modyfikowanym sofcie 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Stare dzwonki w modyfikowanym sofcie 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
rysiekb66 
Nowicjusz


Telefon: 3330
Operator: Orange
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 8
Skąd: Łaziska
Wysłany: 2007-09-11, 16:17   Stare dzwonki w modyfikowanym sofcie 3310

Witam !!!

Bardzo cenie sobie modyfikowane softy Mdawidma, ale chciałbym mieć np. w sofcie v2,07 stare oryginalne dzwonki. Próbowałem wgrywać dzwonek np. Ring ring LogoManagerem ale dzwięk tego dzwonka bardzo odbiega od oryginału. Czy można coś zrobić w tym temacie.
Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-09-11, 18:21   

sprobuj PPMMaker'em zamienic chunk TONES na taki z oryginalnymi dzwonkami (np. wyciagniety z oryginalnego softu). wydaje mi sie, ze jesli to tylko na uzytek wlasny to Dawid nie bedzie mial nic przeciwko.

[ Dodano: 2007-09-11, 20:25 ]
no dobra... sprawdzilem na wersji 2.15 i nie dziala... natomiast NokiX dal rade. caly processing to na poczatku delete_ppm_ringtone.nrx (bez parametru wywala wszystkie dzwonki), a pozniej add_ppm_ringtone.nrx z kolejnymi dzwonkami. w ten sposob chodzi bez problemow. tylko nie wiem na ktorej wersji NokiX'a byla robiona wersja 2.07, bo jesli od tamtej pory zbyt duzo sie pozmienialo w makrach (ppman.rx) to moga byc problemy - wtedy nalezaloby znalezc stara wersje makra. ale wydaje mi sie, ze powinno chodzic.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
rysiekb66 
Nowicjusz


Telefon: 3330
Operator: Orange
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 8
Skąd: Łaziska
Wysłany: 2007-09-11, 20:32   

Witam !!!

Próbuje robić tak jak opisałeś, podmieniłem kilka dzwonków, zapisałem soft ze zmianami ale po wgraniu go do komórki telefon nie odpala. Można go flashować i wgrać inny soft wtedy chodzi. Chyba robie coś nie tak. Gdybyś mógł mnie poprawić to byłbym wdzięczny. Pracuje na sofcie 3310_by_mdawidm_v2.7.fls.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-09-11, 21:34 ]
Nie zauważyłem tematu z Nokixem zaraz spróbuje. Dzięki

[ Dodano: 2007-09-11, 21:46 ]
Oj chyba nie poradze sobie z tym Nokixem bez Twojej pomocy i to krok po kroczku. Czy możesz podać numer gg ???

Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-09-11, 21:51 ]
Ja mam gg 10224866

[ Dodano: 2007-09-12, 02:02 ]
Posiedziałem troche nad NokiXem i udało się zamienić dzwonki dzięki pomocy sander18. Spodobało mi się to na tyle, że chcę sobie jeszcze zmienić czcionkę na inną tylko jak wyłuskać ją z innego softu( w skrypcie nie widzę odpowiedniego pliku ) i wrzucić do mojego softu, czy starą czcionkę trzeba wyrzucić z softu (nie widzę skryptu typu: delete font). Prosząc o pomoc pozdrawiam !!!

[ Dodano: 2007-09-12, 02:12 ]
Mam jeszcze jedno pytanie: Jeśli ma ktoś wersję softu Mdawidma z dopiskiem no sex to prosze o linka lub przesłać rysiekb66@wp.pl.

Dzięki i Pozdrawiam
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-09-12, 15:22   

czcionki powinno dac rade zmienic programem Mikesz'a dct3edit do pobrania z jego strony:
http://nokia_by_mf.republika.pl/
nim tez wyciagniesz czcionki z innego softu. pamietaj tylko, zeby po usunieciu starych czcionek i wrzuceniu wlasnych kliknac na "Optimaze fonts" - przywraca prawidlowa budowe chunk'u i do tego zwalnia miejsce w sofcie.
do edycji czcionki najlepszy jest inny program Mikesz'a FontEdit tez do pobrania z jego strony.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
rysiekb66 
Nowicjusz


Telefon: 3330
Operator: Orange
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 8
Skąd: Łaziska
Wysłany: 2007-09-12, 15:44   

Witaj !!!

Próbowałem, DCT-3 Edit 0.90 beta 26 by Mikesz, wyciągnąłem z oryginalnego zestaw 5 czcionek, zapisałem na dysku i tym samym programem usunąłem stare za wyjątkiem ostatniej, nie dała się usunąć i wrzuciłem nowe. Po flashowaniu fon nie startuje. Wrzucałem też za pomocą NokiXa ale wywala jakieś błędy i czcionek nie wrzuca.(skrypt add_ppm_font.nrx )

[ Dodano: 2007-09-12, 16:59 ]
Napisze jak to robiłem:
Z oryginału wyciągnąłem czcionki przyciskiem export font:
large/bold
small/plain
small/bold
tiny/plain
ftest/plain

zapisałem je na dysku jako np. od 1 do 5

Potem usunłem z modyfikowanego softu czcionki, było ich 6 za wyjątkiem ostatniej. Nie było opcji Remove .

Potem do tego softu wrzuciłem po kolei te pierwsze wydobyte. Użyłem komendy import font.

I zapisałem SAVE na dysku. Z tego programu nie używałem komend Load chunk i Save chunk.

Gdzie dałem plamę ???

[ Dodano: 2007-09-12, 18:25 ]
teraz zrobiłem inaczej używając przycisków Load chunk i Save chunk w programie Mikesza.

Zaznaczyłem wszystkie czcionki w sofcie org. 6.33 i wysłałem je na twardy komendą Load chunk, tam utworzył mi się plik Bin.

Uruchomiłem w programie Mikesza soft 2.15 do którego chciałem wrzucić org. czcionki i zaznaczyłem wszystkie oraz przyciskiem Remove font usunąłem je. Potem nacisnąłem Load chunk i wrzuciłem do softu 2.15 uprzednio wysłane na twardy org. czcionki z softu 6.33. Następnie nacisnąłem Optimaze font i SAVE oraz OK. W pierwszym oknie zapisałem soft SAVE.

Po flashowaniu fon nie odpala ale po wgraniu innego softu chodzi OK.

Co robie żle. Prosze o pomoc.
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-09-15, 00:35   

ok. specjalnie dla Ciebie napisalem skrypt dla NokiX'a, ktory zalatwi sprawe. wyeksportuj sobie np. z oryginalnego softu caly chunk FONT do pliku i ustaw w NokiX'ie jako parametr. na wersji mdawidm 2.15 smiga az milo :) to samo mozna zrobic z chunkiem TONE i zmienic w ten sposob dzwieki.

kilknij prawym i wybierz: "Zapisz elemet docelowy jako..."
http://www.nokix.pasjagsm...t_ppm_chunk.zip

mam nadzieje, ze ten skrypt przyda sie paru osobom. jednak nie chcialbym, zeby sluzyl do kradzierzy cudzej pracy. tylko do uzytku prywatnego!!!
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
rysiekb66 
Nowicjusz


Telefon: 3330
Operator: Orange
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 8
Skąd: Łaziska
Wysłany: 2007-09-15, 01:43   

Witam !!!

Wielkie dzięki!!! Nareszcie mam, dzięki koledze sander18, w rewelacyjnym według mnie sofcie Dawida v2,15 ulubioną czcionkę i dzwonki, mam jeszcze jedno małe pytanko: jakim programem można wyeksportować cały chunk TONE do pliku, bo np. w programie DCT-3 Edit 0.90 beta 26 przycisk TONES jest nieaktywny.
Pozdrawiam
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-09-15, 05:59   

PPMMaker
http://www.4shared.com/fi...f/PPMMaker.html
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
rysiekb66 
Nowicjusz


Telefon: 3330
Operator: Orange
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 8
Skąd: Łaziska
Wysłany: 2007-09-15, 16:46   

Dzięki nie zauważyłem, że jest tam po kliknięciu prawą myszką opcja export i import

Pozdrawiam
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40
Brak nowych postów [Sprzedam] Stare Nokie Reich Bazar 1 2014-03-10, 13:33
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39