PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zmiana operatora, a profity


Zmiana operatora, a profity

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Sieci Komórkowe » Oferta prepaid i mix » Zmiana operatora, a profity
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
domino 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-11-10, 11:00   Zmiana operatora, a profity

Witam,
czytałem o możliwości otrzymania bonusów od operatorów w zamian za przeniesienie numeru. Jak wysokie są takie bonusy i czy operatorzy zabezpieczają się jakoś przed przechodzeniem z sieci do sieci tylko po to, by dostać kasę?
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-11-10, 11:17   

Z tego, co wiem, to np. Play dawał 60zł za przeniesienie numeru do nich, ale haczyk jest w tym, że samo przeniesienie kosztuje 60zł, więc Play robił to po to, żebyśmy my nie ponosili żadnych kosztów. Nie wiem, jak jest teraz i jak jest w innych sieciach. Najlepiej dowiadywać się u źródła...
^
 
  Skype
     
domino 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-11-12, 13:32   

Zerknąłem na stronę Play i dają rzeczywiście 60 zł (rozłożone na 3 miesiące x20 zł). Sprawdziłem również mojego operatora i za przenosiny do Tak-taka dają do 200 zł (20x10 zł za każde doładowanie). U innych nie zauważyłem takich bonusów - czy się mylę? Czy wciąż płaci się 60 zł za przeniesienie numeru? Nigdzie nie widzę takich informacji.
^
 
     
sebidur 
Nowicjusz


Telefon: iPhone 3G
Operator: Era
Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-11-15, 16:53   

Przenosząc numer telefonu do Tak Taka trzeba zapłacić 20 zł za starter z tym, że całe to 20 zł jest od razu przenoszone na konto i można je wykorzystać na połączenia/smsy do wszystkich sieci. Czyli coś podobnego, jak w Play. Tu Ci dadzą, tam zabiorą i wychodzi się na zero.

Co do ograniczeń to jest ich kilka. Jeśli chcesz się przenieść z abonamentu to numer musi być aktywny. Oczywiście umowa musi być podpisana na czas nieokreślony. W przypadku pre-piadów, to numer, który przenosisz musi być zajerejstrowany u Twojego aktualnego operatora.
^
 
     
domino 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-11-24, 11:03   

Jak to na zero? Skoro Tak-tak daje 10 zeta do kolejnych doładowań to chyba wychodzi się na plusie, nie sądzisz?
^
 
     
sebidur 
Nowicjusz


Telefon: iPhone 3G
Operator: Era
Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-11-29, 15:23   

domino, miałem na myśli sam koszt zakupu startera, czyli to 20 zł. Zupełnie abstrahując od dodatkowych, bonusowych doładowań, które dostaje się później od Ery.
^
 
     
domino 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-12-01, 12:45   

No tak, rzeczywiście - tak samo opłaca się skorzystać z przeniesienia jak i nowego numeru. Przy kupnie startera za 20 zł, także dostaje się po 10 zeta do każdych kolejnych doładowań Tak-taka.
^
 
     
sebidur 
Nowicjusz


Telefon: iPhone 3G
Operator: Era
Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-12-01, 18:29   

Z tym, że korzystając z nowego startera nie zachowujesz numeru. Podsumowując - przeniesienie jest za friko i łączy się z bonusami.
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-01, 21:51   

sebidur napisał/a:
Podsumowując - przeniesienie jest za friko i łączy się z bonusami.
Podsumowując, to przechodzenie daje nam tylko zachowanie numeru i nic więcej. Warto jednak, bo nie ponosimy kosztów...
^
 
  Skype
     
domino 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-12-08, 10:19   

Nie do końca Brutus. Bez przenosin dodatkowej kasy by nie było. Ja ujął bym to inaczej - nie zależnie od tego, czy numer się przenosi, czy kujemy nowy starter, zawsze można tyle samo na tym zarobić. Przynajmniej w Tak-taku.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [Nokia 5310] Zmiana funkcji środkoweg... mattkotek BB5 1 2011-04-21, 00:17
Brak nowych postów Bateria BP-6M -problem (zmiana objęto... Violet HW 0 2011-06-07, 15:30
Brak nowych postów nokia 6303c zmiana softu phoenix misiek4300 BB5 0 2011-07-02, 12:08
Brak nowych postów Zmiana softa Mateusz447 Sieci Komórkowe 1 2012-06-19, 20:19
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 15:27