PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3510i po upadku nie załącza sie


3510i po upadku nie załącza sie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 3510i po upadku nie załącza sie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
yakumo 
Użytkownik



Telefon: dct:3 i 4
Operator: Orange
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 88
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2006-02-22, 17:39   3510i po upadku nie załącza sie

witam ponownie nie myślcie sobie ze mam jakiś srwis czy cos hehe nic z tych rzeczy potrzebuje pomocy znajoma ma nokie 3510i niestety po upadku nie da sie jej odpalić co poradzicie na ten feler? pozdrawiam
_________________
--== Gość ==-- ZAWITAJ TU->
--== WSZYSTKO NA TEMAT NOKII 7650 ==--
>>PISZCIE !!<<
Ostatnio zmieniony przez wntl 2006-02-28, 23:27, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-02-22, 18:09   

Rozkrec phona i zobacz czy nie ma zadnych widocznych fizycznych uszkodzen na plycie glownej.
^
 
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-02-22, 20:10   

jakmozesz to sprawdz czy sie komunikuje pod boxem jesli nie to sprubuj podgrzac upp i wtedy sprubować zobacz tez czy plyta nie jest wygieta jesli tak to sprubuj ja zgrzac
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-22, 20:32   

Na początek zastosuj się do 4 głównych przykazań serwisanta:
1. Oglądanie
2. Kąpanie
3. Grzanie
4. Fleszowanie

jeśli nie pomoże wróć do pkt.1 lub przejdź do pkt. 5

5. Kombinowanie

a dla zaawanowanych

7. Pomiarowanie
8. Wymienianie
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-22, 22:50   

Xury Pracujesz w serwisie?

1. flashowanie (sprawdzebie boxem co jest nie tak)
2. oglądanie + niezbędne pomiary
3. Kąpanie, grzanie... jeśli nie wymaga tego stan telefonu to nie robimy tego.
4. Analiza wyników...
5. Wymiana tego co trzeba.

No ja bym tak to zrobił... nie wiem może się nie znam.

Ps. Jakim sprzętem dysponujesz?
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
yakumo 
Użytkownik



Telefon: dct:3 i 4
Operator: Orange
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 88
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-02-23, 01:09   

rozkręcałem i patrzyłem czy coś jest uszkodzone wszystko wygląda ok :D kąpac i grzać nie mam jak a tym bardziej bopxowanie też nie mam możliwości:) pomiartów hymmm jestem nie bardzo rozeznany co i gdzie zrobić pomiar :)
Cytat:
tez czy plyta nie jest wygieta jesli tak to sprubuj ja zgrzac
nirzabardzo łapie :D sorki i dzieki za podopowiedzi
P.S moze cos pzreoczylem ?? sparwdze jeszcze raz odpoczątku[/quote]
_________________
--== Gość ==-- ZAWITAJ TU->
--== WSZYSTKO NA TEMAT NOKII 7650 ==--
>>PISZCIE !!<<
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-23, 21:33   

mavelius masz rację - najpierw fleszowanie, a ten przepis był tylko do telefonów po upadku. No bo od razu można założyć, że coś nie tak jest z hw. Tak pracuję w serwisie i jeśli bym miał spędzać godziny nad znalezieniem usterki to co to by był za biznes ? A skoro i tak nie daje oznak życia to nie ma obaw, że jak coś się schrzani to ktoś będzie miał pretensje zwlaszcza nad takimi telefonami jak 3510i. Takie są realia zwłaszcza tam gdzie jest duża konkurencja - a u mnie w mieście jest spora i często jest tak że trzeba niemalże od ręki robić.
^
 
     
yakumo 
Użytkownik



Telefon: dct:3 i 4
Operator: Orange
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 88
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-02-24, 01:13   

no tak nie umiem grzac a opalarke mam taką jakąś ale mnienumiem wygrzewać a i kąpać też nie bardzo mam nokie 3410 a raczej szrota 3410 potrzebuje wymienić wlaczniik i mi nie idzie wogóle próbuje lekko podwazać (grzejać 2 nóżki ) nie idzie neiwiem co ejst grane z nia neistrety musze ją zrobić tylko nie mam pojecia jak :(:(:( moze cos doradzicie?(to tak na marginesie) xury a podobno z tym boxem kurcze droga sparwa a ile u ciebie kosztuje wymiana softu?? bo neiwiem czy ejst sens bo jak to nie soft to lipa:(:(
_________________
--== Gość ==-- ZAWITAJ TU->
--== WSZYSTKO NA TEMAT NOKII 7650 ==--
>>PISZCIE !!<<
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-24, 09:21   

yakumo, skoro ten telefon jest po upadku, to zmiana softu raczej nic nie da. Orginalny box z kablami to ok 500 zł. Klony np. JAF'a można kupić już za 149 zł ale bez kabli. Z wyłącznikiem to prosta sprawa - daj trochę fluxa lub kalafoni i powinien się odlutować. Nie ciągnij go tylko za mocno bo odejdzie razem z padami.
^
 
     
GiEeM 
Nowicjusz


Telefon: SE t230
Operator: Orange
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 26
Skąd: inąd : - Polska
  Wysłany: 2006-02-24, 14:03   Re: nokia po upadku

yakumo napisał/a:
witam ponownie nie myślcie sobie ze mam jakiś srwis czy cos hehe nic z tych rzeczy potrzebuje pomocy znajoma ma nokie 3510i niestety po upadku nie da sie jej odpalić co poradzicie na ten feler? pozdrawiam



z moim telem miałem podobnie . Zmienili mi płytę główną ... i jak nowy . Działa (prawie) jak złoto .
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 20:30   

xury, a co z 3510i ktora ma UPP i UEM klejony :| tez po upadku.. lekko podgrzalem reszte ukladow z daleka od UPP i UEM ale dalej zgon. Jakis przepis na na ta cholerna smole?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-28, 21:09   

MasterJapko, a od dolu nie da rady?? (sory nie widze jak ona tam wygląda)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 21:16   

logos2000, yy w jaki spsopb od dolu? przeciez pod uklad trzeba najpierw podlac flux... bo jak zaczne grzac na sluchu to wszytko "ptak" strzeli..:|
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-28, 21:38   

I dlatego nie grzeje się klejonych układów. Ponieważ po wygrzaniu cyna pod nimi poskleja się robiąc zwarcia. Prostego sposobu na to niestety nie ma.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 21:45   

xury, a jakis nie prosty sposob?:) Jak sie tego kleju pozbyc? slyszalem ze sa jakies odczynniki zeby sie tego badziewia pozbyc..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów simlock nokia 3510i padiuka Simlock 7 2010-04-16, 21:59
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-12, 23:10
Brak nowych postów Nokia 3510i Tuning co sądzicie:) Putek^^ Nokia 4 2012-02-13, 20:32
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 17:46