PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6100 i problem z zasiegiem


6100 i problem z zasiegiem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6100 i problem z zasiegiem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
hardkorus
Nowicjusz


Telefon: nokia
Dołączył: 10 Lip 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-07-10, 12:32   6100 i problem z zasiegiem

siema. Mam taki problem ze jak telefon sobie spokojnie lezy to jest full zasieg. Jak tylko zaczynam dzwonic, wybieram numer, ciskam zieloną sluchawke. I w tym momencie zaczynają ubywac kreski zasięgu. Puszcza jednego sygnalka, nieraz dwa, slysze jedno krótkie pikniecie, i po zawodach :( . Nie wiecie czego to są objawy?czy to siada koncówka mocy? ostatnio moczylem go w denaturacie i dalej nic .
Jak ktos wie to niech pisze. Pozdro
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-10, 13:42   

hardkorus, ja bym raczej wygrzal MJOLNERa i UPP, jeszcze ewentualnie diplexer
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-11, 13:24   

W sumie wygrzanie UPP nie da Tobie w zasadzie nic. Jak wiemy UPP jest to procesor i on tylko steruje działaniem telefonu. Jeśli byłby uszkodzony procesor to z pewnością ukazywałyby się nam zupełnie inne obiawy.

Co do mjolnera to też jestem dość scepytcznie nastawiony, gdyż on przetywarza syglały itd.

Moim zdaniem najbardzoej prawdopodobne jest to, że PA może już być do wymiany, ale przed tym sprawdził bym pady od anteny i podlałbym je troszeke kontakt`em i sprawdził diplexer, a nastepnie wyminiłbym końcówke mocy.

Pozdrawiam
mavelius
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-11, 15:49   

Domi, chciales zapewne powiedziec UEM (lub pominales go ze wzgledy na to ze czesto klejony jest - aczkolwiek nie zawsze)
mavelius, co do PA to BARDZO w to watpie
jesli grzanie nie pomoze to na poczatek wymienilbym C711 (szczegolnie jak jest zlote po pokach )
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52