PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3120 simlock


3120 simlock

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3120 simlock
Zamknięty przez: bubek3
2006-08-16, 15:48
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-07-17, 02:08   

wntl, <brawo> widze że naumaiłeś się BOX'ów :D ten kod powinien złamać locka. Spróbuj 1 lub 7 z postu wntl
^
 
 
     
AdSense


Kemotomek 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3120
Operator: Vodafone
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 4
Skąd: z nienacka - Szczecin
Wysłany: 2005-07-17, 09:35   

DZIEKI BARDZO JESZCZE NIEWIM CZY DZIAŁA DZISAJ ODPISZE.. A mozecie powiedzieć skad wy to bierzecie bo żaadnymi kalkulatorami unlok saię ie da bo nie ma tego telefonu niegdzie ?? skad wy bierzecie te kody ??
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-07-17, 09:41   

mam listy, patrze jaki to jest asic, kod operatora, dct3 czy dct4, a z boxami, to dalej sam tego nie rozumie :-/, bubek3, wytłumacz to :D
^
  Skype
     
Kemotomek 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3120
Operator: Vodafone
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 4
Skąd: z nienacka - Szczecin
Wysłany: 2005-07-17, 09:46   

no to ja to tak zrobiłem na free unlock nokia calculatori mi inne wyszły ??
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-07-17, 09:50   

Kemotomek, a ile razy już próbowałeś :?:, bo po 5 próbach, nie da sie juz odblokować kodem !!!!!
^
  Skype
     
Kemotomek 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3120
Operator: Vodafone
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 4
Skąd: z nienacka - Szczecin
Wysłany: 2005-07-17, 10:00   

Ani razu chcę zeby one były włąsciwe dlatego zwrócilem się do was mają swoje kody w zanadrzu i myslałem że bedą się zgadzać wtwedy bym wpisał a tak to nie wiem jeszcze w co wierzyć i co wpisać:(
]
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-07-17, 15:47   

eeee..... no więc jak to wytłumaczyć.... :| po prostu nie umiem tego wytłumaczyć :( Licząc kody do innych sieci (znaczy tych zagranicznych, do polskich używam unlocker'a Pasji <lol> ) używam Nokia Free v3.2 ;) Wybieram typ telefonu i asic oczywiście :) a co do BOX'a.... hmmm.... Boź to inaczej algorytm szyfrowania który stosuje Nokia. Nowe Nokie posiadają algorytm "Asic6" (nie mylić z ASIC) Starsze typy "v2", "Grif New" po prostu zależy od telefonu :/ na razie rozbie rozpiskę tego wszystkiego :| ale w większości telefonów nie ściągałem locka więc nie mogę na 100% stwierdzić jaki BOX jest do jakiego telefonu :/ najważniejsze telefony z którymi macie tutaj problem to 3100, 3200, 3220, 3120, 6610i itp. do tych fonów stosujcie BOX typu Asic6.

eh... chyba najważniejsze napisałem :D
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-07-17, 17:30   

bubek3, no to czekam z niecierpliwością na tą rozpiske :D, jest gdzies artykuł na ten temat :?:
^
  Skype
     
silt 
Nowicjusz


Telefon: V3 , D500
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 9
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2005-08-05, 03:37   

Witam

Posiadam Nokie 3120 w sieci Era chcialbym zdjac simlocka numer imei 356653007131515

Pozdrawiam
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-05, 03:41   

#pw+896911314421427+1#
#pw+843441162166351+7#
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
silt 
Nowicjusz


Telefon: V3 , D500
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 9
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2005-08-05, 03:59   

Witam

Dzieki za odpowiedz niestety nie wiem jak to wpisac
Czy trzeba wpisac caly kod ? Jesli tak jak wpisac litery p i w
Czym potwerdzic na koniec ?
Ile razy moge blednie wpisac kod ?

Pozdrawiam
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-05, 04:05   

p i w wpisujesz poprzez kilkukrotne szybkie naciśnięcie *
po wpisaniu ostatniego znaku, czyli # wyskoczy fajny komunikat :D
5 razy możesz wpisać źle, a potem tylko kablem
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
silt 
Nowicjusz


Telefon: V3 , D500
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 9
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2005-08-05, 04:16   

Witam

Domyslilem sie pare minut przed twoim postem dziala kod +7 :D naprawde dzieki za pomoc pozdrawiam
^
 
 
     
kolkow 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6100
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 3
Skąd: rzeszow
  Wysłany: 2005-09-14, 15:03   

Czesc mam problem. Moglby mi ktos podac kody do 3120 IMEI: 355680009985482 simlock sieci T-Mobile, ale to chyba era nie? Bardzo mi jest ten kod potrzebny. Prosze o pomoc. Dzieki z gory!! Pozdrawiam
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-09-14, 15:04   

kolkow, T-mobile ale jaki kraj bo to też jest ważne.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37