PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6100 spalona przez PRODIGY;/


6100 spalona przez PRODIGY;/

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6100 spalona przez PRODIGY;/
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-05-29, 22:38   6100 spalona przez PRODIGY;/

witam

podpialem dzis 6100 pod prodigy i najpierw weszla w local mode pozniej dalem zeby zczytalo fona i tu mialem lekka lipe bo zjaralo mi mojego koma i ladny dym poszedl ;/ teraz jak podlaczam pod N-Boxa to mam zwarcie i nawet przygasa mi dioda POWER i mam pytanie czy ma ktos jakas fotke na ktorej byly by zaznaczone przejscia +, a i czy wogole oplaca sie to naprawiac ?? bo jak dym poszedl to juz chyba fon na czesci i to nie bardzo;/
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-29, 23:04   

ja nie czaje jak prodigy mogl to zjarać!!

hmm moze za duze zasilanie poszlo poprostu na komorke (czyli moze kabel trefny albo za slaby rezysor lub jego brak)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-05-29, 23:11   

logos2000, kabel w 100% sprawny bo robilem nim przed chwila 3100 n-boxem, sam nie wiem jak to moglo sie stac ;/ jutro zobacze na prodigy bo mam go w obudowie i nawet nie chcialo mi sie go otwierac, a myslisz ze cos jeszcze da sie zrobic z tej 6100 przed chwila zczailem ze jak podlacze baterie to UEM sie grzeje;/ i jeszcze klejony takze chyba telefon na czesci;/
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-31, 21:11   

superbeny666, wyizoluj PA wyciagajac dwa warystorki (takie szare obok konektora baterii) i sprawdz czy nadal uem sie grzeje jesli tak no to musisz go wymienic jak nie to wymien pa i po sprawie
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-05-31, 22:04   

musiało byc zwracie(zamienione biguny) badz za duze napiecie domyslam sie bo mialm cos podbnego z lcd od motoroli e392 chyba ... i mamy przyklad ze przy budowie produigy trzeba uwazac i to bardzo :P
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-05-31, 22:16   

tranceman, nie wiem dokladnie o ktore warystory Ci chodzi ale wyciagnalem PA i UEM grzeje sie dalej takze chyba do wymiany;/
sprobuje podniesc tego UEMa chociaz klejony i mam pytanie bo mam jeszcze inna 6100 z urwanymi padami pod PA i nic z niej nie bedzie ale UEM jest w 100% sprawny tylko tez klejony i chodzi mi o to czy mozna je tak przekladac i czy wogole sie da


y37, z tego co patrze to LM troche mi sie mocniej grzeje,
przy wszystkim trzeba uwazac :) tylko ze te prodigy zrobilo juz pare fonow i tak nagle uwalilo mi te 6100;/
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-31, 23:13   

superbeny666, owszem mozesz przelozyc uema z tej drugiej bez padow pod pa ale musisz w komplecie z koascia flasha bo imei sie nie bedzie zgadzal i bedzie alo contact service albo bedzie sie wylaczal co 30 sekund ale najprawdopodobniej contact service zalapiesz, no skoro uem bez pa sie grzeje to definitywniedostal...

a tak na przyszlosc to w zalaczniku - jak odizolowac PA ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-05-31, 23:22   

tranceman, oki to zabiore sie zaprzekladanie UEMa moze jakos pojdzie:) pierwszy raz bede robil klejonego, no tak myslalem ze to te i nawet je wylutowalem tylko ze w serwisowce byly oznaczone jako cewki takze nie wiedzialem dokladnie co i jak
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-31, 23:49   

superbeny666 napisał/a:
zabiore sie zaprzekladanie UEMa moze jakos pojdzie:)

nie rob sobie zbytniej nadzieii ze sie uda... chyba ze masz cos co dobrze rozpuszcza klej
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-05-31, 23:55   

Domi, juz podnioslem, padow nie poodrywalem i mysle ze tez nie przegrzalem, tylko czym teraz wyczyscic plyte i UEMa z kleju? jakis rozpuszczalnik uniwersalny, moze zmywacz do paznokci??, czym wy robicie??

kiedys zmienialem CCONTA w 8210 ktory byl klejony i nawet poszlo dobrze
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-01, 19:03   

superbeny666 napisał/a:
no tak myslalem ze to te i nawet je wylutowalem tylko ze w serwisowce byly oznaczone jako cewki takze nie wiedzialem dokladnie co i jak
no moglo mi sie pomylic z tymi warystorami ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03
Brak nowych postów Zeekrewards - Przełom w zarabianiu pr... investime Bazar 0 2012-08-09, 10:51
Brak nowych postów Nokia 6100 a internet z Playa Aldvyn DCT-4 0 2012-11-09, 15:03
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15