PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > telefon pająk :)


telefon pająk :)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » telefon pająk :)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-16, 23:12   telefon pająk :)

zastanawialem sie czy dac to tu czy do OT ale w koncu to dct-3

no wiec przyszlo mi dzis troche fonow... m.in. 3310 dawno zalana, trup
okazalo sie ze flashuje ale nie wlacza ani nie laduje - no to mysle ccont
z drugiej strony cconta przelotki zielone (korozja), zdjalem cconta, okazuje sie ze nie ma napiecia na kilku punktach gdzie powinno byc
no to ciach obejscia 1 i 2 :) postawilem cconta - telefon wlacza sie :) i wyglada tak:

okazuje sie ze nie swieca wszystkie diody pod lcd (obejscia 3, 4, 5), nie laduje (obejscie 6), nie wibruje (obejscie 7), nie swieci 1 dioda pod klaw (obejscie 8) i nie ma dzwonkow (obejscie 9)


po tych zabiegach telefon jest w 100% sprawnym pajakiem :)

temat zalozylem zeby sie pochwalic no i w celach instruktazowych co laczyc jak cos nie dziala (w tym to chyba bylo wiekszosc typowych przelotek padnietych) - to z przelotkami do cconta jak sie flashuje ale nie wlacza to chyba sam odkrylem :p
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-10-17, 10:37   

Domi, też miałem 33 :P z tym że diody w ogóle nie świeciły... ;D od środka równiez jest pajęczynka... :] i to całkiem duża <lol>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-10-17, 15:46   

ładnie ;] tylko czego wszystko kabelkiem miedzianym, a nie jakimś z izolacją ? :) chociaż do diód mogłeś lepsze dać ;]
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-10-17, 15:49   

eee tam to słabo:P ja miałem taką 3310 w której diody nie działały, vibra, dźwięki, ładowanie, klawisz 7 i krzyczał podłącz ponownie ładowarke. Z mojej 3310 był dopiero pająk:D jak go składałem to musiałem uważać żeby nic nie urwać, ale możnabyło nią rzucać a działała dalej;) pancerny telefon:D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-17, 16:08   

lala166, to jest drut izolowany (lakierem) z transformatora! zawsze go uzywam i jest ok
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-10-17, 23:40   

lala166 napisał/a:
ładnie ;] tylko czego wszystko kabelkiem miedzianym, a nie jakimś z izolacją ? :) chociaż do diód mogłeś lepsze dać ;]

Ty to byś przylutował pewnie kabel od przedłużacza. :D

Domi ja jestem pod wrażeniem, kiedyś dostałem do naprawy podobną. Być może przedtem trafiła do Ciebie ?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-11-05, 12:23   

kolejny pajak :D
3410, padniete glowne sciezki zasilania (1-6), ladowanie 6, diody 7,8 i wibra 9,10

_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Telefon z Dual-Sim który wybrać??? m.tybuszewski Co wybrać? 4 2012-02-02, 18:27
Brak nowych postów Telefon do 700złotych Putek^^ Samsung 6 2012-02-14, 21:00
Brak nowych postów Telefon do 600zł z qwerty ad1877 Co wybrać? 3 2012-02-19, 19:04
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi jak odblokować skradziony telefon calineczka Sony Ericsson 1 2012-10-30, 15:54
Brak nowych postów Coś co telefon mi przytrzyma jakubbb Elektronika i inne 0 2015-07-22, 21:55