PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3100/6100 Nie odpalaja


3100/6100 Nie odpalaja

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3100/6100 Nie odpalaja
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-11, 20:25   3100/6100 Nie odpalaja

Witam ,
mam nk 3100/6100 która nie odpalaja jakies pierwsze propozycje co moge spróbowac zrobic ?
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-11, 22:09   

KamilGSM, Podpiac pod boxa i zczytac...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-12, 00:47   

...a jesli nie uda sie zczytac to probowac lekko sciskac lub wyginac plytke, jak cos ruszy to grzanie UPP, UEM, flash powinno pomoc chyba ze plyta padla
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-12, 15:07   

Zczytac,zczytac tym INFO czy Check w UFS ?
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-12-12, 15:48   

info, jezeli nie bedzie chcialo mozesz przy kolejnej probie wcisnac wlacznik. czasami pomaga.
DO tego dopowiem iz kable sa tak nie dopracowane badz obudowy telefonu w szczegolnosci 3100 ze czest musze sama plytke do kabla i okazuje sie ze wykrywa ja, w obudowie ciezko jest.... :)
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-12, 15:56   

INFO to jezeli fon wchodzi w locala, czy jest wogole komunikacja z procem to CHECK
a najlepiej CHK w JAFie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-12, 16:26   

OK tylko ze w tym momencie mam Zje^#$% UFS i nic nie zrobie i chyba musze kupic Dejana.. :smile:
Czyli pierwszeto Flash jak nie pomoze grzanie płyty , a o co chodzi z tym Włącznikiem bo nigdy się z tym nie stykałem i nie uzywałem tego..
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-12-12, 16:34   

dejan do dct4?
powodzenia...

wlacznika nie trzeba uzywac przy flashowaniu dct4, teoretycznie a praktycznie jak jest trup calkowity pomaga jego nacisniecie aby sie telefon zbotowal..
^
 
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-12, 16:54   

Sorki pomyliło mi sie o Dejanie chciałem napisac w DCT3 ..Sory ,
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów usuwanie simlocka z nokii 3100 jacho48 Simlock 8 2011-02-27, 22:48
Brak nowych postów Nokia 3100 nomercy94 DCT-4 5 2011-03-12, 15:17
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Nokia 6100 a internet z Playa Aldvyn DCT-4 0 2012-11-09, 15:03