PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3510 resetuje się (wyłącza i ponownie włącza)


3510 resetuje się (wyłącza i ponownie włącza)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3510 resetuje się (wyłącza i ponownie włącza)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-16, 23:55   3510 resetuje się (wyłącza i ponownie włącza)

Witam.

Kumpel dał mi do naprawy nokię 3510 (bez i :P ). Twierdzi, że leżała parę miesięcy i przestała działać. Wcześniej wszystko było ok.

Ogólnie jest tak: włączam telefon z kartą sim. Pojawia się powitanie (te rączki) i telefon się wyłącza (chyba - tak to przynajmniej wygląda) po 1 sek znowu jest włączony, ale bez podświetlenia i chce ustawić godzinę. Nie zdążę nic kliknąć i znowu się wyłącza. I znów włącza bez podświetlenia i po chwili pada na amen!

Bez karty SIM działa. Tzn nie wyłącza się ;]

Myślałem, że to PA, więc przelutowałem z jakieś starej 3410. Ale nadal to samo. Bez efektów.

Dodam, że nie mam boxa niestety. W grę wchodzi tylko HW.
^
 
  Skype
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-17, 08:50   

_Brutus, a jak odetniesz zasilanie na końcówke mocy, albo wogle bez PA jak dziala?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-17, 11:15   

Na początku właśnie wylutowałem PA i włączyłem tel bez niego. Efekty takie same. Dzięki temu właśnie pomyślałem, że to wina PA.

Przelutowałem je z jakiejś starej 3410. Może jeszcze spróbuje z innego trupa.
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-08-17, 19:13   

ja bym zaczal od zmiany softu... jak jest uwalony to grzebanie w HW nie pomoze
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-17, 19:40   

Domi napisał/a:
ja bym zaczal od zmiany softu
I tu jest właśnie problem... Chyba poczekam i zakupię boxa... :/
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-17, 21:26   

_Brutus, albo daj komus z Pasji, to moment jest.
Jezeli to nie soft to ja stawiam na uem.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 5000d-2 nie włącza się logos2000 BB5 1 2011-10-06, 12:14
Brak nowych postów Nokia 6220c nie włącza się czacha777 BB5 1 2011-11-13, 14:22
Brak nowych postów Nokia X2, włącza się i za chwile wyłącza Karu HW 4 2012-02-15, 20:23
Brak nowych postów 6120c-1 nie włącza się (RESET) karamba26 BB5 1 2012-03-27, 13:49
Brak nowych postów LG L5 II - Nie włącza się, zatrzymuje... enchantment LG 3 2014-11-25, 10:47