PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > net na kablu: u kogo wziąć?


net na kablu: u kogo wziąć?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Sieci stacjonarne » net na kablu: u kogo wziąć?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
noworoczna 
Nowicjusz



Telefon: nokia
Operator: Orange
Dołączyła: 16 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-16, 15:13   net na kablu: u kogo wziąć?

od roku mam net radiowy od lokalnego dostawcy, ale chce zmienić bo nie jestem
zadowolona, ciągle jakieś awarie, problemy z dodzwonieniem się do serwisantów itp
jednym słowem masakra :mad:

zastanawiam się co teraz wybrać, czy netie czy tp. Z tego co widzę, oferty są bardzo podobne ale może znacie jakieś szczegóły przemawiające za którąś? :neutral:
^
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2010-02-16, 15:47   

neo jest o wiele droższa od netii. miałem i netie i neo obje były niezawodne (przynajmniej u mnie) polecam netie razem z telefonem wtedy wychodzi najkorzystniej zwłaszcza jak sie załapie na jakąs promocje
^
 
  Skype
     
noworoczna 
Nowicjusz



Telefon: nokia
Operator: Orange
Dołączyła: 16 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-17, 17:42   

telefonu stacjonarny odpada, nie jest mi potrzebny i bez sensu płacić za coś co się nie używa

w tpsie właśnie z tego co się orientuje można wziąć samą neostradę, czy w neti jest podobnie?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-17, 20:15   

ale jak nie bierzesz telefonu w tepsie, to płaciszi tak dodatkowo za "utrzymanie łącza" i taniej kupic najmniejszy abo.

A ja znowu mam w robocie netie i TP. Netie za ta sama cene chodzi szybciej, ale 2-3 razy na godzine zrywa połączenie. Tp raz na dobe moze.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2010-02-17, 21:19   

i w netii i w tp nie przejdzie telefon bez abonamentu. tak jak mówił emek bedziesz płacić ponad 30 zł za utrzymanie lini. chociaz teraz w netii była promocja ze abonament telefoniczny gratis czy cos takiego musisz isc i sie diopytac
^
 
  Skype
     
jarzab84 
Nowicjusz


Telefon: nokia7360
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączyła: 18 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-18, 13:42   

zdecydowanie polecam netię z telefonem
_________________
dużo wie ten kto wie, że mało wie
^
 
     
noworoczna 
Nowicjusz



Telefon: nokia
Operator: Orange
Dołączyła: 16 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-22, 15:50   

dzięki, nie wiedziałam że jest coś takiego jak opłata za utrzymanie łącza.
W takim przypadku to rzeczywiście bardziej opłaca się wziąć najniższy abonament.

jak to zrywa połączenie?
A jak z awariami, czasem napraw, bo to też jest ważny aspekt?

A to prawda że dużo operatorów w tym też netia oferuje net na kablach tp?jeżeli tak to czy w ogóle opłaca się brać net od nich internet?
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2010-02-22, 16:15   

noworoczna, przeczytaj dokładnie powyzsze posty w których jest połowa odpowiedzi na atwoje [ytania. net netii oczywiście jest na kablach tp bo cała telefonia stacjonarna nalezy do tp. termin usówania awarii masz w umowie zwykle 24h. wszystko zależy gdzie mieszkasz bo najlepsza jest kablówka
^
 
  Skype
     
noworoczna 
Nowicjusz



Telefon: nokia
Operator: Orange
Dołączyła: 16 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-24, 17:02   

mieszkam w domu pod Wawą (za Konstancinem)
nie ma możliwości podłączenia kablówki
no nie wiem czy akurat cała telefonia stacjonarna jest na łączach tp? To trochę byłoby bez sensu, gdyby żaden operator nie miał własnej infrastruktury i korzystał z tp tylko.

Co do terminu usuwania awarii to po swoich doświadczenia z wcześniejszym operatorem, wiem że teoretyczny termin usuwania awarii to jedno a życie to druga. Dlatego tak mi zależy na opinii jak to wygląda w rzeczywistości w netii i tp, bo tych operatorów biorę pod uwagę? Jeżeli chodzi o ofertę to na razie bardziej przekonuje mnie superinternet pro, szczerze mówiąc.
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-02-25, 00:42   

noworoczna, widzę że masz telefon w Orange, także zerknij na ofertę Orange Freedom. Dostaniesz sporo bonusów na Twój telefon komórkowy + Internet mobilny za 9zł miesięcznie (z limitem 2GB).
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
noworoczna 
Nowicjusz



Telefon: nokia
Operator: Orange
Dołączyła: 16 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-25, 15:19   

nie dawno szczerze mówiąc patrzyłam na oferty orange, zastanawiałam się czy nie skorzystać z tej ich nowej promocji (co tak reklamują w mediach: 2 razy więcej). Jak patrzyłam wychodzi 29 gr za minutę i dają jakieś też ekstra bonusy do wybrania, co do netu w komórce to jakoś nie jestem przekonana.
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-02-25, 17:25   

noworoczna, Orange Freedom to net na kablu na łączach TP ;-) Zajrzyj na stronę Orange i sobie poczytaj. Nie pomyl Orange Freedom z Orange Free!
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
pawel85
Gość
Wysłany: 2010-03-16, 00:23   

ja mam w domu podobnie, nie moge miec kablowki, ani radiowego, testowalm wiec rozne opcje na kablu tp, i choc nie korzystam z telefonu stacjonarnego nie mam mozliwosci nie placic abonamentu, czy kwoty na utrzymanie lacza, wiec wg mnie warto znaleźć najtansza opcje i dobra promocje, co do jakosci, to praktycznie sa prownywalne, netia dialog i tp, tylko tp to moloch, monopolista, i obsluga jest tragiczna, obecnie mam dialog i jestem zadowolony
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-03-16, 11:53   

pawel85 napisał/a:
ja mam w domu podobnie, nie moge miec kablowki, ani radiowego, testowalm wiec rozne opcje na kablu tp, i choc nie korzystam z telefonu stacjonarnego nie mam mozliwosci nie placic abonamentu, czy kwoty na utrzymanie lacza, wiec wg mnie warto znaleźć najtansza opcje i dobra promocje, co do jakosci, to praktycznie sa prownywalne, netia dialog i tp, tylko tp to moloch, monopolista, i obsluga jest tragiczna, obecnie mam dialog i jestem zadowolony

Jeśli mam być szczery to najgorsza obsługa (z własnego doświadczenia) jest w Netii. Nikt tak nie zlewa klientów jak Netia :-D Teraz uruchamiają jakiś program dbania o klienta - bardzo im się to przyda, bo jak na razie jest tragedia. Trzeba się prosić żeby przyszli i Internet założyli - tak im zależy :lol:
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-16, 21:40   

mariusz9a, ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że Netia ma 100% lepszą obsługę klientów niż TP. Przynajmniej w moim przypadku. Fakt, że trzeba się czasem doprosić o coś, ale chociaż nie mówią "brak technicznych możliwości, przepraszamy"... TP nie chciało mi założyć neo (mieszkam na wsi), tzn w sumie chciało, bo podpisałem umowę, a później okazało się, że nie ma możliwości uruchomienia usługi na wybranym łączu i kazali odesłać modem... Netia się postarała i jakoś na tych samych łączach uruchomiła 1Mb. Co prawda nie działało od razu, ale po paru telefonach naprawili...
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki komputer wziąć bercik12345 Co wybrać? 8 2006-11-17, 15:33
Brak nowych postów 6230-brak dzwonków (stary temat: buzz... cieszak DCT-4 6 2007-01-17, 22:33
Brak nowych postów u kogo kupić LCD do 6310i ?? wntl DCT-4 3 2007-04-13, 20:57
Brak nowych postów Wersje Instrumentalne utworów... skąd... bubek3 PasjaPUB 2 2008-05-22, 22:05
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02