Telefon: Omnia
Operator: Plus Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 193 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-06-25, 18:38
EMEK napisał/a:
Dodatkowo połączenia z 36i6 do simplusa i plusa sa traktowane jako sieciowe <czekam na odp plusa, czy także w drugą stronę>.
Połączenia z Plusa do 36,6 są traktowane jako połączenia wewnątrzsieciowe:
"W odpowiedzi wyjaśniam Panu, że produkt 36.6 należy do marki Plus, dlatego połączenia z numerami 36.6 są taryfikowane, jak połączenia wewnątrz sieci Plus.
Iwona *********".
[ Dodano: 2008-06-25, 19:48 ]
allbertoo napisał/a:
Mając pakiet "esy-floresy" przy pustym koncie i tak nie mogę wysyłać smsów do Plusa.
Chill Bill... kolejna świetna sprawa. Szkoda tylko, że nie zawsze działa. Dzwoniłem tam początkowo 3 razy i po odpowiedzeniu na te świetnie pytana (poprawnie ;p) nie dostawałem żadnej kasy. Teraz z kolei kiedy mam na koncie poniżej złotówki przy wysyłaniu smsa przysyłają mi 2 lub 3 smsy z informacją o moim stanie konta... i tak za każdym razem jak coś wyślę... Jednym słowem "pierwsza niedorobiona oferta na kartę"
Ta oferta działa na nowej platformie, zupełnie innej niż Simplus. Platforma jest dopiero wdrażana i stąd wynikają jeszcze te problemy. Nową platformę do 36,6 dostarcza Alcatel-Lucent. Na razie nie jest planowane przejście na tę platformę dla mixPlusa i Simplusa. Nowa platforma jest znacznie lepsza niż poprzednia. Rozliczanie następuje natychmiastowo (nie ma kilku minutowych opóźnień w pobieraniu opłat), możemy korzystać z telefonu przy 0 stanie konta, możliwość korzystania z transmisji danych i z videorozmów w roamingu. To podstawowe zmiany w stosunku do starej platformy.
Nowa platforma jest lepsza niż stara?
Ok, rozumiem, że jest wdrażana i stąd wynikają problemy, o których pisał tu jakiś użytkownik 36,6. (Może by zdradził co to za reklamy? I bardzo ciekawi mnie, że można źle odpowiedzieć na pytania ).
Ale ale, jeśli nowa platforma jest dopiero wdrażana, to na dobrą sprawę nie wiadomo, czy jest lepsza No nic, widzę, że 36,6 to marka eksperymentalna. A nowi użytkownicy to myszki laboratoryjne.
Telefon: Omnia
Operator: Plus Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 193 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-06-25, 19:27
aegira napisał/a:
Ale ale, jeśli nowa platforma jest dopiero wdrażana, to na dobrą sprawę nie wiadomo, czy jest lepsza
Wiadomo Napisałem co jest lepsze w rozwiązaniu Alcatel-Lucent. Dostajemy bardziej zaawansowany e-bok w telefonie plus to co napisałem. Wad w stosunku do starej platformy brak. Tzn z tym przechodzeniem mixPlusa i Smplusa do nowej platformy to oczywiście na razie nie jest dostępne ale w przyszłości będzie możliwe. Jak platforma będzie już stabilna to Polkomtel udostępni taką opcje.
Telefon: Nokia n73
Operator: Plus
Wysłany: 2008-06-25, 20:32
Co do tych reklam... Dzwoni się pod bezpłatny numer 6666 i tam pewien męski głos opowiada nam najpierw o jednej usłudze czy coś w tym stylu. Jak już opowie to trzeba odpowiedzieć na pytanie związane z ową reklamą (są trzy podpowiedzi). Po udzieleniu odp słuchamy następnej no i jeszcze jednej. Jeśli poprawnie odpowiemy na 3 pytania otrzymujemy złotówkę, którą można wykorzystać na rozmowy itp (np. pakietu za to nie kupimy).
Czy można źle odpowiedzieć? Jeśli ktoś jest totalnym idiotą to tak ;-p (przykładowo mamy pytanie "w jaki sposób otrzymamy potwierdzenie o włączeniu usługi" i są trzy podpowiedzi a)przyjdzie pocztą, b)dostaniemy smsa z potwierdzeniem, c)przyjdzie do nas pieszo ;p
Pewnie sprawdzają czytelność, zrozumiałość i skuteczność przekazu Ale te reklamy dotyczą samego sposobu użytkowania 36,6 czy faktycznie coś reklamuję? Bo mi to wygląda na szkolenie użytkowników z zakresu obsługi
I ile zajmuje wysłuchanie takiego bloku? I czy dostałeś w koncu za to kase?
I może napisz jakie w końcu masz stawki do innych operatorów Jestem ogromnie ciekawa.
A zapłacili ci za wszystkie zaległe odsłuchania? Czy za któreś tam z kolei?
I jak poziom zadowolenia z 36,6? Warto?
Tak sobie myślę,że rozdawacze ulotek zarabiają ok 10-13zł/h...
Telefon: 6300
Operator: Era
Wysłany: 2008-06-30, 20:51
wg te odsluchiwania sa jakies dziwne, co do akcji ostatnio czytalem ze zasmiecaja lodz czy jakies inne tam miasto i ludzie sie burza... co do oferty kazdy z opow ma podobne ale 3/4 tych pakietow sa tylko do wykorzystania w sieci
Telefon: Nokia N95
Operator: Plus Pomógł: 215 razy Wiek: 31 Dołączył: 18 Lis 2005 Posty: 3387 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-30, 21:37
Oficjalna odpowiedz plusa:
Cytat:
Wątek dyskusji
Odpowiedź (Anna Urbańska) 26/06/2008 21:45
Uprzejmie Panu wyjaśniam, że połączenia realizowane na numery 36i6 są taryfikowane jako połączenia z siecią Plus.
Sugerowana automatyczna odpowiedź 26/06/2008 19:31
Serdecznie przepraszamy, czas udzielenia odpowiedzi wydłuży się. Prosimy o cierpliwość.
Odpowiedź odeślemy w możliwie najkrótszym terminie.
Mam wątpliwości, co do tego, czy połączenia do nowego projektu
polkomtela 36i6 są taryfikowane jako sieciowe, czy pozasieciowe. Pytanie
Tyczy się zarówno połączeń wykonywanych z simplusa, jak i z usługi
abonamentowej.
[ Dodano: 2008-06-30, 22:38 ]
W tym momencie porownania do Heyah, czy sami swoi sa wg mnie srednio trafione
Wiesz, simplus+36,6 to inna bajka niż np. Heyah. Dla mnie to wygląda tak, że plus testuje nowe platformy na młodzikach i daje im pakiety we własnym ogródku.
A porównanie tej oferty z innymi jest jak najbardziej na miejscu. Przecież chodzi o dyskusję o tym, jak 36,6 wygląda przy innych prepaidowych ofertach, prawda?
Heyah zadbało nie tylko o pakiety na własnych włościach, ale można też nowe ofert łączyć z niektórymi starymi, dzięki czemu możesz mieć np, pakiet tani do Heyah plus tani na stacjonarne.
To są stare i sprawdzone rozwiązania. Może czasem trzeba pogłówkować. Ale 36,6 nie wzbudza mojego zaufania. Zwłaszcza, jeśli to, co oferują w praktyce nie działa.
Telefon: 6300
Operator: Era
Wysłany: 2008-07-01, 20:01
tez tak mysle lapka to tez pre paind, ale dobra wezmy taktak-a byly podwojne doladowania, po 3 gratis, jest w czym wybierac, 36i6 robi duzo szumu ale czy rozni sie bardzo od innych pre raczej nie
Bez pakietów i autoryzowanych znajomych- stawki nie są oszałamiające. Ja np. wolę jechać na pakietach (i tak ich w całości nie wykorzystuję), ale pozwala mi to racjonalnie rozplanować moje fundusze. Szczerze mówiąc ten pomysł z chill billem jest fajny, ale w żadnym momencie nie jest w stanie zastąpić normalnego doładowania. Na dobrą sprawę dostajesz tylko max 10 zeta, z którymi niewiele możesz zrobić i za bardzo o nich decydować (np. nie wykupisz pakietu tanich smsów). Jeśli Heyah wprowadziłaby coś podobnego- byłabym na tak. Bo zdarzały mi się sytuacje, kiedy pilnie musiałam zadzwonić, ale nie miałam funduszy. Takie doładowanie w 5 minut mogło by mnie uratować. Ale nie jest to sposób na korzystanie z telefonu, tylko deska ratunkowa.
No, ale takie sytuacje zdarzały mi się kiedyś. Teraz zawsze mam kasę na koncie. I pakiety w Heyah są znacznie lepsze, więc się nie martwię. Ale może kiedyś, na pustej drodze, kiedy nie daj Boże będzie 0 na koncie...fajnie by było wiedzieć, że jest ten wentyl bezpieczeństwa i nie trzeba szukać kiosku
Niestety, kolega napisał, że zapłacili za którymś tam razem...Trochę czasu minie, zanim wdrożą te platformę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum