PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3100 problem z flashowaniem


3100 problem z flashowaniem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3100 problem z flashowaniem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
qubuniek 
Nowicjusz


Telefon: nk3310
Dołączył: 21 Cze 2005
Posty: 4
Skąd: Grarlice
Wysłany: 2006-06-01, 12:44   3100 problem z flashowaniem

Witam
Mam martwą Nokie 3100.
Kiedy próbuje ją flashować (tornado) wyrzuca mi błąd: Unkow Flash Manufacturer

i wyświetla się takie coś :

1st Boot Ok, DCT4, UPP: 1120
Fl0: 0x01000000-0x00FFFFFF,DA44620C,
Algorithm: dct4_rd1.fia
2nd Boot Error:
Error Data1:
00000000: 98 DA 44 62 0C 74 45 00 00 00 01 00 00 DA 44 62 ..Db.tE.......Db
00000010: 0C 7A 9E 65 C5 AD 58 6B 42 DB D9 69 14 08 00 00 .z.e..XkB..i....
00000020: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
00000030: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
Error Data2:
00000000: 01 DA 44 62 0C 74 45 00 00 00 01 00 00 DA 44 62 ..Db.tE.......Db
00000010: 0C 7A 9E 65 C5 AD 58 6B 42 DB D9 69 14 08 C3 72 .z.e..XkB..i...r
00000020: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
00000030: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
Before taking screenshot, expand this window !
Memory Reading Failed: 2nd Boot Error:

Czy wie ktoś co może być temu winne ?? I jak to naprawić ??
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-01, 21:34   

qubuniek, winna jest najprawdopodobniej kosc flasha... moze takze byc plyta glowna lub UPP. na poczatek polecam wygrzac flash i UPP jesli nie klejony
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
qubuniek 
Nowicjusz


Telefon: nk3310
Dołączył: 21 Cze 2005
Posty: 4
Skąd: Grarlice
Wysłany: 2006-06-06, 21:55   

Sorry że tak późno pisze ale nie mogłem wcześniej. Zapomniałem jeszcze dodać że ta komórka była zlalana. Po kąpieli wygrzewałem wszystkie układy. Czyli pewnie będe musiał kość wymienić albo nowe kulki postawić jak to coś da tak ??

Pozdrawiam
^
 
     
loko-wj 
Nowicjusz



Telefon: DCT 3
Operator: Era
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 36
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2006-06-16, 12:57   

Witam!
Tak powinno coś pomoc... tak jak Domi mówil najpierw postaw nowe kulki (uważaj bo są małe) i postaw na płyte. Jak dalej to samo to wymiana flasha.
Pozdrawiam
_________________
Chuck Norris kopnął kiedyś konia w szyje. Tak powstały żyrafy. <lol>
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52