PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia C7-00 Jak wgrać język polski do telefonu


Nokia C7-00 Jak wgrać język polski do telefonu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » Nokia C7-00 Jak wgrać język polski do telefonu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-21, 18:20   Nokia C7-00 Jak wgrać język polski do telefonu

Witam, mam problem techniczny. nabyłem telefon w Holadnii w t-mobile, chcę zmienić język za pomocą Phenix-a, na język polski(znalazłem instrukcje, myślę ze dam rade to zrobić) ale napotkałem problem tego typu, że ściągałem paczki:
RM-675_euro_012.003_v1.00_C7-00.exe
RM-675_euro_012.004_v2.00_C7-00(1).exe
RM-675_euro_013.016_v3.00_C7-00.exe
rm-675_euro_014.002_v4.00_C7-00(1).exe


w żadnej z nich nie ma do wyboru nic po polsku, w nazwie miało być coś typu "Euro-B, Euro 2, Baltian lub Euro 3 " takie pliki są ale w reszcie nazwy jest germany,italia,england,turkey,russia,rumunia... i inne(w różnych paczkach po trochę), ale poland tam nie widziałem :| może mi ktoś coś poradzić?
te update paczki ściągałem z blue-nokia.
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-22, 17:22   

Wybierz model telefonu c7-00 RM-675, wybierz najnowszą wersję oprogramowania i szukaj czegoś takiego: euro3_frost_metal. Wybierz wszystkie pliki w prawej kolumnie i ściągnij je do folderu C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-675. Jeśli będą tam jakieś, to je po prostu usuń. Najlepiej sprawdź to przed pobraniem tych plików.

Po tym normalnie odpalasz phoenixa i przy flashowaniu będziesz miał polską wersję do wyboru (tylko jedna będzie a jest w niem polski).
Ostatnio zmieniony przez _Brutus 2011-12-23, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-23, 12:32   



mam tylko obawy co do tego pliku :
"Ściągnij Unique Soft: [ciach]"


i nie rozumiem zbytnio co mam z tym zrobić, aż tak to się nie oriwntuje, a mogę zainstalowac z którejś paczki update z nokia-blue? tam było cos w stylu "euro3_frost_metal"
Ostatnio zmieniony przez _Brutus 2011-12-23, 12:55, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-23, 12:55   

Przepraszam za niesprawdzony plik. Oczywiście możesz zainstalować paczkę z blue-nokia, która ma w nazwie euro3_frost_metal i nie jest wersją starszą niż ta w telefonie.
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-25, 12:25   

mam mały problem techniczny :) .... flashowanie się rozpoczęło... przy 90 % pokazało ze straciło połączenie z telefonem.... teraz telefon nawet nie chce sie włączyć, jak daje scan product pokazuje ready, ale nie pokazuje co jest podłączone do usb.... musze wgrac wszystko od nowa(tak mysle) ale jak i czym to zrobić?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-25, 22:33   

Tym samym, tylko jako dead flash.

http://forum.pasjagsm.pl/...ing-vt18024.htm

Bateria musi być naładowana na full, mam nadzieję, że o tym pamiętałeś.
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-27, 17:40   

co do linku to....

1. Uruchom program Nokia Phoenix.
2. Wybierz File, a następnie kliknij na Manage Connections.
3. Przesuń NO CONNECTION na górę listy oraz wybierz Apply, a później Close.


w wersji phenixa 2011 tez jest taka opcja? albo ja czegoś nie rozumiem :( nie wiem gdzie to mam wybrac, i phenix nie widzi zeby cos bylo podlaczone do komputera, i nie mogę wybrac opcji "Firmware Update" ... może da się to bardzej wytłumaczyć ? ;/
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-27, 18:19   

W Phoenixie 2011 standardowe połączenie to "No connection". Po prostu zacznij od "Open product" i dalej już tak samo.
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-27, 19:16   

nie mogę zaznaczyć opcji dead phone na wybranym usb, a jak daje not connection to wyskakuje takie coś....

^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-27, 20:12   

Po pobraniu plików przez Navi Firm skopiuj je do folderu, który jest na screenie.
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-27, 21:14   

_Brutus napisał/a:
Po pobraniu plików przez Navi Firm skopiuj je do folderu, który jest na screenie.


nie rozumiem .... Navi Firm? ja pobrałem tylko te pliki co na początku, są to pliki exe, wrzuciłem je nawet do tego folderu.
chyba "sam" nie ogarnę tego telefonu, hehe ....

postępowałem według instrukcji z tego wątku :
"http://forum.pasjagsm.pl/tematy87/zmiana-oprogramowania-pl-menu-za-pomoca-nokia-phoenix-2011-vt16154.htm"

tam nie doczytałem się informacji o Navi Firm ;/ i jaki plik pobrać, oprócz tych co wymieniłem ... to co mam dokładnie pobrać z nokia - blue ? czy z skąd i co? :|
czy jakoś z tych plików czy z innego folderu ?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-27, 21:24   

Po pobraniu paczki z blue-nokia zainstalowałeś ją? Navi firm, to program do pobierana firmware nokii bezpośrednio z ich serwerów. Skopiuj pliki z folderu C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-675 do tego na screenie.
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-27, 22:40   

C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage tu mi się zainstalowała ów paczka... skopiowałem to co w nim było do tej ze screena i dalej to samo ;/ a tym folderze co napisałeś były trzy pliki tylko
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-27, 22:57   

Tu masz Navi Firm:

http://www.speedyshare.co...rmEx-v1-5-2.zip

Tu mniej więcej jak pobrać paczkę z oprogramowaniem: http://www.youtube.com/watch?v=zGQFmdMlvOU

Musisz znaleźć euro-b frost metal. I wrzucić wszystkie pliki do folderu C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-675
^
 
  Skype
     
Plastik133 
Nowicjusz


Telefon: Nokia C7
Operator: T-Mobile
Wiek: 29
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-27, 23:34   

niestety nic nie moge pobrać unable to download, z różnych opcji wyboru w programie... jeszcze troche i dam sobie spokój ;d


TEMAT MOŻNA ZAKOŃCZYĆ !! wszystko dokładnie zostało mi wytłumaczone !!


dziękuję !! "_Brutus"
Ostatnio zmieniony przez Plastik133 2011-12-28, 01:54, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pomoc w wyborze marki, telefonu Lucas_21 Co wybrać? 8 2014-11-02, 15:40
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39