PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3200 reaguje tylko na ładowarkę i box


3200 reaguje tylko na ładowarkę i box

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3200 reaguje tylko na ładowarkę i box
Zamknięty przez: Domi
2006-07-13, 12:25
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2006-07-13, 08:53   3200 reaguje tylko na ładowarkę i box

witam
mam problem z 3200, reaguje tylko na ładowarkę, w 2600 zafundowałem czyszczenie i pomogło, w tej nie pomaga, przy podłączeniu przez box odpala normalnie ale przez baterię nie, domyślam się że chodzi tu o uszkodzenie zasilania ale nie wiem gdzie tego szukać i co ewentualnie sprawdzić
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-07-13, 09:55, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 09:28   

tooomek, ale ja mysle ze uszkodzenie wlacznika, jakiegos elemetu na linii wlacznika albo sciezki... przygladnij sie temu dokladnie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2006-07-13, 09:33   

ale przy podłączeniu przez boks, jak zasilanie idzie po systemowym fonik można włączyć, a jak zasilanie idzie przez złącze bateri to już nie można ale ładowanie jest
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 09:51   

tooomek, ale mozna wlaczyc boxem czy przyciskiem?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2006-07-13, 10:22   

faktycznie tylko boxem
jeden stk włącznika to masa , a drugi gdzie powinien iść żeby ścieżkę sprawdzić?
wylutowałem włącznik i próbowałem na krutko odpalić ale też kicha, porównywałem tą płytę z inną i po prawo od włącznika nie ma malutkich elementów ale wygląda na to że wcale ich nie było, możliwe że dwie płyty od tego samego telefonu się różnią?

[ Dodano: 2006-07-13, 11:23 ]
dzięki za powitanie ;)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-13, 10:33   

tooomek, tu masz serwisowke
Kod:

http://www.mobilchips.com/manuals/Nokia/46_3200_schematics.rar


porownaj czego brakuje na plycie
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2006-07-13, 10:47, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2006-07-13, 10:45   

wylutowałem je z tej drugiej płyty i też się przestała włączać, ale żeby tak wszystkie same odpadły?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 10:47   

tooomek, jesli chodzi Ci o te elementy miedzy wlacznikiem a irda to musza byc! nie wlacza sie wlasnie przez brak R306! C310 tez by sie przydal, R305 mozesz sobie darowac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-13, 10:53   

tak, potwierdzam
tutaj schemacik

^
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2006-07-13, 11:08   

a c310 jest czarny czy brązowy bo już się pogubiłem i zapomniałem jak tego pierwszego montowałem, naklołem się ale siedzi
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 11:10   

tooomek, rezystory sa czarne, kondensatory brazowe
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
  Wysłany: 2006-07-13, 11:37   

no kurde , wielkie dzięki, pierwszy raz coś takiego robiłem i się udało, już nigdy nie będę nażekał że włacznik jest mały ;-)
jeszcze raz dzięki
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 12:25   

:D
no to lock
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [K800i] Jest zasięg, ale tylko połącz... korpi Sony Ericsson 4 2010-05-05, 22:08
Brak nowych postów [3650] Tylko świeci ekran na biało korpi Nokia 3 2010-05-06, 22:41
Brak nowych postów [Nokia 6080] Wyswietlacz tylko się po... korpi DCT-4 3 2010-11-20, 23:54
Brak nowych postów [E51] Tylko biała dioda korpi BB5 0 2011-02-22, 15:32
Brak nowych postów [MyDevil.net] Hosting pod node.js, ro... MyDevil Kosz 0 2014-10-25, 00:18