PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3510i - martwa, box nie wykrywa


3510i - martwa, box nie wykrywa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3510i - martwa, box nie wykrywa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sterydziarz132 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 28
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2008-10-18, 21:24   3510i - martwa, box nie wykrywa

Witam, mam nokie 3510i.
Tornado nie wykrywa jej, softa nie moge wgrac, pokazuje sie:
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
Process Failed, Repowering Mobile

Mam pytanie, jak diagnozujecie usterki w telefonie? Co robic z taka nokia? Dostalem ja, podobno sama z siebie sie wylaczyla. raczej nie spadla, bdb stan, nie widac zeby ktos kiedykolwiek ja rozkrecal, na plycie glownej zadnych sladow nie ma, no wyglada jak nowa :)
I co tu robic? Wykapac w wanience, potem wygrzac? Na co zwracac uwage przy grzaniu? Czy sa tu jakies klejone uklady?
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-10-18, 21:29   

sterydziarz132 napisał/a:
1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72

Już masz odpowiedź UPP do wygrzania/wymiany ,ale w tym modelu jest klejony więc nic nie zrobisz.
^
 
  Skype
     
sterydziarz132 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 28
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2008-10-18, 21:39   

Dzieki za szybka odpowiedz, sam nic nie zrobie, a jesli klejony to w serwisie pewnie by troszke chcieli za naprawe...
Wiec nokia pojdzie na czesci ;)
pozdro
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-10-18, 21:46   

Wątpię ,że w serwisie by się tego podjęli raz że nie opłacalne w tym modelu a dwa że nie chciało by się im w to bawić.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-18, 22:53   

GSMservice, nie koniecznie uwalony. Czasami nie chce sie botowac i taki sam jest komunikat. Moja rada:
docisnij mocno kabel, sprawdza styki, zlacze(fbusa) i podczas wykrywania telefonu w UFsie wcisnij guzik power, pokombinuj.
Setki razy sie zdarzylo ze niby uwalony, a wystarczylo pokombinowac i tele wstawaly;)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 3510i Tuning co sądzicie:) Putek^^ Nokia 4 2012-02-13, 20:32
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów martwa nokia n73 ME nie da sie wgrać ... konrad305 Nokia 1 2012-03-24, 16:22
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 18:46
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06