PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Userport - res XP :/


Userport - res XP :/

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Userport - res XP :/
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
p5ych0zz 
Nowicjusz


Telefon: 3310 4eVeR
Wiek: 27
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 16
Skąd: no skąd??
  Wysłany: 2006-04-10, 20:41   Userport - res XP :/

A więc mam taki problem: Wrzucam userporta i konfiguruję jak trzeba i jak klikam na "start" to następuje res całego systemu :/ po resie system działa i się wszystko wgrywa, ALE! po kolejnym uruchomieniu kompa przy starcie systemu wyskakuje mi blue screen. wtedy muszę wejść w tryb awaryjny i usunąć userporta z driverów :/ i po tej czynności wszystko wraca do normy... Ma ktoś propozycje dlaczego tak się dzieje? To jest "troche" niewygodne... Będę wdzięczny za pomoc. (mam win xp prof sp2)
_________________
Like that Yo ;]
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 20:49   

czy wpisujesz poprawne adresy portu LPT ?. Jeśli tak to sprawdź ustawienia w biosie, mozesz też spróbować usunąc port LPT z systemu i zainstalować ponownie. Jak nie pomoze to pewnie ponowna instalka systemu :(
^
 
     
p5ych0zz 
Nowicjusz


Telefon: 3310 4eVeR
Wiek: 27
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 16
Skąd: no skąd??
Wysłany: 2006-04-10, 21:08   

Wszystko sprawdzałem, jest tak jak trzeba, reinstalka też była i to nie raz i dalej nic :/ nie wiem czego to może być wina :/
_________________
Like that Yo ;]
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 21:15   

hmm... spróbuj ściągnąć ponownbie userport np. z www.sagmaster.com
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-11, 14:07   

Może ściągnij inną wersję programu :]
^
 
  Skype
     
p5ych0zz 
Nowicjusz


Telefon: 3310 4eVeR
Wiek: 27
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 16
Skąd: no skąd??
Wysłany: 2006-04-14, 20:06   

Skąd wziąć inną wersję?:>
_________________
Like that Yo ;]
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-14, 20:25   

p5ych0zz, nie ma innej wersji, instalowałes zgodnie z opisem na pasji ?? http://pasjagsm.pl/mod-su...e-pageid-3.html
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
p5ych0zz 
Nowicjusz


Telefon: 3310 4eVeR
Wiek: 27
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 16
Skąd: no skąd??
Wysłany: 2006-04-15, 09:38   

Tak. Robiłem wszystko zgodnie z tym opisem...
_________________
Like that Yo ;]
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-15, 11:28   

A ilu bitowy procek masz? Gniazdo LPT pod 98 sprawne?
^
 
 
     
p5ych0zz 
Nowicjusz


Telefon: 3310 4eVeR
Wiek: 27
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 16
Skąd: no skąd??
Wysłany: 2006-04-15, 13:54   

Proc PIV 2,4 HT Northwood na płycie Biostar P4VTC, a LPT sprawne bo drukarka działa bezproblemowo :P
_________________
Like that Yo ;]
^
 
 
     
krzyku 
Nowicjusz


Telefon: 8210
Operator: Orange
Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 14
Skąd: twr
Wysłany: 2006-04-22, 21:25   

podłączę się pod wątek.
mam problem z podłączeniem N8210 pod mbusa. lnktest pokazuje 0% we wszystkich możliwych opcjach.
kable, które mam są jakieś kiepskie, mam końćówkę z łączem na PS2, oprócz tego flasher i mbus również z włąściwą PS2'ką.
sama końcówka chyba jest sprawna bo flasherem zgrałem istniejący soft jak i eeprom (właśnie, muszę sprawdzić czy eeprom zgadza się z virgin eepromem).
kombinowałem z userportem (mam win xp) i bez zmian.
pod programem DCT3RPv3.5 by neb kiedy próbuję zczytać info telefon reaguję resetem a komunikat pokazuje się "phone initialization failed".
mam miernik, widziałem na schemacie mbusa że tylko 4 styki w PS2 mają znaczenie, czy mierzenie czego kolwiek ma jakiś sens?
wszystkei końcówki są zalane więc jedynie rozbieranie do żywego by wchodziło w grę a tego nie chcę.
jakiś pomysł?
_________________
Clear for take off!
~~~~~~~~~~~~~~
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-22, 23:23   

krzyku, userport nie ma nic do mbusa. Skoro zczytałeś soft to flasher Dejana masz dobry i usert port prawidłowo ustawiony. Kabel Mbus to tylko dwa przewody: Mbus i GND. Poszukaj na forum mojego postu z objasnieniem złącza ps2. Możesz zmierzyć czy masa przechodzi od pinu 5 we wgnieździe Dsub do gniazda PS2. Możesz też zmierzyć napięcie między mbus a masą, powinno jakieś być od ok 1 V do 3 V nie ciągłe lecz niestabilne. Oczywiście mierzysz podczas pracy programu. Jeśli nie ma wogole to znaczy że kabel ma przerwę jeśli ma powyżej 3,5 V to znaczy że jest wadliwy.
^
 
     
krzyku 
Nowicjusz


Telefon: 8210
Operator: Orange
Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 14
Skąd: twr
Wysłany: 2006-04-23, 10:00   

napięcia brak, masa jest
chyba czas na rozbebeszenie?

rozbebeszyłem i kable pourywane przy ps2, jak zlutować?

zlutowałem zielony jako mbus pin 4 i 6, biały do pinu 3
zrobiłem test i mbus w lnktesterze jest wszystko 100%, ale fbus 0%
czy tak ma być?
_________________
Clear for take off!
~~~~~~~~~~~~~~
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-24, 00:02   

Fbus nie jest koniecznie potrzebny wystarczy Mbus - jesli chodzi o Nokie
^
 
     
krzyku 
Nowicjusz


Telefon: 8210
Operator: Orange
Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 14
Skąd: twr
Wysłany: 2006-04-24, 00:15   

chyba ok, bo udało się zaaplikować nowy soft. na całe szczęście zgrałem epprom zanim sflashowałem, bo po wgraniu virgin było cs, później już tylko problem z inwersją podświetlenia (faid i sr nie dały rady), ale reset z poziomu tel i działa wszystko bez zarzutu.
dzięki za rady, pzdr
_________________
Clear for take off!
~~~~~~~~~~~~~~
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów userport jak to zrobić wojtek13skw DCT-3 7 2006-04-28, 19:23
Brak nowych postów problem z userport zubr_86 [DCT3] Modyfikacje HW i SW 12 2006-05-18, 18:35
Brak nowych postów UserPort Uczeń [DCT3] Modyfikacje HW i SW 2 2007-04-10, 18:14
Brak nowych postów dziwny problem z userport wasiesto DCT-3 0 2007-05-29, 22:21
Brak nowych postów Userport jak skonfigurować mysza-j DCT-3 1 2008-03-20, 17:46