PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3510 Nie działają klawisze


3510 Nie działają klawisze

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3510 Nie działają klawisze
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tQ
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3510
Operator: Play
Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-12-21, 14:01   3510 Nie działają klawisze

Witam Serdecznie,

Posiadam telefonik kupiony wczoraj (http://allegro.pl/item281874238_nokia_3510_gratis_bez_sim_locka_bez_ceny_min.html)
Nie chciłem wydawać zbyt dużo stąd tylko taki telfon.

Wszystko było bo fajnie gdyby klawisze * 0 # albo w ogóle nie działają albo rzadko się wklikują ..

Słyszałem o czymś takim jak "wygrzewanie" ?
nie wiem nawet co to jest i co jest potrzebne aby dokonać takiego wygrzewania telefonu (myślałem że wsadzenie komórki po kołdre wystarczy :d, lecz chyba nie ;] )

Aha, skoro jestem początkujący, lepiej "wygrzać" ją na własną ręke czy oddać do serwisu gsm i wydać trochę pieniędzy?

PS: To mój pierwszy post na tym forum.

Pozdrawiam Serdecznie,
Tomasz Lis.
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2007-12-22, 12:25, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


tomek motka nok 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6680
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 28 Paź 2007
Posty: 45
Skąd: bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-21, 14:54   

tomaszu nie ryzykuj i odaj telefon do serwisu bo możesz jescze bardziej uszkodzić telefon.Zdejmowałe może przedni panel?Zdejmj i zobacz jak wyglada ta klawiaturka na tam gdzie przychodza klawisze może jest tam majsterkowane.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-12-21, 15:46   

jak czasami dziala, to zapewne membrana jest krzywo, badz zabrudzona. Odkrec lcd, wyczysc membrane, ewentualnie plytke i powinno dzialac.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-21, 18:53   

tQ napisał/a:
Słyszałem o czymś takim jak "wygrzewanie" ?
nie wiem nawet co to jest i co jest potrzebne aby dokonać takiego wygrzewania telefonu (myślałem że wsadzenie komórki po kołdre wystarczy :d, lecz chyba nie ;] )
Nie mysl nawet zeby sie za to zabierac z taką wiedzą. zresztą musialbys grzac upp, ktory w tym modelu jest zwykle zalany klejem. Wiec po zabawie.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-21, 23:13   

tQ, ja bym Ci radzil zrobic tylko jedna rzecz - odklej na dole membranke z klawiszami i sprawdz czy styki nie sa brudne/skorodowane
przypuszczam jednak ze jest to kwestia braku styku na lini klawiszy do procesora (moze to byc wina plyty glownej lub lutow pod procesorem, ale niestety jest tak jak EMEK pisze)

p.s. jesli telefon kupiles jako sprawny to czemu nie pogadasz ze sprzedawca?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów pomylone klawisze w 6220 classic webfun BB5 4 2009-09-24, 08:19
Brak nowych postów [6021] - pozamieniane klawisze wasiesto DCT-4 2 2009-10-18, 09:20
Brak nowych postów Nokia 3510 różnice we flashu 5.02 , a... logos2000 DCT-4 1 2009-12-20, 18:27
Brak nowych postów [N73] - wariują klawisze _Brutus BB5 6 2010-02-03, 19:53
Brak nowych postów N95, nie działają klawisze. kamil_br BB5 2 2010-08-10, 13:30