PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > kod PIN


kod PIN

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Inne » kod PIN
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 00:59
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domiii 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5220
Operator: Orange
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 3
Skąd: kraków
  Wysłany: 2009-03-26, 16:24   kod PIN

numer w orange mam już długo
i wczoraj dostałam telefon na oferte w mixie bez zmiany numeru i nie ma nigdzie kodu pin, a została mi ostatnia próba.
nie mam pojecia gdzie on jest.
prosze o pomoc !!
^
 
     
AdSense


sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2009-03-26, 17:02   

Domiii nie masz starych papierków od staretera?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-03-26, 18:55   

Zadzwoń do BOK, po weryfikacji Twojej osoby powinni Ci podać PUK. To tak w razie jakbyś w ogóle zablokował kartę. Zresztą do kodu PIN oni też mają wgląd, ale tego pierwotnego. Jeśli go zmieniałeś to klops.
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-26, 19:36   

mariusz9a napisał/a:
Zadzwoń do BOK, po weryfikacji Twojej osoby powinni Ci podać PUK.

Tylko jeszcze musisz im podać nr seryjny karty to podadzą Ci puk :)
wiele razy tak to załatwiałem :P
^
 
  Skype
     
Domiii 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5220
Operator: Orange
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 3
Skąd: kraków
Wysłany: 2009-03-26, 19:47   

no właśnie nie mam tych papierków od startera :(
ale kod puk znam, przeczytałam na stronie orange że
wpisując za pomocą klawiatury następującą sekwencję:

**05*PUK*nowykodPIN*nowykodPIN#

to tak ma byc ? nie wiem czy próbować czy nie ..
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-26, 20:00   

Domiii, Jak znasz kod puk to nie ma problemu :)
^
 
  Skype
     
Domiii 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5220
Operator: Orange
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 3
Skąd: kraków
Wysłany: 2009-03-26, 20:08   

no ale jak go znam to co mam dalej robic ?
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-27, 06:48   

Domiii, Przecież jak znasz kod PUK to możesz nawet wpisać błędnie kpd pin i potem odblokować kartę :)

Cytat:
**05*PUK*nowykodPIN*nowykodPIN#

albo tak możesz zrobić :)
^
 
  Skype
     
Heyah 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 1600
Operator: Heyah
Wiek: 20
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-04-11, 08:53   

Przypuśćmy tak:
Trzy razy się pomyliłeś.
Telefon nie żąda już PINU tylko PUKA
Wtedy podajesz kod PUK
Klikasz OK
I dalej będzie trzeba podać nowy pin.
A potem go chyba potwierdzić.


U mnie przynajmniej tak jest w telefonie :)
_________________
Bóg przebacza, ja nie!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: