PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6101 - nie ma podswietlania na duzym LCD


6101 - nie ma podswietlania na duzym LCD

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6101 - nie ma podswietlania na duzym LCD
Przesunięty przez: Piotrek
2006-04-20, 22:03
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-20, 20:14   6101 - nie ma podswietlania na duzym LCD

kolejna sztuka 6101 mi sie trafila z problemem z podswietlaniem ale z jeszcze bardziej dziwnym a mianowicie wszystko dziala ale ne ma podswietlania na duzym lcd - poza tym jest wszytko ok dodam ze wymienilem
LCD,
tasme,
modul na flipie
connector na plycie glownej sprawdzony - na 100% ok

i tu sie zaczyna problem ;) mozna by sadzic ze to wina uema bo to on wlasnie steruje podswietlaniem ale i tu jest haczyk z UEMa jest podawane jedno napiecie do podswietlania malego i duzego lcd, zaznaczam ze to samo napiecie zasila maly i duzy lcd bo male lcd ma podswietlanie i tu kolo sie zamyka - wymieniane czesci byly nowe i testowane na innym fonie - na 100 % winna jest plyta telefonu z wylaczeniem connectora

i pytanie za 100 punktow - jak to mozliwe ze na malym lcd jest a na duzym nie ma podswietlania skoro napiecia sa podawane ??? pwenie nikt sie z podobnym przypadkiem nie spotkal bo teoretycznie jest on niemozliwy ale moze jakas madrzejsza glowa wywnioskuje cos z tego - nie piszcie sproboj wymienic uem lub upp - poszukuje konkretnej odp dlaczego tak moze sie dziac ??

naprawde wyzwanie dla eksperta !!


pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
AdSense


y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-20, 20:54   

tranceman, wiesz moze wlasnie w tym uem lezy problem ael zobacz jak biegnie scierzka od uem do konektora noi o ile sie uda... z konktora do lcd bo innego rozwiazania to tu nie widze
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-20, 21:10   

y37, jakby uem byl walniety to by nie bylo wcale backlight'u
Cytat:
mozna by sadzic ze to wina uema bo to on wlasnie steruje podswietlaniem ale i tu jest haczyk z UEMa jest podawane jedno napiecie do podswietlania malego i duzego lcd, zaznaczam ze to samo napiecie zasila maly i duzy lcd bo male lcd ma podswietlanie i tu kolo sie zamyka
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-22, 15:55   

Skoro napięcie jest to może nie ma masy ? Tylko teoretyzuję bo jeszcze tego modelu nawet nie rozbierałem.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Polski lang do 6101 i 7360. jamal666 DCT-4 10 2007-08-03, 13:09
Brak nowych postów Problem z Kamerą w nokia 6101 tranceman DCT-4 5 2007-10-04, 10:59
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi simlock z nokii 6101 psychol1990 Kosz 2 2007-10-16, 15:14
Brak nowych postów Obudowa w 6101 EMEK DCT-4 3 2007-11-08, 20:35
Brak nowych postów nokia 6101 sprawna ale..?? adammmos DCT-4 6 2008-07-22, 19:55