PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6230i - szary obraz w kamerze


6230i - szary obraz w kamerze

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6230i - szary obraz w kamerze
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-08, 13:38   6230i - szary obraz w kamerze

6230i, kamera sie wlacza ale na ekranie widac tylko jasno szary obraz... co to moze byc?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-08, 16:10   

Może efekt czarno biały?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-08, 16:16   

bercik12345, a warna chcesz?

czekam na powazne odpowiedzi
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-08, 18:05   

wiec opcje sa dwie (nie liczac saftu ale to na bank zrobiles)
1) kamera
i ta druga znacznie gorsza TIKU
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-20, 23:45   

tranceman, wczesniej telefon widzialem tylko na zdjeciu i opis czytalem
teraz trafil do mnie i tak: zalany jakims syfem albo plywal w blocie bo w srodku pelno blota, piachu itp (juz wyczyszczony i lekko wygrzany TIKU ale bez zmian)
wszystko dziala poza ta kamerka (snieg na wyswietlaczu i na zdjeciu ktore da sie zrobic - patrz foto)

jesli chodzi o flahowanie to nie moge :/ powod:
Kod:
Getting MCU ID
Incorect MCUID!
Causes:
1. Cable is not good -> check for 68k resistor b/w bsi-gnd in connector and 3.3k resistor in serial with bsi line

MCU ID: 0xFFFF
Can't find boot file...
Failed! Aborting!
Done!
Phone Restarted...

sprawdzilem kabel i ma wszystko tak jak trzeba...

oto foty po rozkreceniu:
http://img141.imageshack....22resizeoy2.jpg
http://img437.imageshack....24resizelm2.jpg
http://img337.imageshack....26resizerh0.jpg
http://img337.imageshack....25resizeft3.jpg
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-23, 00:07   

gdyby nie ta rdza na padach przy konektorze systemowym to mazna by ladnie wyczyscic i oddac na gwarancje bo fon wciaz na gwarancji jest ;) a jesli nie da sie doczyscic to trzeba by bylo sprawdzic wszystkie elementy ukladu kamery moze N900 ? nie wiem - niemam pomyslu
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-23, 14:40   

tranceman, a co myslisz o tym flashowaniu? bo nie mam innej 6230i zeby sprawdzic czy bedzie to samo czy da sie zczytac MCUID... ale z BSI w kablu chyba ok bo w local mode wchodzi, info tez czyta... tylko nie MCUID :/
co do kamerki to podejrzewam na razie modul... jutro bede moze mial taka kamerke to bede wiedzial na 100%
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-23, 16:19   

Domi, myslalem ze sprawdzales z inna kamerka ;p :)
a co do tego flashowania do za MCU ID odpowiada UPP a ze w tym modelu nie ma UPP to odpowiedzialne jest TIKU ...
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-24, 14:01   

tranceman, juz wiem pare rzeczy... kamerka jest dobra (sprawdzona w inny fonie), inna kamerka w tym tez nie dziala :/ bede sprawdzal linie po elemencie... ale najpierw bym chcial sflashowac a nie moge :/ innej 6230i tez nie moge ruszyc - patrz tu: http://forum.pasjagsm.pl/tematy14/10591.htm
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-30, 13:37   

fon w koncu sflashowany i bez zmian, zauwazylem jeszcze takie cos: jak sie skieruje kamere na swiecaca zarowke to posrod tego szarego widac lekko jasniejsze wlokno zarowki, jak sie wlaczy zoom to ekran jest bialy z poziomymi paskami kolorowymi (kilka paskow) ale jak probuje zrobic zdjecie z zoomem to sie zawiesza (ale nie tak do konca bo da sie wylaczyc fona powerem)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Zdjęcie simlocka z noki 6230i xury Simlock 11 2009-09-06, 20:42
Brak nowych postów jak właczyc zoom w kamerze lg kp500? mohicans LG 1 2010-01-02, 19:16
Brak nowych postów Czy w 6230i możliwe jest zablokowanie... adil DCT-4 0 2011-03-20, 17:09
Brak nowych postów Simlock nokia 6230i superpio Nokia 6 2011-10-13, 14:02
Brak nowych postów sim lock nokia 6230i sidorek191 Simlock 0 2013-04-14, 08:39