PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak wysłać smsa do Meksyku?


Jak wysłać smsa do Meksyku?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Sieci Komórkowe » Sprawy Techniczne » Jak wysłać smsa do Meksyku?
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 00:53
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Maccko 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-24, 15:18   Jak wysłać smsa do Meksyku?

Hej, no więc jak w temacie..wie ktoś jak wysłać smsa z Polski(z Orange) do meksyku na meksykański numer? Jak dokladnie należy wpisać numer?
Kierunkowy do Meksyku to +52, i potem jeszcze ten kierunkowy regionalny meksykański (w wypadku osoby do której chce wysłać smsa to 45)
ale wie ktoś jak to trzeba wszystko wpisac, żeby doszło?:D bo próbowałem z 1000 różnych kombinacji i nic :S
a może by tak spróbowac wysłac z innej polskiej sieci? alee ee to chyba nic nie da:p
To dośc ważne dla mnie, więc z góry dzięki za pomoc
i sorry jesli to nie ten dział,
Pozdrawiam, Maccko
^
 
     
AdSense


Mochee 
Nowicjusz


Telefon: lg shine
Operator: Heyah
Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-07-26, 11:55   

A jesteś pewny, że kierunkowy 45 jest potrzebny? Ja bym wpisała chyba tylko kierunkowy do Meksyku.
^
 
     
Maccko 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-26, 20:47   

nie działa ani tak, ani tak niestety -__-
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-07-27, 08:05   

skorzystaj z bramek sms. musisz znac tylko operatora. Sam wysyłam z netu sms-y na ukraine i do hiszpani
http://www.cabinas.net/free_sms_message/index.asp
^
 
  Skype
     
Maccko 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-27, 17:31   

wysyłanie esek z bramek to wiadoma sprawa :) ale własnie chodzi mi o to jak wysłać sms z tel. i w drugą strone zresztą też..żeby sms wysłany z tel. z meksyku doszedł tutaj.. nie mam pojęcia czemu te eski nie chcą dochodzić;/
^
 
     
Mochee 
Nowicjusz


Telefon: lg shine
Operator: Heyah
Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-07-28, 19:01   

Do smsa z Meksyku wystarczy +48 i numer. A jakie raporty dostajesz po wysłaniu smsa?
^
 
     
Maccko 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-28, 21:20   

w zależności od kombinacji jaką akurat wpisze albo w ogole nie wysyla, albo wysyła z raportem 'oczekuje' i po dwóch dniach 'operacja zak. błędem' ;/
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2009-07-28, 23:05   

możesz zrobić tak:
Zadzwoń na ten numer z pełnym międzynarodowym prefixem ISDN (+kierunkowy/numer) i jeśli bedzies miał sygnał to ok
A jak już zadzwonisz to może pogadaj z tą osobą, aby ona ci wysłała SMS to będziesz miał prawidłowy numer.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: