PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > V201 co to jest w 3310


V201 co to jest w 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » V201 co to jest w 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
rex567890
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 5
Wysłany: 2006-04-04, 19:15   V201 co to jest w 3310

dostałęm nokie 3310 od kumpla która nie działa, a więc rozkrenciłem ją by zobaczyc co tam jest nagrzebane w środku i zobaczyłem że ktoś w niej prendzej majsterkował, bo niema tego elementu co jest zaznaczony na rysunku w załączniku. chciałbym się dowiedzieć co to jest i gdzie to można kupić proszę o podanie dokładnej nazwy.
^
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-04, 20:06   

rex567890, najlatwiej z jakiegos trupa. Jest to kondensator ktory najprawdopodobniej dziala jako jakis filtr.



Dosztukuj sobie taki sam z jakeigos trupa i bedzie ok. To jets ten taki brązowy pod madem na rysunku.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-04, 21:57   

Dla scisłości V201 to nie kondensator tylko dioda, trzeba ją z jakiegoś trupa wykopać, bo o ile pamiętam bez niej się nie włączy telefon.
^
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2006-04-05, 12:17   

xury napisał/a:
Dla scisłości V201 to nie kondensator tylko dioda, trzeba ją z jakiegoś trupa wykopać, bo o ile pamiętam bez niej się nie włączy telefon.

No to chyba wiadome, bo obwód jest otwarty i trzeba albo jakiś opornik, albo najlepiej diodę, która zamknie obwód :D
^
 
 
     
rex567890
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 5
Wysłany: 2006-04-05, 13:51   

a jaka to jest dokładnie dioda. czy ktoś wie?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-05, 21:55   

Zajrzyj do serwisówki...
^
 
  Skype
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-04-11, 14:35   

u mnie na plytce tego nie ma a telefon sie wlacza
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-11, 19:52   

MasterJapko, telefon nie sklada sie tylko z kondensatorow ;p;p kondensator to zawsze z przodu ma C - C jak capacitor czyli kondensator ;p

xury, a tak bardziej scisle to warystor :)

rex567890, w serwisowce podano "Chip varistor vwm 14v vc30v" wiec wszystko jasne :)

PSrex567890, jak masz jakies trupy (nokie) to napisz jakie to sprawdzimy czy mozna z nich cos wydlubac - albo poszukaj w sklepie z elektronika ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: