PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > urwany punkt lutowniczy na switchu


urwany punkt lutowniczy na switchu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » urwany punkt lutowniczy na switchu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-05-26, 17:17   urwany punkt lutowniczy na switchu

Witam.

Przy wyciąganiu switcha z płytki urwały mi się dwa punkty lutownicze na nim, w związku z tym mam pytanie czy bez nich switch będzie działa? Jeśli nie, to czy można te punkty jakoś zrobić na nowo?
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 17:38   

dominick, po pierwsze w jakim telefonie ??? nokia bańke-milion ??? ;p;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-26, 17:50   

ściągnij sobie serwisówkę i sprawdź, my nie mamy zdolnosci telepatycznych. Nie wiemy które urwałeś, ani w jakim telefonie.

dominick napisał/a:
czy bez nich switch będzie działa?

A co szkodzi sprawdzić?

dominick napisał/a:
Jeśli nie, to czy można te punkty jakoś zrobić na nowo?

Pkt, raczej nie zrobisz, pozostają przelotki na drucikach.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-05-26, 18:03   

więc tak, telefon to 8210, switcha sprawdzałem wlutowałem go na miejsce no i nie działał.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 18:10   

no to masz te pady czy nie ??? bo teraz mowisz ze wlutowales i nie dzialal ?? do czego przylutowales ?? o co wogole chodzi ???? bo nie rozumie toku myslenia
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-26, 18:12   

tranceman, urwane sa tylko 2, przylutował do reszty, dalej jednak nie pochwalił się o których mowa.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 18:17   

dominick, napisz wkoncu jakie ktore pady albo daj zdjecie bo sie robi syf na forum przez takie tematy
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-05-26, 18:42   



Na zdjęciu zaznaczyłem które pady urwałem.

Przepraszam za bałagan ale nie wiedziałem że to które pady urwałem jest takie wazne.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 18:48   

no to teraz s jaja jak berety - napisales ze wyrwales pady od switcha (switch z ang. wlacznik) a tu teraz pokazujesz diplexer ??? a poza tym to co zaznaczyles to nic nie daje !!!!! niby skad mam wiedziec jak on na plycie lezy i ktore to sa konkretnie pady ???? czlowieku - najpierw opisz dobrze problem a dopiero pytaj o pomoc !! ze ja nie jestem moderatorem grrrrrrrrrrrrrrrrrrr trzymajcie mnie ...

PS
Kod:
nie wiedziałem że to które pady urwałem jest takie wazne.
nie no wcale nei jest wazne - zlutuj te pady z konektorem baterii jak nie jest wazne !!!
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-05-26, 18:57   

diplexer to to samo co antena switch więc nie wiem w czym problem. Pady jak widać urwane są na dole po prawej stronie (patrząc od góry; ostatni od lewej strony i ostatni od góry)
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 19:15   

diplexer to to samo co antena switch - owszem ale ja widze DUZY problem jak ktos pisze
dominick napisał/a:
Przy wyciąganiu switcha z płytki urwały mi się dwa punkty lutownicze
switch to nie to samo !!!

dominick napisał/a:
Pady jak widać urwane są na dole po prawej stronie (patrząc od góry; ostatni od lewej strony i ostatni od góry)
czymi z tego wnioskuje ze urwales pady na samym diplexerze ? a nie na plycie telefonu - jesli tak to nie ma sznas - musisz wyminic na nowy


koniec tematu
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-11, 22:51   

a ja dziś w 3310 na zasięg zrobiłem przelotke DIPLEXER - PCB i działa. Nie miałem akurat owego switcha i zaryzykowałem...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-29, 00:50   

tranceman, eee nokia master :P Nie dziw sie chlopakowi:P W red dogu na krolowej Diplexer maja opisany wlasnie jako PRZELACZNIK /SWITCH o_O wiec ja tam do chlopaka nie mam pretensji procz tego ze nie pisze dokladnie...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Projekt Pasjonatów, punkt dostępowy G... Piotrek Elektronika i inne 15 2006-09-16, 12:59
Brak nowych postów t630 urwany pad joysticka Comet Sony Ericsson 1 2006-12-27, 15:21
Brak nowych postów Urwany rezystor :/ Bujki BenQ-Siemens 4 2007-01-17, 16:20
Brak nowych postów Punkt pomógł dla założyciela tematu wntl Sugestie & uwagi 11 2007-01-29, 21:41
Brak nowych postów Nokia E71 urwany pad pod mikrofonem barneyoss BB5 0 2009-08-07, 14:37