PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > SIM z wybranym przeze mnie numerem?


SIM z wybranym przeze mnie numerem?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Inne » SIM z wybranym przeze mnie numerem?
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 01:00
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
podeszwa 
Nowicjusz


Telefon: nokia3110c
Operator: Orange
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-03-10, 11:51   SIM z wybranym przeze mnie numerem?

Hejka,
wiecie może czy w którejkolwiek sieci da się zakupić (obojętne czy na kartę czy na abonament) SIM z wybranym przeze mnie numerem?
oczywiście wiem że taki numer musi być najpierw wolny :)
^
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-03-10, 14:04   

niesłyszałem aby którakolwiek sieć udostępniała taką usługęno chyba że masz dużo $$
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2009-03-10, 14:34   

podeszwa są złote i srebrne numery. Moze w tej opcji jest mozliwośc wyboru.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-03-10, 15:12   

Jest możliwość wyboru numeru. Taki numer kosztuje dość sporo. Dla bardzo strategicznych klientów istnieje nawet możliwość wyboru dowolnego numeru, pod warunkiem że klient aktualnie posiadający dany numer wyrazi zgodę na zmianę swojego dotychczasowego numeru - dostaje za to całkiem przyzwoity bonus jeśli wyrazi zgodę. Ale takie przypadki zdarzają sie potwornie rzadko. Osobiście słyszałem tylko o jednym przypadku kiedy operator wystąpił do abonenta z propozycją zmiany aktualnego numeru (było to w sieci Orange).
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-03-10, 19:45   

w play jest możliwość wybrać swój numer (ostatnie 6cyfr) do jednego z kilku prefiksów które zaproponuje operator
^
 
  Skype
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-03-11, 07:01   

w orange przy zamawianiu startera też można wybrać ostatnie 6 cyfr numeru (z 23500 dostępnych)
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
podobnoosfojona 
Nowicjusz


Telefon: i900
Operator: Orange
Wiek: 31
Dołączyła: 14 Mar 2009
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-14, 19:08   

w Orange złoty numer to koszt 250 zł ale też do wyboru spośród zaproponowanych przez operatora.
^
 
 
     
noved 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 6300
Operator: Orange
Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-03-31, 22:22   

Co do zwykłegu numeru i jego wybierania: to masz jakieś 19000 numerów do wyboru wybierając prepaidowy starter w Orange GO, Pop lub mix na stronie. Aczy trafisz numer jaki chciałeś, to loteria :wink:
_________________
There was a lot things that I had never heard of before
^
 
     
violator 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6300
Operator: Era
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 4
Ostrzeżeń:
 6/5/6
Wysłany: 2009-12-29, 08:39   

noved napisał/a:
Co do zwykłegu numeru i jego wybierania: to masz jakieś 19000 numerów do wyboru wybierając prepaidowy starter w Orange GO, Pop lub mix na stronie. Aczy trafisz numer jaki chciałeś, to loteria :wink:


Ale w sklepie czy salonie też można sobie wybrać numer.
^
 
     
agrestowiec 
Nowicjusz


Telefon: SE W910i
Operator: Heyah
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-12-29, 11:36   

Wybrać można, ale zazwyczaj z zaproponowanych przez operatora. Raczej nie ma tak, że zachodzisz do salonu i mówisz: poproszę numer 123456789, a oni bez problemu ci go dają.
^
 
     
Weber009 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6300
Operator: Orange
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-29, 23:26   

No tak to na pewno nie ma ;) ale ja pare lat temu kupowałem telefon i dostałem niemal złoty numer (xxx abc abc). I glownie to mnie trzymalo w orange :)
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-12-30, 00:00   

Weber009, przecież numery można przenosić miedzy operatorami
^
 
  Skype
     
NICKT 
Nowicjusz


Telefon: Samsung D880
Operator: Era
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 6/5/6
Wysłany: 2009-12-30, 11:50   

wasiesto napisał/a:
Weber009, przecież numery można przenosić miedzy operatorami

ale do tej pory było to płatne i trwało wieki, więc się nie opłacało i w ogóle mało kto o tym wiedział.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-12-30, 14:28   

NICKT napisał/a:
le do tej pory było to płatne i trwało wieki, więc się nie opłacało i w ogóle mało kto o tym wiedział.


trwało kila dni, kosztował 50zł a w przypadku orange 61zł ale operator do którego przeniosłeś numer oddawał te pieniądze potem w postaci jakiś minut, doładować itp. a wiedział każdy kto się tym zainteresował
^
 
  Skype
     
kasiaczek2007 
Nowicjusz


Telefon: Motorola V360
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-30, 22:13   

Odnośnie tematu to zawsze można poszukać na allegro. Oczywiście nie jest tak, że wybiera się dowolny numer, ale jakiś wybór jest:)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: