PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Brak wyswietlania miejscowosci


Brak wyswietlania miejscowosci

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Inne » Brak wyswietlania miejscowosci
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 00:36
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-10-02, 08:59   Brak wyswietlania miejscowosci

witam,

od pewnego czasu brak jest wyswietlania informacji o miejscowosci na telefonie (opcja oczywiscie wlaczona) nawet na serwisie 50 brak. zobserwowalem to w plusie i erze (heyah).

czyzby opki to wylaczyli dla oszczednosci? jak jest u was
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


Taczian 
Nowicjusz



Telefon: k750i&33
Operator: Plus
Wiek: 31
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 20
Skąd: Poznań-Grunwald
Wysłany: 2009-10-02, 11:25   

W Poznaniu cell info działa cały czas:) Sprawdzone w Plusie oraz w Erze. Sprawdzałeś w innym telefonie?
_________________
http://pl.youtube.com/Taczian
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-10-02, 11:43   

w play działa mi tylko w wawie i okolicach
^
 
  Skype
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-10-02, 12:32   Re: Brak wyswietlania miejscowosci

logos2000 napisał/a:
witam,

od pewnego czasu brak jest wyswietlania informacji o miejscowosci na telefonie (opcja oczywiscie wlaczona) nawet na serwisie 50 brak. zobserwowalem to w plusie i erze (heyah).

czyzby opki to wylaczyli dla oszczednosci? jak jest u was

Oszczędności to w tym raczej żadnej nie ma tak samo jaki i zysku. Może były prowadzone jakieś prace na BTSach w Twojej okolicy i technicy nie wprowadzili jeszcze Cell Info. Można o tym poinformować BOK, ale to nie jest usługa jakaś komercyjna, także mogą Cię po prostu zbyć.
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-10-02, 14:39   

na innych telefonach tez, w gorzowie wielkopolskim rowniez cos nie dziala
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-10-02, 15:14   

W Łodzi na orange pokazuje tylko nazwę miasta (Łódź / Zgierz / Ozorków itd.) a na Heyah pokazuje ulicę BTS'a również. Strange.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-10-02, 20:35   

seba123 napisał/a:
W Łodzi na orange pokazuje tylko nazwę miasta (Łódź / Zgierz / Ozorków itd.) a na Heyah pokazuje ulicę BTS'a również. Strange.

Era ma bardzo rozbudowane CI. Stosuje sie specjalnie dedykowane serwery do CI. CI jest zarządzane zdalnie. Tak to chyba w Erze było z tego co pamiętam ;-) Także całkiem inna "technologia" niż u konkurencji.
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-10-03, 12:35   

teraz zauważyłem że w Play raz działa raz nie i już nie wiem od czego to zależy
^
 
  Skype
     
Playera 
Nowicjusz


Telefon: LG K550
Operator: Play
Dołączyła: 27 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-28, 10:38   

U mnie działa, ale trochę wadliwie, bo wyświetla dzielnicę z drugiego końca miasta :)
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-12-28, 12:10   

to byla wina operatora, juz poprawil, ale kiedys jednak to lepiej dzialalo
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
violator 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6300
Operator: Era
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 4
Ostrzeżeń:
 6/5/6
Wysłany: 2009-12-29, 08:37   

Powinni coś więcej dodać w tych BTS-ach niż tylko nazwa miejscowości.
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-12-29, 11:41   

violator napisał/a:
Powinni coś więcej dodać w tych BTS-ach niż tylko nazwa miejscowości.

Plus ostatnio często przemiata dwie nazwy CI z jednego sektora - jest to nazwa miejscowości oraz reklama (np "zasięg iPlus 3G").
Playera napisał/a:
U mnie działa, ale trochę wadliwie, bo wyświetla dzielnicę z drugiego końca miasta

Bo telefon Ci się loguje do tak odległej stacji ;-) - w Erze często tak bywa.
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
Stubbs 
Nowicjusz


Telefon: Nokia3310
Operator: Plus
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-12-30, 23:01   Stubbs

U mnie w Bytomiu tez dziala bez zarzutow
^
 
     
szoamin 
Nowicjusz


Telefon: sony ericsson
Operator: Play
Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-31, 00:32   

na terenie warszawy i okolic wszystko smiga
^
 
     
Dexter.Marshal 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Play
Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-12-31, 00:52   

u mnie wszystko działa, wyświetla "równina Łowicko-Błońska"
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów C902, Brak wibracji PlayGG, komunikat... hueh93 Sony Ericsson 0 2011-10-21, 23:27
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 17:07
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55