PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 1100 DCT-3 czy DCT-4??


1100 DCT-3 czy DCT-4??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 1100 DCT-3 czy DCT-4??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-05-12, 19:14   1100 DCT-3 czy DCT-4??

Znalazłem już dwie wersje jaki to jest i już sam nie wiem. I jakie ustawienia w razie DCT-4 dać na locka??

http://forum.pasjagsm.pl/...?highlight=1100

http://www.pasjagsm.pl/simy.html
^
 
  Skype
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-05-12, 19:34   

boss_53, Ekhm ... z dzialem dct-4 trafiles ale wiesz co wstyd ! :P takie pytania...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-05-13, 11:42   

m_arti21, może i wstyd ale nie byłem do końca pewny a tak w ogóle to nie tylko ja miałem takie wątpliwości ;) I wie ktoś jaki box i asic wybrać dla 1100??
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-05-13, 12:03   

Ja bym próbował taki:
asic: asic2 box: asi6 lub ewentualnie asic: asic2 box: orginal
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-05-13, 12:17   

Ani na tym ani na tym nie poszło.
^
 
  Skype
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-05-13, 13:22   

boss_53, moze ci nawet niezejsć wcale, bo ma jakiś nowszy procek podobno, np. mastercode też sie nieda policzyć (1100, 1600, 2300, 2600).
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-05-13, 13:34   

wntl, z 1600 ściągałem i się da. Tylko z tym mam problem :/
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-05-13, 18:13   

Asic : Asic 2
Box : Orginal czyli o sn : 32779
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-05-13, 18:52   

m_arti21, przeciez napisalem to kilka postow wyzej... i nie dzialalo.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-05-13, 21:49   

Chyba że możliwość kodem jest już zablokowana :/ Po wpisaniu kodu mam komunikat: "To nie jest dozwolone"
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-13, 23:32   

boss_53, no to raczej zablokowane :/ a swoja droga smieszny komunikat :p
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-05-13, 23:56   

Domi, nom, i jeszcze tak... nie po polskiemu <lol>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-05-14, 18:18   

a najśmieszniejsze w tych 1100 jest to że czsem nie da się zdjąć locka Twisterem z pozycjii programu ale już wygenerowanym kodem przez Twistera się zdejmie, chyba że licznik prób zablokowany to niestety trzeba wrzucać pm a to dość ryzykowna operacja na tym modelu.

[ Dodano: 2006-05-14, 19:23 ]
a jeszcze jedno niektóre schodzą na asic 2 i box: T-mobile, a tornado ma inną trzecią liczbę w kodzie niż najpopularniesze kalkulatory na T-Mobile (Crux 5.5, Hari's)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 1100 Simlock Festus Kosz 1 2007-10-18, 17:47
Brak nowych postów Nokia 1100 - Nie ładuje... bubek3 Zdiagnozowane usterki w telefonach marki Nokia 0 2008-07-21, 23:54
Brak nowych postów Nokia 1100 brak dźwięków maciek1004 DCT-4 1 2009-02-19, 14:42
Brak nowych postów Nokia 1100 czym to ruszyc. Reich [DCT4] Modyfikacje HW i SW 5 2009-12-28, 21:18
Brak nowych postów nokia 1100 padiuka Simlock 0 2011-04-04, 17:54