PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6100 prawie martwa


6100 prawie martwa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6100 prawie martwa
Zamknięty przez: Domi
2006-03-26, 10:05
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-03-23, 15:01   6100 prawie martwa

nokia 6100 czasami się włącza na chwile, potem się zawiesza, niebieski ekran i koniec. ale to tylko od czasu do czasu, przeważnie wogóle się nie włącza. to samo jest z flashowaniem pod tornado, czasami idzie a czasami wyświetla błąd (screen w załączniku).
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-23, 15:29   

koyot24, radze podlac fluxem i dobrze wygrzac Flasha i moze przy okazji UPP i UEM jesli nie sa klejone w tym modelu. Ewentualnie postawienie na nowo (lub wymiana) Flasha
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-23, 15:30   

koyot24, zobacz czy wszystko na płycie głównej jest tak jak powinno być

Edit by mdawidm:
To już przesada. WARN. Czy musisz odpowiadać w każdym temacie na dodatek pisząc coś zupełnie niepotrzebnego? Radzę się pilnować i zacząć odpracowywać WARNy gdyż kolejny WARN to już blokada możliwości pisania na forum.
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-03-23, 16:07, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-24, 13:46   

Radzie. zrobic na początek erese soft... Potem wgrać jeszcze raz flash (nie nie zapomnij co się robi po erase) jeśli to nie pomoże to dopiero wygrzej flash...( ja ososbicie bym UPP nie grzał bo to jest bez sensu... już o uemie nie wspominam)

Jeśli nadal to samo bedzie się działo... to wymien flash... i śmignie...

Ps. Pamiętajmy, że im wiecej grzejemy telefon ty, bardzoj jest podatny na uszkodzenia... (zimne luty). Pozatym Procesory nie lubią ciepła... jak mus to mus, ale jak nie trzeba to lepiej tego nie róbmy.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
KubiGsm 
Nowicjusz


Telefon: 505243350
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 29 Maj 2005
Posty: 27
Skąd: www.serwisgsm.fora.pl
Wysłany: 2006-03-25, 21:30   

mavelius, jak on ma zrobic "erese soft" jeżeli właśnie na tym wywala mu bład. Pozatym widać na dołączonym zdjęciu, że nie został dobrze rozpoznany typ flesha co całkowicie uniemozliwia jego wyczyszczenie.

Trzeba podgrzac flesha i dopiero wgrywac sofcik - to powinno pomóc.
^
 
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-03-26, 08:46   

mavelius napisał/a:
im wiecej grzejemy telefon ty, bardzoj jest podatny na uszkodzenia... (zimne luty)

z tego co wiem płytki grzeje się żeby wyeliminować zimne luty. padła w nim kość flasha, wymieniłem i śmiga.
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-26, 10:05   

a nie mowilem? :]

no to zamykam
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Martwa N70... Bardzo proszę o pomoc.... dragonis31 BB5 5 2009-12-18, 08:43
Brak nowych postów Martwa 5530 kowalkarol1 BB5 1 2010-01-16, 13:27
Brak nowych postów martwa nokia n73 ME nie da sie wgrać ... konrad305 Nokia 1 2012-03-24, 16:22
Brak nowych postów Nokia 6100 a internet z Playa Aldvyn DCT-4 0 2012-11-09, 15:03
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06