PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zmiana oprogramowania Nokia 3310.


Zmiana oprogramowania Nokia 3310.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Zmiana oprogramowania Nokia 3310.
Zamknięty przez: Domi
2006-07-06, 23:25
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
zimbred
Nowicjusz


Telefon: Smns CX65
Operator: Heyah
Dołączył: 29 Cze 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-06-29, 18:23   Zmiana oprogramowania Nokia 3310.

Witam,
Posiadam nokie z wgranym firmowo oprogramowaniem w wersji 6.07.

Dostalem ja mozna powiedziec, ze uszkodzona (nie wlaczala sie). Wykapalem ja, wygrzalem i telefon wstal, pozornie dziala swietnie. Pozornie, bo przed chwila mi sie zrestartowal (pierwszy raz na jakies 20 godzin). Nokia ta ma firmowo wgrany ten nowy soft 6.07, wiec nie moge jej niczym sflashowac. W rolisie pokazuje sie blad, abym sprawdzil kable, w Knok'u, ze telefon niewykryty. Znalazlem w internecie wpisy (nie wiem czy moge napisac, ale znalazlem je na www.infonokia.pl), ktore musze dodac do plikow, aby taka nokie ruszyc, ale to nic nie dalo. Dalej ten sam blad w Knoku. Czy ktos ma sprawdzony sposob na zmiane oprogramowania w takiej nokii? Bardzo bym prosil o jakies linki do jakis pewnych programow (pisalo cos o Geoflasherze, ale go nie znalazlem), bo zmiana softu na prawde by sie jej przydala.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy do takiej nokii mozna wgrac kazdy, inny soft od 3310?

Jesli chodzi o kabel, to wszystko jest OK. Nic sie nie wcisnelo, konwerter mbus dziala, flasher dejana tez (flashowalem wczoraj jeszcze 3 nokie 3310, bylo ok).

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam!
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-30, 12:41   

Powiem tak ale się myle. Gdyby było tak jak ty piszesz to żadna nokia nie umożliwiała by zmiane softu. Ja np. wczoraj zmieniłem soft w 33 która miała firmowo 6.07. A co do flasowania to spróbuj wyczyścić styki w telefonie.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-30, 21:38   

zimbred, masz nowy typ kosci Flash. To co wprowadzalaes w plikach knoka to wlasnie ta nowa kosc Flasha a robiles ja po to zeby knok ja rozpoznal i "nauczyl" ja flashowac. nie wiem co zorbiles zle bo teorytyczniejak bys zobril dobrze to to powinno dzialac. Mi przynajmniej dzialalo, a tez mialme taka nokie z niemiec wlasnie z nowa koscia flasha z oprogramowaniem 6.07
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-01, 13:46   

zimbred napisał/a:
W rolisie pokazuje sie blad, abym sprawdzil kable, w Knok'u, ze telefon niewykryty
wg mnie to sugeruje ze flasher nie komunikuje sie wcale z fonem wiec czy kosc jest nowa czy stara to nie ma znaczenia! jesli flasher i koncowka sa dobre to radze blizej przyjrzec sie plycie glownej... serwisowka i sprawdzac linie TX, RX...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
zimbred
Nowicjusz


Telefon: Smns CX65
Operator: Heyah
Dołączył: 29 Cze 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-07-06, 15:42   

Łojoj. Widze, ze zapomnialem odpisac.

Poradzil z nia sobie Konk, ktory supportuje nokie 2100. Bez problemu smignelo. Znalazlem go w download.

Dzieki za fatyge.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-06, 23:25   

dziwne ze inne wogole nie widzialy fona...

jak ok to lock
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39