PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3200 kłopoty po użyciu mastercode


3200 kłopoty po użyciu mastercode

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3200 kłopoty po użyciu mastercode
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Pionio 
Nowicjusz


Telefon: Moto E398
Operator: Era
Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 2
  Wysłany: 2006-02-09, 23:08   3200 kłopoty po użyciu mastercode

Witam Wszystkich!
Mam problem z 3200. Pewnego dnia telefon nagle zażądał oprócz kodu SIM również kodu blokady. 12345 nie zadziałało. Wygenerowałem mastercode za pomocą http://nfader.z-host.ru/. Telefon przyjął ale niestety teraz wyłącza się podczas pokazywania ekranu powitalnego. Można go jescze obudzić na parę sekund naciskając klawisze (jakiś tryb serwisowy?) ale po chwili wyłącza się na dobre. Po zmianie karty sim znów chce kod blokady, ale przyjmuje bez problemu 12345 no i oczywiście wyłącza się na ekrenie powitalnym. Może ktoś spotkał się z czymś takim.
Dzięki za każdą pomoc
Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-09, 23:15   

sprawdź czy ma IMEI jeśli nie ma to UEM do wymiany,a jeśli jest to pewnie czeka cię zmiana softu.
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-09, 23:17   

To raczej nie jest od masterkodu... Na początek byś musiał przeflashować i cekawe czy zadziała...

Mi to szczerze mówiąć wygląda na zwarcie PA...ale na początek nowy firmware
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Pionio 
Nowicjusz


Telefon: Moto E398
Operator: Era
Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-02-10, 13:39   

xury napisał/a:
sprawdź czy ma IMEI jeśli nie ma to UEM do wymiany,a jeśli jest to pewnie czeka cię zmiana softu.

sprawdziłem *#06# IMEI jest... Ciekawe jest to ,że jak wyłącza się na ekranie powitalnym to naciskając klawisze można go obudzić (ekran się zapala) i można wpisać kilka znaków, po czym gaśnie. Tak można zrobić w sumie 3 razy po czym wyłącza się na dobre i pozostaje tylko wtedy klawisz power i wszystko od nowa.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-02-10, 14:03   

Pionio, zmiana softu - jesli nie pomoze bedziemy dalej kombinowac!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Nokia 3200 simlock adriano2121 DCT-4 3 2007-11-13, 21:15
Brak nowych postów 3200 wyłącza sie przy wpisywaniu pinu qwer DCT-4 9 2008-04-07, 18:39
Brak nowych postów samsung e250- kłopoty z mp3 palula Samsung 4 2008-06-15, 19:59
Brak nowych postów Formatowanie standardowe a formatowan... michal_banszel BB5 10 2008-08-24, 16:55
Brak nowych postów Jak zmodyfikować nokię 3200 karolik8 [DCT4] Modyfikacje HW i SW 7 2008-09-15, 18:45