PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3120 brak dzwiekow. Po zalaniu.


3120 brak dzwiekow. Po zalaniu.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3120 brak dzwiekow. Po zalaniu.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-11, 11:31   3120 brak dzwiekow. Po zalaniu.

Brak dziwkow. Wykapana. Wszystko dziala tylko dzwonki nie graja.
Przejscia wg. http://hw.pasjagsm.pl/Hw/Nokia/3100ringer.jpg sa. Na glosniku tez. Po wymianie glosnika takze brak. Jakis pomysl?


_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
Ostatnio zmieniony przez mrELO 2006-06-11, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-11, 12:53   

MasterJapko, wygrzej ten maly ukladzik (wzmacniacz audio), roztop kulki i rusz go delikatnie z 1/3 milimetra (tylko tak zeby nie przesunal sie ale wrocil na swoje miejsce). jesli nie pomoze to chyba wymiana...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-16, 14:21   

Domi, niepomoglo :/

[ Dodano: 2006-06-16, 15:23 ]
z nokii 2600 bedzie pasowal?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-16, 18:11   

MasterJapko, nie wymieniaj tego ukladu bo on sie prakycznie nie psuje w tym modelu ;) wygrzej UPP a konkretnie mozesz sie ograniczyc do naroznika od strony tego ukladu bo tamta narozna kulka to polaczenie UPP i wlasnie AF AMPa (tego ukladziku) 99,9 % braku dzwonkow w 3120 to brak styku wlasnie tej kulki - sprawdzone - 100% dziala
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-16, 20:36   

tranceman, grzalem cala plyte...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-16, 20:54   

sprawdz L151 i L152 - powinny mies 0 Ohm - i pokolysaj UPP jeszcze raz - i musi smigac ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-18, 17:55   

kuba grzalem az dymilo i kupa dalej dzownkow niema.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Jarek78 
Nowicjusz


Telefon: 0605561617
Operator: Plus
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2006-06-19, 08:01   

Wymień Uklad 4341221- n150 - odpowiedzialny za brak dźwieków .


Pozdrawiam>>>>
_________________
POZDRAWIAM>>>
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-19, 08:27   

Z 2600 bedzie pasowal ? Jest tam ten uklad?Jarek78,
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-06-19, 20:41   

MJ zobacz na serwisowce czy to jest ten sam typ bo sa rozne tzn. symbol ukladu i ilosc nozek. O ile dobrze pamietam to powinna pasowac bo inne sa uklady n 150 do Nokii z radiem a inne do tych bez radia.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 17:07
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46