PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Wymiana Flasha w Nokii 3310


Wymiana Flasha w Nokii 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Wymiana Flasha w Nokii 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jezior86 
Nowicjusz



Telefon: CiagleInny
Operator: Plus
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 74
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2006-06-23, 10:34   Wymiana Flasha w Nokii 3310

Witam! Mam 3310 i wiesza się ciągle, wyłącza, nie chce wgrywać softów (sprawdzone, tak samo jak na 100% dobre kable) więc wydaje mi się, że to wina flasha.....chce go przelutować z innej 3310 ale mam pytanie. Czy flash w 3310/3330/3410/5510 jest postawiony na kulkach czy może na stykach tak jak końcówka mocy?[/center]
^
 
     
AdSense


Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-23, 10:57   

jezior86, na kulkach
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-06-23, 11:08   

jezior86, najpierw wygrzej flasha bo moze jakis zimny lut jest
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-23, 12:06   

Wogole to jezli wrzucisz do 3310 flash od 3330 i 5510 to w najlepszym wypadku bedziesz musial flashowac ja tym samym softem 2 razy, a w najgorszym to nie wstanie ceglowka po tych operacjach.
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-06-24, 12:48   

Jak wrzucisz flash z 3330 do 3310 to masz 3330 (fajnie sam chce) (a jak masz na płycie układ klawiszy jak na 3410 to już masz płytę do 3410)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-24, 22:19   

korneliuszo, jakos z 3330 (wszystkie maja podwojne klawisze) nie da sie zrobic 3410... wiec z 3310 tym bardziej!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-06-24, 22:36   

To jakoś ja mam nokię 3330 (płyte do 3310) też taką, że jak zaniosłem do serwisu powiedział że to płyta od noki 3410.
Ach zapomniałem, już było na forum, że w noki 3410 jest szybszy procesor.
Zawsze można włożyć panel z 3410 (ze zmienionym wyświetlaczem), soft z łatką i mamy taką sobie nokię 3310 wyglądającą na 3410.
Jak zmieniasz flasha to zmień na tego z 3330 (polecam modyfikowany soft do 3310 (masz 2MB w fonie na pliki (w mojej 3330 tak właśnie mam)))
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-24, 23:27   

Fajnie by było gdyby 3330 to było to samo co 3410. Na pewno ma inny proocesor i ram. Ma również iinne niektóre układy (wiem bbo mam 3 3410 i porównywłem z różnymi płytami 3310/3330) A wi ktoś czym oprucz softu różni się 3350 od 3410?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-29, 00:42   

Domi, probowales?:) A jezlei tak to czy dodawales ten maly ukladzik nad madem? z tego co pamietam to (zlodziej) SERWIS_GSM sie kiedys chwalil ze takie cos robil...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-29, 00:58   

MasterJapko, zeby 3310 zrobic na 3410? skoro mowisz ze rowniez RAM trzeba wymienic i wtedy smiga to moze kiedys sprobuje :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-29, 01:04   

Domi, no nie wiem, sam nie testowalem ;] Jak znajde jakies dzialajce plyty w kartonie od 3310 i 3410 to moze sie pobawie w pracy w wolnym czasie :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: