PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Cud nad Motorolą F3 w Mobilking.


Cud nad Motorolą F3 w Mobilking.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Sieci Komórkowe » Oferta prepaid i mix » Cud nad Motorolą F3 w Mobilking.
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 01:16
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
oldboy
Nowicjusz


Telefon: Motorola F
Operator: Era
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-07, 11:57   Cud nad Motorolą F3 w Mobilking.

Witam!
Czy ktoś posiada Motorolę F3 w sieci Mobilking?. Mam dwie Motorole F3. Chodzą bez problemowo w tak-taku. Kupiłem właśnie starter w Mobilking. A tu cuda. Karta się loguje w Mobilking bez problemu. SMS-y przychodzą i wychodzą normalnie. Rozmowy głosowe nie wychodzą. Przychodzące rozmowy - telefon nie dzwoni, ale po chwili przychodzi SMS-em komunikat, że ktoś próbował się do mnie dodzwonić z podanym nr-em telefonu. Ten kto dzwoni do mnie dostaje sygnał zajętości i po chwili rozłączenie. Problem występuje w obu posiadanych egzemplarzach F3. Na infolinii Mobilkinga mówią, że niby wszystko ma być w porządku. Bredzą cos o wysłaniu jakiegoś SMS konfiguracyjnego, ale nie dociera.
Nie bardzo im wierzę ale przekładam kartę do Noki a tu rozmowy głosowe chodzą. Wkładam SIM do Simensa i wszystko OK.
Dzwonię do centralnego serwisu Motoroli w Radomiu. Panienka na infolini robi wielkie oczy na słowo "Mobilking" i pyta co to jest? - w końcu to sieć dla facetów. Pyta w serwisie czy słyszeli o takim problemie - nie słyszeli! W końcu mówi, że zgłosi problem producentowi co potrwa tylko miesiąc.
Czyja wina - telefonu czy operatora? Dla wyjaśnienia pozostaje tylko kupić drugi starter Mobilking.

Ma kto działającą Motorolę F3 w sieci Mobilking?
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-07, 20:24   

oldboy, hmm kiedyś podobne problemy były w idei, jesli mialo sie ustawione zastrzeżenie ID.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2008-03-07, 21:46   

bardzo często się tak dzieje w Play'u. nie ma na to reguły ale głównie wieczorami się tak dzieję gdy sieć jest pod większym naporem
^
 
  Skype
     
oldboy
Nowicjusz


Telefon: Motorola F
Operator: Era
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-07, 22:14   

[b]EMEK[/b], Jeśli chodzi Ci o odkrycie numeru kodem *130*6*2#, to niestety nie pomaga mimo, że otrzymuję SMS-em potwierdzenie odkrycia numeru.
[b}wasiesto,[b], Opisany problem nie występuje czasami ale zawsze. Swoją drogą ja w swoim tak-taku czegoś takiego nie miewam, przynajmniej przy połączeniach wychodzących.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-07, 22:23   

oldboy, Chodzi o opcje w menu telefonu, zwykle jest tak/nie/domyslne zrob na domyslne
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
oldboy
Nowicjusz


Telefon: Motorola F
Operator: Era
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-07, 23:44   

ZNALAZŁEM!!! Trzeba było ustawić "Przywracanie ustawień fabrycznych" kodem który dla tego telefonu jest następujący:***000*. EMEK, ten telefon nie ma żadnych opcji w menu. Jest tak prosty jak konstrukcja cepa. Jednakże właśnie podpowiedź o ustawieniach w menu i jego brak, nasunęła mi myśl o kodach. Musiał się jakiś bardzo szczególny błąd zrobić, może SIM był wyciągany pod zasilaniem. Wszakże na innych modelach telefonów było OK. Z tego też morał taki, że ten SMS konfiguracyjny co go to Mobilking wysyła można o kant d....
Dzięki wszystkim za dyskusję, jak dla mnie temat jest rozwiązany.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-07, 23:45   

oldboy, w tym momencie jestem na 99% pewien, ze problem polegal na tym co pisalem, tym kodem ustawiles takze tamten parametr
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
oldboy
Nowicjusz


Telefon: Motorola F
Operator: Era
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-07, 23:59   

EMEK, może tak być, jednakże nie widzę w instrukcji telefonu kodu który odpowiada tylko za to ustawienie, tak więc nie można tego sprawdzić.
^
 
     
Zygad 
Nowicjusz


Telefon: Różne
Operator: Orange
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-11, 12:09   Re: Cud nad Motorolą F3 w Mobilking.

Ja mam dokładnie taki sam problem jak Ty i nie udalo mi sie go rozwiązać. Myślę że rzecz polega na tym że po każdorazowym włożeniu sima mobilking do jakiegokolwiek telefonu na wyświetlaczu pojawia info o aktywacji karty i trzeba to zaakceptować, niestety w Motoroli F3 nie ma takiej możliwości ze względu na zbyt uproszczone menu/obsługę telefonu... Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie to będę bardzo wdzięczny.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: