PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > SIM z wybranym przeze mnie numerem?


SIM z wybranym przeze mnie numerem?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Inne » SIM z wybranym przeze mnie numerem?
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 01:00
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-30, 22:24   

kasiaczek2007, Można mieć dowolny numer (tylko prefiks z puli można wybrać), tylko jeśli już jest "w użyciu", to trzeba go odkupić od właściciela. Ale co ciekawsze, operator zostawia jako złote
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
AdSense


kasiaczek2007 
Nowicjusz


Telefon: Motorola V360
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-31, 11:02   

Emek, no dobrze, ale chyba nie jest tak, że idę do salonu, mówię, że chcę taki a taki numer i jeśli on jest wolny to mi go ot dają? Nie wiem, nigdy się tym specjalnie nie interesowałam, ale podejrzewam, że jednak trochę pieniędzy by sobie zażyczyli:)
^
 
     
robinson_gsm 
Nowicjusz


Telefon: N95
Operator: Play
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-12-31, 12:05   

EMEK napisał/a:
kasiaczek2007 co ciekawsze, operator zostawia jako złote


co ciekawsze, tzn: jeśli zażyczysz sobie numeru 510111111 to możesz właściwie o nim zapomnieć, ale na przykład 516124540 to z jakichś względów twój wymarzony numer to myślę, że nie byłoby problemu.

oczywiście tak jak powiedział Emek, jeśli jest już zajęty trzeba go odkupić od właściciela.
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-12-31, 12:15   

robinson_gsm napisał/a:
oczywiście tak jak powiedział Emek, jeśli jest już zajęty trzeba go odkupić od właściciela.

Jeśli przychodzi kluczowy klient dla operatora to dostanie numer zajęty. Dzwoni sie do posiadacza takiego numeru i w związku z prośbą o zmianę numeru operator wręcza mu dość przyzwoite bonusy ;-)
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
robinson_gsm 
Nowicjusz


Telefon: N95
Operator: Play
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-12-31, 14:50   

mariusz9a napisał/a:
robinson_gsm napisał/a:
oczywiście tak jak powiedział Emek, jeśli jest już zajęty trzeba go odkupić od właściciela.

Jeśli przychodzi kluczowy klient dla operatora to dostanie numer zajęty. Dzwoni sie do posiadacza takiego numeru i w związku z prośbą o zmianę numeru operator wręcza mu dość przyzwoite bonusy ;-)


ale zakładamy, że żaden z takowych kluczowych klientów nie przesiadywałby na tym forum i nie pytał o takową możliwość, bo wszyscy wiemy, że pieniądz dużo może :)
^
 
     
kasiaczek2007 
Nowicjusz


Telefon: Motorola V360
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-01-02, 15:05   

Wszystko pieknie ladnie, tylko nic nie piszecie o cenie takiej usługi. Przychodzę, mówię, że chciałabym taki i taki numer, powiedzmy, że podchodzący pod złoty, i jeśli jest on wolny to po prostu mi go dają?
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2010-01-02, 15:10   

kasiaczek2007, złoty kosztuje ok 500zł
^
 
  Skype
     
natusia3003 
Nowicjusz



Telefon: samsung 3650
Operator: Plus
Dołączyła: 28 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-02, 18:12   

Często złote numery, albo podobne nie znam się na tym są na allegro :) Czasami w atrakcyjnych cenach a czasami wręcz przeciwnie! Kiedyś przeglądałam, ale za droga sprawa, może dla firm to się opłaca ale dla mnie zwykłego zjadacza chleba niestety nie :(
^
 
     
marens 
Nowicjusz



Telefon: Nokia E51
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-02, 21:56   

Zawsze można próbować zmienić numer na numer "na życzenie".
Swój numer 601xadxxx uzyskałem przypadkowo poprzez e-bok Plusa. Kosztowało to 61zł, jak myślę miałem dużo szczęścia gdyż był wg. mnie ciekawszy od proponowanych srebrnych.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-01-05, 23:17   

No ale numer heyah 888 888 888 jakos w sprzedazy byl wiec nie ma rzeczy niemozliwych ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Owczar987 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6500
Operator: Plus
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-07, 21:46   

Witam. Mam takie pytanie w sprawie przenoszenia numerów z sieci do sieci. Tata ma telefon w samych swoich i chce się przejść do Plusa. Poszedł do nich i się chciał przenieś numer a oni powiedzieli że z samych swoich nie przenoszą, dlaczego ?
_________________
Owczar
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-09, 12:27   

Owczar987, bo tak :)
Musisz przeniesc najpierw do innej sieci. a potem do plusa. wiem, ze brzmi glupio
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-01-10, 12:05   

Owczar987 napisał/a:
Tata ma telefon w samych swoich i chce się przejść do Plusa. Poszedł do nich i się chciał przenieś numer a oni powiedzieli że z samych swoich nie przenoszą, dlaczego ?

Nie da sie przenosić numerów należących do tej samej firmy (Polkomtel, PTC) między ich markami (36.6 <-> Plus <-> Sami Swoi; Heyah <-> Era)
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: